Subota, 27.04.2024 | 08:21
IZVOR: Vijesti.me

Na konkurs za direktora Aerodroma stiglo SEDAM PRIJAVA - U trci OVA IMENA

Stiglo sedam prijava.




Foto: arhiva, Aerodromi Crne Gore

Na javni konkurs za izbor izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) stiglo je sedam prijava među kojima su kandidature aktuelnog vršioca dužnosti direktora Vladana Draškovića i pomoćnik direktora za komercijalne poslove Predraga Hajdukovića koji je zaposlen, saznaju “Vijesti”.

Kandidature su podnijeli i Rade Maric koji je pokrivao poziciji direktora tivatskog Aerodroma, kao i Ljube Stamenovski koji je bio u trci na jednom od ranijih konkusa za izvrsnog direktora.

Izvori “Vijesti” navode da je moguće da neka od prijava stigne poštom.

ACG raspisali su 10. aprila javni konkurs za izbor izvršnog direktora koji je zatvoren u četvrtak u pomoć. Iz državne kompanije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” koliko je prijava stiglo i kada će biti izabran izvršni direktor.

Mandat izvršnog direktora je četiri godine, a na konkurs su mogli da se prijave i kandidati iz stranih država.

“Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat mora da ispunjava i sledeće uslove: visoko obrazovanje (VII-1 stepen stručne spreme); da ima pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja; znanje engleskog jezika – srednji nivo”, Poželjno je, kako su kazali, da kandidat posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da “posjeduje visoke etičke standarde i integritet”, precizirano je, između ostalog u konkursu.

Vladan Drašković imenovan je prvi put za v. d. izvršnog direktora ACG u avgustu 2022., da bi mjesec dana kasnije preuzeo funkciju u punom kapacitetu na kojoj je bio do 27. marta kada ga je Odbor direktora kojim je predsjedavao Eldin Dobardžić smijeni zbog “nestanka” pola miliona eura. Draškoviću je zamjereno što je potpisao i odobrio plaćanje u iznosu od oko 550.000 eura jednoj britanskoj firmi od koje su ACG prošle godine na tenderu kupile nove samohodne stepenice za ukrcaj putnika u avione za aerodrom Tivat i za aerodrom Podgorica. Ovaj novac su ACG uplatili na pogrešan račun, jer niko prethodno nije provjerio da li je to račun kompanije sa kojom su dogovorili isporuku opreme. Novac je, u međuvremenu, vraćen na račun kompanije što je zvanično saopštio ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Smjena Draškovića je uslijedila dan prije nego je Vlada odlučila da smijeni tadašnji Odbor direktora i imenuje novi. Radulović kazao je da je zatečen informacijom da je Drašković smijenjen i da je ova odluka da se “obezglave ACG dan prije nego što dođe novi bord stvarno sramotna stvar”.

Nakon što je Vlada izabrala novi Odbor direktora kojim predsjedava Jelena Maraš taj odbor je jednoglasno vratio Draškovića na poziciju vršioca dužnosti direktora.

“Petar Radulović, koji je do sada bio v. d. izvršnog direktora, ostaje na poziciji zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Odbor direktora smatra da je, u ovom trenutku, najvažnije da Aerodromi Crne Gore tokom ljetnje sezone funkcionišu efikasno i stabilno, između ostalog, i s obzirom na rast broja putnika u odnosu na 2019. godinu”, ističe se u saopštenju.

Iz Aerodroma Crne Gore su dodali da su od 1. januara do 7. aprila 2024. godine opslužili preko 360 hiljada putnika, što je kako su kazali 27 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Hajduković je u Aerodrome došao u mandatu bivšeg direktora Danila Orlandića kao kadar DPS -a što je potvrđeno “Vijestima” iz više izvora i obavljao je funkciju pomoćnika direktora.

Nakon što je Odbor direktora predvođen Dobardžićem smijenio Draškovića postavio je Hajdukovića za direktora za komercijalne poslove. Tu poziciju obavljao je Drašković prije nego je izabran za izvršnog direktora.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ambasada Francuske i kompanija Voli - Privredna saradnja i poštovanje tradicije

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:32

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i kompanije Voli, održana je prezentacija autentičnih francuskih proizvoda i predstavljanje umijeća življenja na francuski način. Ovaj događaj je dio projekta Goût de France, posvećenog izvrsnosti francuske kuhinje i njenih prehrambenih proizvoda.

Ambasadorka Slovenije posjetila EPCG

Četvrtak, 09.05.2024 | 13:58

Ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik posjetila je, danas, Elektroprivredu Crne Gore. Tokom razgovora sa predsjednikom Odbora direktora Milutinom Đukanovićem i izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem i njihovim saradnicima predstavljeni su strateški projekti EPCG, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE), kao dio investicionog ciklusa vrijednog oko 400 miliona eura.

Eraković: Svi koji su glasali za ovaj eksperiment nad zdravljem građana Crne Gore neka se spreme

Četvrtak, 09.05.2024 | 10:31

Upozoravali smo na vrijeme na pogubnu politiku ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, saopštio je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

Milović - Smanjenje penzionih doprinosa TEKTONSKI potres ekonomije Crne Gore

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:37

Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije Crne Gore, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

Kada tražite najpovoljnije birajte Voli cijene

Četvrtak, 09.05.2024 | 09:06

Četvrtak je omiljeni dan naših vjernih kupaca jer ih tog dana očekuje novi krug Voli cijena.

POZNATA koja zemlja će nastupiti PRVA u FINALU Evrovizije

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:56

Večeras se održava drugo polufinalno veče popularnog muzičkog takmičenja Evrovizija.

MASTERS U RIMU: Nadal PREOKRETOM do drugog kola

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:41

Španac Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu, pobjedom nakon preokreta nad Zizuom Bergsom iz Belgije 4:6, 6:3, 6:4.

DPS Bijelo Polje: Zašto PES i Demokratska Crna Gora NE SLAVE 9. maj?

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:35

Ostaje zabilježeno da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bijelo Polje.

Spajić Abazoviću: "Dosado jedna dosadna, razumijem KOMPLEKSE i FRUSTRACIJE"

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:30

U Skupštini Crne Gore u toku je premijerski sat.

Živković: Mandić zbog FOTELJE ulazi u Vladu koju naziva antisrpskom, PES i ZBCG došli na politiku DPS-a

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:19

Predsjednik DPS-a Danijel Živković kazao je danas da će koalicija Za budućnost Crne Gore iz koje dolazi predsjednik Skupštine Andrija Mandić, ući u Vladu koju naziva antisrpskom. Živković je govorio danas na Prenijerskom satu o vanjskoj politici, i rekao da je Vlada Milojka Spajića sastavljena isključivo od političkih snaga koje nijesu glasale za članstvo u NATO. Ipak, dodao je su i PES i ZBCG došli na politiku DPS-a.

Ministarstvo ZABRANILO gradnju hotela u blizini vrtića u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:13

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijela je Rješenje o zabrani građenja turističkog objekta “BARQUITO” d.o.o. Budva, koji je bio planiran za izgradnju u blizini vrtića “Ljubica V. Jovanović Maše”.

Obradović: Želimo da sve protekne u FER i SPORTSKOM duhu

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:09

Košarkaši Partizana nalaze se pod imperativom pobjede u majstorici polufinala protiv Budućnosti.

DNP o NAJAVI da će Crna Gora GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje PODRŠKA Spajićevoj Vladi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:02

Nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje našu dalju podršku njegovoj Vladi, saopšteno je iz Demokratske narodne partije DNP.

"Katnićevo hapšenje bezobzirna osveta koja urušava GRAĐANSKI MIR"

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:57

U organizaciji grupe građana danas je ispred ugrade Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici održan protest “Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i bez suda” i “Smrt fašizmu – život Milivoju Katniću”.

Ova muška i ženska imena NAJPOPULARNIJA su u Evropi

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:48

Euronews Culture objavio je  listu  najčešćih imena u 30 evropskih zemalja.