Srijeda, 06.03.2024 | 12:31
IZVOR: kolektiv.me

Novi filmovi na repertoaru bioskopa CINEPLEXX

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.




Foto: Cineplexx

RUSKI KONZUL – Novi domaći film u režiji Miroslava Lekića, po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, uvodi nas u svijet istine i laži, ljubavi i političkih previranja koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu. Miroslav Lekić je sada već davne 1999. godine režirao film „Nož“, u kom je glavnu ulogu tumačio Žarko Laušević. Dvadeset i pet godina kasnije, reditelj se ponovo upustio u ekranizaciju književnih djela poznatog pisca. Tako je nastao film „Ruski konzul“ u kom glavnu ulogu ponovo tumači Žarko Laušević, pored Nebojše Dugalića. Ovo je bio poslednji film koji je veliki glumac snimio.

Glumačku ekipu još čine: Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar Vishka, Danica Radulović, Nada Macanković, Mensur Safqiu, Enver Petrovci, Ljubiša Savanović, Petar Zekavica.

Žanr: drama

HOTEL PALAS – Apsurdna i provokativna crna komedija, nastala od različitih priča koje se prepliću, u režiji maestralnog Romana Polanskog. Hotel Palas je impresivno dizajniran dvorac s početka 20. vijeka, smješten u centru sniježne doline u Švajcarskoj.

U bajkovitoj atmosferi gotskom stilu svake godine odsijedaju bogati i razmaženi gosti iz svih djelova svijeta. Uoči proslave Nove 2000. godine svi su se okupili na neponovljivom događaju. Mnoštvo konobara, portira, kuvara i recepcionara našlo se tu kako bi udovolji bizarnim prohtjevima gostiju. Prije njihovog dolaska posvećeni pedesetogodišnji menadžer hotela nadzire osoblje, naglašavajući da iako je zora novog milenijuma, nije smak svijeta.

Žanr: komedija, drama

ZONA INTERESA – Film “Zona interesa” jedan je od najoriginalnijih savremenih ostvarenja na temu holokausta. Film je nominovan za Oskara u pet kategorija: za najbolji film, najbolji strani film, režiju, adaptirani scenario i zvuk.

Rudolf Hes bio je stvarna osoba koji je kao zapovjednik vodio koncentracioni logor Aušvic gdje su se odvijale užasne stvari s kojima su svi upoznati. Kako je vodio najpoznatiji koncentracioni logor, odmah s druge strane zida stvorio je idiličan život sa svojom ženom Hedvigom i njihovo petoro djece u kući s velikim zelenim vrtom.

Za razliku od ratnih užasa koji se odvijaju unutar Aušvica, u porodičnom dvorištu porodice Hes se može vidjeti prava nehumanost Nacističke Njemačke. Nevjerovatan je način na koji Zona interesa može približiti ovaj doživljaj, a da gledaoca uopšte ne uvede unutar zidina samog koncentracionog logora ili ne pokaže nijednu scenu nasilja.

Žanr: drama, ratni, istorijski

IMAGINARNI - Iz studija Blumhouse i tima koji stoji iza filmova ’’5 noći kod Fredija’’ i M3GAN, dolazi originalni horor film koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja. Kada se Džesika useli u svoj dom iz djetinjstva sa svojom porodicom, njena najmlađa ćerka Alis razvija jezivu privrženost medvjedu po imenu Čonsi koji živi u podrumu. Alis i Čonsi počinju da igraju igrice koje počinju razigrano, ali postaju sve zlokobnije. Kako Alisino ponašanje postaje sve zabrinjavajuće, Džesika interveniše i polako shvata da je Čonsi mnogo više od plišanog medvjedića za koga je vjerovala da jeste.

Žanr: horror

BARTONOVA AKADEMIJA - Proslavljeni reditelj Aleksander Pejn predstavlja nam svoj najnoviji film.

U centru priče je skromni profesor prestižne američke škole, koji je primoran da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gdje da odu za praznik. Vremenom, on razvija neočekivanu povezanost sa jednim od njih, emotivno oštećenim, veoma pametnim, problematičnim učenikom i školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu.

Žanr: komedija, drama

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

TRI NOVA FILMA na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 15.05.2024 | 13:31

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Novi filmovi na repertoaru bioskopa CINEPLEXX

Srijeda, 08.05.2024 | 12:59

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Super subota i svi filmovi po cijeni ulaznice od 2,00€ u bioskopu Big Fashion!

Srijeda, 17.04.2024 | 15:04

Bioskop Cineplexx Big Fashion obradovaće svoju publiku u subotu, 20. aprila, kada će se u sklopu akcije SUPER SUBOTA ulaznice za sve filmske naslove na repertoaru naći po sniženoj cijeni od 2,00€! Publika će imati priliku da uživa u najnovijim filmskim naslovima po super povoljnoj cijeni. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

„Estrada je najveći kretenski posao na svijetu“

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:56

Poznati pjevač Bojan Marović nedavno je gostovao u jutarnjem programu na Radio S-u, gdje je priznao kako gleda na estradu.

„Molio sam boga za milost; Mnogo mi je žao": Paf Dedi se izvinio nakon pojavljivanja snimka u kojem bije svoju djevojku

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:45

Šon Kombs, poznatiji po nadimcima Didi ili Paf Dedi, izvinio se zbog napada na svoju bivšu djevojku Kasandru Kesi Venturu, nakon što se pojavio snimak na kom se vidi kako je šutira i gura u holu hotela 2016. godine.

"Osumnjičeni za ubistvo malene Danke su uračunjivi: Dejanov otac za devet dana izlazi iz pritvora"

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:43

28. i 29. maja i dalje će se u VJT nastaviti saslušanje svjedoka kako bi se došlo do bilo kakvog saznanja koje bi ukazalo gde bi moglo da se nađe tijelo male Danke Ilić.

Monstat raspisao tender za nabavku softvera za KONTROLU PODATAKA sa popisa

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:39

Uprava za statistiku Monstat raspisala je tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka o etničko - kulturološkim karakteristikama prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

Ova vježba može da vas oslobodi stresa i poveća energiu, a lako se izvodi

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:25

Joga se pokazala kao jedan od najboljih oblika vežbanja, koji nudi bezbrojne mentalne i fizičke prednosti.

NIKAD ISKRENIJI: Albino progovorio o SARADNJAMA SA PJEVAČIMA sa estrade

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:11

Albino je u žiži javnosti zbog silnih saradnja sa pjevačima

Završnica Proljećnog pazara 21. maja uz nastup regionalne zvijezde Željka Smardžića

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:08

Petnaestodnevni program Proljećnog pazara biće završen sjutra, 21. maja nastupom jednog od najpoznatijih izvođača sa ovih prostora Željka Samardžića, sa kojom će podgorička publika proslaviti Dan nezavisnosti, saopšteno je iz Glavnog grada.

Borovinić Bojović: Uvijek sam težila balansu pozicije i opozicije

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:46

Podgorica je moderan grad danas sa velikim brojem novih mostova, novih zgrada, novih sadržaja, novih servisa za mlade. Podgorica se razvija u jednom pozitivnom i plemenitom duhu i svaki danom postaje sve ljepša, kazala je u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV predsjednica Skupštine opštine Podgorica, Jelena Borovinić Bojović. Ona ističe da je uvijek težila “balansu između pozicije i opozicije”.

Uprave za gazdovanje šumama i lovištima - SUSPENDOVAN čuvar šuma iz Berana

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:27

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković suspendovao je danas čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, do okončanja disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Ova dva moćna, a jeftina napitka pomažu kod mršavljenja i poboljšavaju rad srca

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 12:25

Uz pomoć bogatih i hranjivih sastojaka poput voća, povrća, začina i bilja, ovi napici čine čuda za metabolizam i podstiču na zdraviji način života.