Srijeda, 18.01.2023 | 10:14
IZVOR: cdm.me

Najstariji vozač kamiona ima 90 GODINA, prošao je ljekarski i NIKADA nije imao udes

Brajan Vilson iz Šefilda započeo je karijeru kao vozač kamiona daleke 1953. godine.




Foto: Youtube screenshot/Everybody's Talking about Sheffield

Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brajan, za koga se vjeruje da je najstariji vozač kamiona na svijetu, i dalje se svako jutro budi u četiri sata i odrađuje 12-časovnu smjenu kao vozač kamiona za dostavu. Vozi na razne lokacije širom Engleske.

Svake godine mora da ide na pregled kako bi dokazao da može da vozi, a tako je bilo i ovog puta, piše “Dejli mejl”.

Brajan je prošao godišnji ljekarski pregled što znači da može da radi posao koji voli još najmanje godinu dana. Nakon pregleda, rekao je da mu je drago što nije morao da prestane da vozi.

“Ako se budem osjećao dovoljno fit, nastaviću iako sam u godinama. Moram da idem na pregled svake godine i drago mi je što sam prošao”, rekao je on.

Prije nego što je počeo da radi za “Esso” 1953. godine, Vilson je vozio oklopne kamione tokom služenja vojnog roka 1950. godine, kada je bio stacioniran u Njemačkoj. Nakon što se vratio kući i radio za benzinsku kompaniju, počeo je da radi za očevu transportnu kompaniju “E. Vilson & Sons”.

Na kraju je preuzeo kompaniju nakon očeve smrti 1970-ih i od tada je vodi. Tokom godina, kaže, prešao je milione kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, kaže, od oko 250 kilometara.

“Sve zavisi od toga koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ove nedjelje. Radim svaki dan i vjerovatno ću raditi više od 40 sati ove nedjelje. Sjutra ću raditi oko 12 sati, jer ću krenuti u Birmingem oko pet ujutro, a onda će biti 17 sati kada se vratim, ali već sam navikao na to”, rekao je on.

Iako voli da vozi kamion, razmišlja o penziji sljedeće godine. Želi da ode na Tajland sa suprugom Mejvis (89).

Inače, Vilson nikada nije imao saobraćajnu nezgodu za 70 godina koliko vozi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Preminula Sju Kej Braun nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Utorak, 14.05.2024 | 22:04

Preminula je nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori Sju Kej Braun (76).

VELIKI USPJEH - Baby Lasagna ulazi na britansku top listu

Utorak, 14.05.2024 | 21:51

Marko Purišić, poznatiji pod pseudonimom Baby Lasagna, koji je nastupao kao hrvatski predstavnik na Evroviziji sa pjesmom ''Rim Tim Tagi Dim'' doživio je još jedan veliki uspjeh - ulazi na britansku listu top singlova.

Nije svejedno kupujete li avionske karte srijedom, nedjeljom ili ponedjeljkom, evo kada su najjeftinije

Utorak, 14.05.2024 | 21:34

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cijena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cijene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unaprijed ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u cijeni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.  

Stalno sanjate istu osobu? Evo šta bi to moglo da znači

Utorak, 14.05.2024 | 20:50

Da li vam se deševa da istu osobu sanjate iznova i iznova?

Najbolja dijeta za lijene: Ispoštujte jedno pravilo i vidjećete kako salo samo nestaje

Utorak, 14.05.2024 | 20:20

Keto dijeta je definitivno najpopularniji način ishrane za brz i efikasan gubitak kilograma. Dijeta ima više verzija, a mi vam predstavljamo keto za lijenštine.

Vešović i Klikovac saglasni: “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” u ozbiljnoj finansijskoj krizi

Utorak, 14.05.2024 | 20:01

Gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” nalaze se u ozbiljnoj finansijskoj krizi, saglasni su odbornici opozicije i vlasti Skupštine Glavnog grada. Dok iz opozicije tvrde da je riječ o maćehinskom odnosu gradske uprave prema lokalnim preduzećima, iz redova vlasti ukazuju na naslijeđene probleme koje je stvorila prethodna gradska uprava.

Žena pokazala genijalan trik kako da otkrijete vara li vas partner, pokazuje nepobitan fizički dokaz

Utorak, 14.05.2024 | 19:30

Korisnica TikToka Andrea Lopez podijelila je svoj genijalan trik kako da otkrijete vara li vas vaš muškarac ili ne – a sve što vam je potrebno je ljepljivi valjak za skupljanje mrvica i dlaka s odjeće. Njegova cijena je oko 100 dinara, a osiguraće fizičke dokaze prevare, naravno ukoliko ona postoji, tvrdi Andrea.

Opet Dugme okupio Brega: Alen Islamović otkrio da grupa snima novi album

Utorak, 14.05.2024 | 18:56

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju “Doživjeti stotu”, Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.

Milatović: Presuda kojom se višestrukom silovatelju smanjuje zatvorska kazna alarm za cijelu Crnu Goru

Utorak, 14.05.2024 | 18:46

Vijest o tome da su osuđenom za višestruko silovanje djevojčice smanjili kaznu sa 15 na osam godina zatvora predstavlja crveni alarm za cijelu Crnu Goru, jer je ovo još jedna sramna presuda crnogorskih sudova, poručila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.