Srijeda, 15.02.2023 | 20:32
IZVOR: citymagazine.rs

Struka POKAZALA koliko treba da traje POLJUBAC da biste OČUVALI BRAK

Svima je dobro poznato da poljupci oslobađaju hormon sreće i jačaju emotivne veze. Međutim, šta ako se desi da vi i vaš partner upadnete u monotoniju?




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Koliko puta ste do sada čuli da je neki par u krizi? Osim toga što se javlja manjak komunikacije, emocionalno zapostavljanje, svađe i konflikti, kao posljedica svega toga često se javlja i manjak partnerske bliskosti.

Američki psiholog, profesor na Univerzitetu u Vašingtonu i autor knjige „Sedam načela za uspješan brak“ Džon Gotman je za Daily Star otkrio da su za očuvanje dugotrajne veze i srećan brak potrebni ništa drugo do poljupci.

On je objasnio da parovi moraju dovoljno da se ljube, kako bi opstala romantika i da taj poljubac treba da traje 6 sekundi.

"Nemojte izlaziti iz kuće bez poljupca koji traje šest sekundi, a na drugom kraju dana, pozdravite supružnika poljupcem od šest sekundi kako biste omogućili prelaz pun ljubavi u zajedništvo“, rekao je Gotman.

Postoje različiti načini ljubljenja, međutim, stručnjaci kažu da je takozvani „francuski poljubac“ izraz najdublje intimnosti i povezanosti sa vašim partnerom.

Gotman smatra da poljupcem od 6 sekundi, u toku užurbanog dana, i te kako možete da održite zdravu vezu na duge staze.

Foto: Ilustracija/ Pixabay. com

Takođe otkriva na šta sve utiče taj poljubac:

– Pomaže u održavanju povezanosti

– Pospešuje fizički dodir

– Može da utiče na osjećanja naklonosti i divljenja

– Podstiče ljude u vezi da više cijene jedno drugo

– Ako je inače sve u redu, može biti uvod u strastveniji nastavak veze

– Može biti vrlo umirujuće za oba partnera.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

CGO: Spajićeva vlada imenovala 427, a razriješila 343 javna funkcionera

Utorak, 07.05.2024 | 16:34

Aktuelna Vlada Crne Gore intenzivno imenuje i smjenjuje javne funkcionere, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

Trajekt „30. Avgust” odlazi na remont

Utorak, 07.05.2024 | 16:21

Neophodni remont trajekta „30. Avgust” biće obavljen u brodoremontu “Punat” na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao, prenosi portal RRTHN.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili slobode dva međunarodno tražena lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, saopšteno je iz Uprave policije (UP).