Srijeda, 08.03.2023 | 17:34
IZVOR: kolektiv.me

Miodrag Perunović na čelu Savjeta za sport

Savjet za sport predstavlja stručno-savjetodavno tijelo, koje ima predsjednika i osam članova koji se biraju iz reda reda sportista sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, istaknutih sportskih radnika i zaposlenih u Ministarstvu sporta i mladih.




Foto: Ministarstvo sporta i mladih 

Bokser i osvajač evropskog zlata i svjetskog srebra, dobitnik Trinaestojulske nagrade, Miodrag Perunović imenovan je za predsjednika Savjeta za sport.

Predsjednika i tri člana predlaže Ministarstvo koliko predlaže i COK dok po jednog člana predlažu POK i ustanova visokog obrazovanja iz oblasti sport i fizičkog vaspitanja.

Pored Perunovića, u novom sazivu Savjeta za sport je i sportska legenda Božidar Bonja Ivanović, šahovskog velemajstora, višestrukog prvaka Crne Gore i Jugoslavije, osvajača medalja na evropskom i svjetskom prvenstvu, bivšeg ministra sporta. U savjetu su i Mirko Vičević, osvajač olimpijskog, svjetskog i evropskog zlata, člana Kuće slavnih vodenih sportova, Jovanka Radičević, proslavljena rukometašica osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu i evropskog zlata i bronze, Dejan Bašanović osvajač evropske bronzane medalje u para stonom tenisu, kao i istaknuti fudbalski stručnjak i selektor Branko Brnović.

Osim njih, u Savjetu su dugogodišnji sportski funkcioneri dr Dimitrije Rašovića, i mr Filip Patković, kao i predstavnik Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, doc. dr Jovica Petković.

Shodno Zakonu o sportu, Savjet je nadležan da daje mišljenja i predloge u postupku pripreme Strategije i zakona kojim se uređuje oblast sporta; mišljenja i predloge o stručnim pitanjima u sportu i vrši i druge poslove u skladu sa ovim zakonom i aktom o obrazovanju savjeta.

Predstavnici novoizabanog Savjeta za sport zahvalili su se ministru sporta i mladih, kao i ostalim predlagačima na poštovanju njihovih sportskih dostignuća i prilici da i u narednom periodu svojim iskustvom i ugledom daju doprinos razvoju sportske oblasti.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević poželio je članovima Savjeta uspješan rad, uvjeren da će respektabilan saziv istog, rezultirati brojnim idejama koje će dovesti do povoljnijeg položaja i novih benefita za naše sportiste i sportske radnike.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Jojić, direktor direktorata za sport, Miloš Lalević načelnik Odsjeka za međunarodnu saradnju i Danilo Medojević, samostalni savjetnik u Direktoratu za sport."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Budućnost Voli digla glas protiv komesara za suđenje: Pakuj kofere!

Četvrtak, 02.05.2024 | 22:02

Košarkaški klub Budućnost Voli je digao glas u Admiralbet ABA ligi i tražio smjenu komesara za suđenje Srđana Dožaja.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Crna Gora - Građani grabe da uvezu automobile koja evropska tržista neće

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:40

Podaci MUP-a pokazuju da svaki treći građanin u Crnoj Gori ima automobil i da je prosječna starost registrovanih vozila 17 godina. Tako je Vlada odlučila da obnovi vozni park u državi i od prvog jula zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina. Zato građani grabe da ovih dana uvezu automobile koja evropska tržista neće.

Popović: Sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka EU

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:19

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.

Borovinić Bojović: Na čelo Vlade Srbije došao čovjek porijeklom iz naših krajeva

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:37

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je Milošu Vučeviću izbor na funkciju predsjednika Vlade Srbije.

Kneževićev advokat: Prvi cilj da se brani sa slobode, obavijestili smo i Evropski sud i UN

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:13

Advokat predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Tobi Kedman poručio je danas da je prvi cilj tog advokatskog tima da se Knežević brani sa slobode.