Četvrtak, 23.03.2023 | 14:04
IZVOR: Rtcg.me

Pavićević: REVANŠ odigrati na mnogo VEĆEM NIVOU

Rukometašice Budućnost Bemaksa mogu bolje od onog što su prikazale protiv FTC-a u Podgorici i revanš u Erdu odigraće na mnogo višem nivou, kazala je lijevo krilo Ivona Pavićević.




Foto: ŽRK Budućnost

Revanš je na programu u subotu u Erdu.

Mađarski predstavnik prvi duel dobio je 28:24.

Pavićević je kazala da joj je žao što podgoričke rukometašice nijesu iskoristile priliku na domaćem terenu.

"Mogle smo bolje, imale smo i mnogo grešaka u odbrani, u nekim odlučujućim momentima promašile smo važne zicere. Vjerujem da ćemo u revanšu igrati bolje. Znamo gdje smo griješile, ispravićemo sve to. Možemo sa njima i pružićemo maksimum", kazala je Pavićević.

Ona je naglasila da ih mađarske rukometašice nijesu iznenadile.

"Nijesmo ispoštovale odbrambene principe. Klujber i Maleštajn su opet odradile sve što su zamislile, sve zbog naših grešaka. Do odmora odbrana nije bila na nivou, a kasnije smo uspjele da se vratimo. Ušle smo u posljednjih deset minuta sa minusom od dva gola, ali su nas promašaji i tehničke greške vratile na minus od četiri", kazala je Pavićević.

Srednji bek Matea Pletikosić smatra da Budućnost u Erdu mora odigrati bolju odbranu.

"To je ključ uspjeha u svakoj utakmici. Naravno, moramo da pogodimo i zicere što nije bio slučaj u prvom meču, možda su nas oni i koštali boljeg rezultata. Kada nemate sigurnost u napadu, to se prenese i na odbranu. Mislim da je sve to povezano i to je ključ - kada dobru energiju iz odbrane prenesete na napad", kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

Ona očekuje da će i podgoričke rukometašice biti agresivnije u drugom meču i da će znati da odgovore na kvalitet protivnika i veliki pritisak koji se očekuje sa tribina u Erdu.

"Bolje smo u pripremnom periodu igrale protiv Krima i muške ekipe iz Nikšića, prije svega agresivnije i sa više fokusa. Možda smo se u nekom trenutku se ispraznile, došao je pad, ali se nadam da ćemo se popraviti u subotu", kazala je Pletikosić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Živković: Vrijeme je za povratak na vlast, bez DPS-a nema političke stabilnosti

Subota, 01.06.2024 | 21:34

Na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Kotor birao je članove opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, koji je još jednom ponovio da je više nego jasno da bez Demokratske parije socijalista nigdje u Crnoj Gori više neće biti stabilne vlasti.

Martinović: Turistička sezona će biti uspješna ukoliko svi relevantni državni organi budu kvalitetno odradili svoj posao

Subota, 01.06.2024 | 21:00

Predstojeća turistička sezona biće vrlo uspješna ukoliko svi relevantni državni organi budu kvalitetno odradili svoj posao, ocijenio je ministar ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimir Martinović u intervjuu za Gradsku televiziju.

Zdravstvene prednosti: Kora pomorandže može čuvati vaše srce

Subota, 01.06.2024 | 20:41

Gorka kora pomorandže je tu da zaštiti plod, a mogla bi da zaštiti i naš orrganizam. Utvrđeno je da kora pomorandže sadrži novo, bioaktivno jedinjenje, zvano feruloilputrescin (FP), koje može biti od koristi za zdravlje srca kada se jede.

Od početka godine izdato 5.728 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje

Subota, 01.06.2024 | 20:36

Kazna za nepropisno parkiranje u Glavnom gradu, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori, iznosi 60 eura. Usluga premještanja vozila specijalnim vozilom “Pauk” iznosi 65 pa su tako građani dužni da plate 125 eura ukoliko nepropisno parkiraju svoje vozilo, navode za Gradsku iz Uprave za inspekcijske poslove.

SD: Ne zalijeći se Čarapiću, ni atak na spomenik Mirku Petroviću ne može spasiti vlast u Glavnom gradu

Subota, 01.06.2024 | 20:16

Umjesto obećanog povećanja plata, socijalnih davanja, novih fabrika, ubrzavanja puta ka EU i ostalih šarenih laži kojima su zamajavali javnost u predizbornom periodu, Vasilije Čarapić i njegov Pokret Evropa sad su se danas zalećeli ni manje ni više nego na spomenik Mirku Petroviću! “Evropski”, nema šta. Stoga poručujemo i njemu i ostalim Čarapićima: to neće proći, navode Socijaldemokrate. 

Krivokapić savjetuje Upravu policije da “pročisti svoje redove”

Subota, 01.06.2024 | 19:41

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da Uprava policije može učiniti veliki iskorak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije “ako pročisti svoje redove, ima kvalitetnije resurse, primi nove kompetentne kadrove sa boljim platama”.

MDUP: Podrška Tužilaštvu u borbi protiv nezakonitosti, uskoro će svi inspektori imati body kamere

Subota, 01.06.2024 | 19:12

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izražava punu podršku naporima tužilaštvu u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica.

U dvorištu “Deponije” 600 tona guma; Božović: Moramo izbjeći eko-katastrofu

Subota, 01.06.2024 | 19:07

Problem guma koje završe na otpadu je višedecenijski u Podgorici, ali i čitavoj državi, saopšteno je Gradskoj RTV iz gradskog preduzeća “Deponija”.

Sud hakovanu prepisku iz Skaj aplikacije odbacio kao dokaz; Lekić: Crna Gora da primjeni presude sa ”hakovanom sky ecc”

Subota, 01.06.2024 | 18:39

Sud u Holandiji objavio je prije dva dana presudu u kojoj oslobodio okrivljenog za trgovinu teškim drogama, pripremne radnje za trgovinu teškim drogama i trgovinu lakim drogama, jer prepiska iz ”hakovane” Skaj aplikacije nije dokaz.

Naučnici sa Harvarda potvrdili: Pileća kožica je ipak korisna za zdravlje, ali samo ako je ovako jedete

Subota, 01.06.2024 | 18:13

Kao i avokado, koji takođe treba umereno konzumirati, ova kožica sadrži nezasićene masti koje su se, unijete u umjerenim količinama, pokazale dobrim za srce