Ponedjeljak, 10.04.2023 | 13:56
IZVOR: Kolektiv.me

Promovisana zbirka poezije za djecu "Vrapci na raskrsnici", prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe

Dječija knjižara organizovala je promociju zbirke pjesama za djecu „Vrapci na raskrsnici“, autorke Olivere Banović iz Podgorice. Promocija je održana povodom Svetskog dana dječije knjige, koji se obilježava 2. aprila na dan rođenja najvećeg pisca dječijih bajki, Hansa Kristijana Andersena.




Ustupljena fotografija; Foto: Privatna arhiva

Gorki“, pored autorke govorila je i naša poznata pjesnikinja i književna kritičarka Jovanka Vukanović. Promocija je bila interaktivnog karaktera, pa su mnogobrojni mališani učestvovali u programu, uz kreativnu pomoć dječijeg animatora Žarka Stanišića, poznatijeg kao Žare Žabac.

"Kod Olivere nemate ,,štoserskih“ situacija da bi se dijete na brzinu zasmijalo, već je svoj svijet djetinjstva jednostavno prenijela na papir. Tako da imate jedan stih, a da ne znate što vas čeka u sljedećem stihu. Ili imate postavljeno pitanje i odmah autorka daje odgovor na to pitanje", istakla je Jovanka Vukanović i dodala:

„Sveprisutnost prirode, koja se najčešće prikazuje kroz same vrapce, prenosi nam emocije, najviše ljubav, koje se na veoma jak način manifestuju kroz ovu poeziju“.

Zbirka pjesama "Vrapci na raskrsnici“ ilustrovana je radovima petnaestak mališana, a pored Podgoričke knjižare u prodaji je i u drugim knjižarama širom Crne Gore.

Prihod od prodaje ove knjige namijenjen je Fondaciji "Budi human".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

FOTO: Svečano otvorena manifestacija "Dani DRAGANA RADULOVIĆA“

Petak, 26.04.2024 | 13:29

Dvodnevna regionalna manifestacija književnosti za djecu i mlade "Dani Dragana Radulovića", u organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica, svečano je otvorena u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

Vujović: Knjige su kamen temeljac svake kulture

Utorak, 23.04.2024 | 16:50

Knjige su najsigurnija uporišta i oslonac u učenju, one su inspiracija čovjeku i kamen temeljac svake kulture i zbog toga je važno podsticanje na čitanje svih, a naročito mladih, poručila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović povodom 23. aprila Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Noć knjige se po jedanaesti put obilježava u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 14:21

Noć knjige se po jedanaesti put obilježava u Crnoj Gori, u utorak, 23.4. 2024. u partnerstvu sa Hrvatskom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, te drugim zemljama regiona i šire.

Na rakršću svjetova "Uski prolaz" i poezija Senadina Pupovića (II)

Utorak, 19.03.2024 | 08:59

Dr Senadin Pupović, istaknuti poslenik kulture i autor mnogobrojnih zbirki poezije i jedne novele, nedavno je objavio zbirku poezije “Uski prolaz” koja čini jednu od kruna njegovog poetskog stvaralaštva.

Kapije svjetlosti i umjetnički i naučni univerzum Dr Pupovića (I)

Ponedjeljak, 18.03.2024 | 08:22

Iz živopisnog grada Plava, smještenog na sjeveru Crne Gore, ponikao je Senadin Pupović, čovjek čija biografija svjedoči o neiscrpnoj želji za znanjem, umjetnošću i stvaralaštvom.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u NJujorku

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Subota, 04.05.2024 | 16:54

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku

USKRŠNJA POGAČA sa puterom: Oduševiće sve za sjutrašnjom trpezom (VIDEO)

Subota, 04.05.2024 | 16:22

Sjutra je Uskrs, pa je dobro da na vrijeme počnemo sa pripremama trpeze

Popović: Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću

Subota, 04.05.2024 | 16:09

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, mitropolitu crnogorsko- primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Raičević: Opština Bar će nastaviti da podržava unapređenje uslova rada vatrogasaca

Subota, 04.05.2024 | 15:41

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku komandiru Službe zaštite i spašavanja Bar, Acu Vuleviću povodom 4. maja – Međunarodnog dana vatrogasaca.

Vježbe koje mogu da pomognu kod visokog krvnog pritiska

Subota, 04.05.2024 | 15:22

Visok pritisak može da drži pod kontrolom ako vježbate, ali postoje ciljane vježbe koje će vam pomoći u borbi sa hipertenzijom.

PREPOZNAJTE ODANOG MUŠKARCA: Obratite pažnju na sljedeće tri osobine

Subota, 04.05.2024 | 15:10

Prema stručnjacima ovo su tri osobine koje posjeduje vjeran i zreo muškarac