Nedjelja, 30.04.2023 | 18:07
IZVOR: Dan.online

Iznenađenje u "Morači": PORAZ "LAVOVA" - Crna Gora sa treće pozicije ide na Evropsko prvenstvo

Rukometaši Crne Gore kvalifikacije za EHF Euro 2024. završavaju na trećem mjestu u grupi.




Foto: RSCG, facebook/screenshot, arhiva

Iako plasman ne bi trebalo da dođe u pitanje, igrači Vlada Šole večeras nijesu bili baš na najboljem nivou, te su u "Morači" poraženi od Bosne i Hercegovine, rezultatom 23:25 (13:14).

Oko 4.000 gledalaca u našoj najvećoj dvorani pratilo je meč čiji je uvodni dio u potpunosti pripao našoj selekciji, a potom je uslijedio veliki obrt. Bosansko-hercegovački reprezentativci su u uvodnom dijelu drugog poluvremena uspjeli da dođu do četiri gola viška (14:18). Od tada su 'lavovi' bili u konstantnom zaostatku - doduše, u jednom momentu prišli su na gol razlike, ali nijesu mogli do egala.

U našoj selekciji večeras nije nastupio Branko Vujović, a najbolji učinak imali su Miloš Vujović i Luka Radović, koji su postigli po šest golova.

Meč je otvoren sa dva pogotka naše selekcije – strijelci su bili Kaluđerović i Miloš Vujović. Crna Gora kontrolisala je u potpunosti uvodni dio susreta, pa je nakon 12 minuta bilo 6:2. No, u naredna četiri minuta, bosansko-hercegovački rukometaši postigli su čak četiri uzastopna gola i poravnali.

Loša igra izabranika Vlada Šole je nastavljena, pa smo u 19. minutu vidjeli potpuni preokret – Panić je pogodio za 6:7. Crna Gora je u tim momentima bila čak sedam minuta bez gola, no to je prekinuo Miloš Vujović, koji je poravnao atraktivnim pogotkom.

Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol, a Bosna i Hercegovina na odmor je otišla uz gol prednosti (13:14).

Da ‘lavove’ do kraja čeka veoma ozbiljan zadatak, bilo je jasno u 34. minutu, kada je BiH pogotkom Davidovića povela rezultatom 14:18.

Predvođeni Milošem Vujovićem, Čavorom i Lazovićem, crnogorski rukometaši uspjeli su u narednih desetak minuta da priđu na minus jedan, ali su uzvratili suparnici, tako da je u 49. minutu bilo 18:22. Nije do kraja Crna Gora uspjela da se vrati u meč, a nakon svega što smo vidjeli, može se reći kako je BiH zasluženo slavila u Podgorici.

Rezultati posljednjeg kola: Crna Gora - Bosna i Hercegovina, Slovenija - Kosovo 33:28.

Tabela: Slovenija 10, Bosna i Hercegovina 8, Crna Gora 6, Kosovo 0.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vjerovali ili ne, postoje tri načina na koje vam tjestenina pomaže da izgubite težinu

Subota, 08.06.2024 | 17:47

Kada je u pitanju gubitak težine, ugljeni hidrati u tjestenini uglavnom imaju lošu reputaciju.

Sfjontek: Paolini je igrala SJAJAN TENIS

Subota, 08.06.2024 | 17:41

Iga Sfjontek je potvrdila dominaciju na Rolan Garosu, osvojila ga je treći put zaredom i četvrti u posljednjih pet godina.

PRIPREMITE se za LJETO - RAVAN stomak može da ima svako uz pomoć ova ČETIRI SAVJETA

Subota, 08.06.2024 | 17:33

Nećete dobiti ravan stomak preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti...

"IBAR je izvjestan, Crna Gora će biti naredna članica EU"

Subota, 08.06.2024 | 17:29

IBAR je izvjestan i Crna Gora će biti naredna članica Evropske unije, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Nikšić: Četiri osobe OSUMJIČENE za ZLOUPOTREBU iz oblasti privrednog poslovanja

Subota, 08.06.2024 | 17:26

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić - Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala, su u toku maja i juna, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv privrednog poslovanja i pravnog saobraćaja.

Svetogorski monasi imaju ove 3 namirnice na stolu svaki dan, a porcije su male

Subota, 08.06.2024 | 17:20

Koju hranu jedu monasi sa Svete Gore, čak i kada poste, jedu malo, a ovo su namirnice koje su često na njihovoj trpezi

UP: U Kotoru UHAPŠENA jedna osoba,drugoj ODUZETO vozilo

Subota, 08.06.2024 | 17:15

Kotorska policija uhapsila je D.P. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, dok je od pripadnika organizovane kriminale grupe oduzela auto, saopštila je Uprava policije (UP)..

TRIK koji garantuje da će te imati SVJEŽ BOSILJAK u svako doba dana i noći

Subota, 08.06.2024 | 16:59

Naučite kako pravilno da berete i orezujte bosiljak za bujniji rast i ukusnije listove. 

Pripadnici ova tri znaka imaće NAJVIŠE NOVCA ove godine

Subota, 08.06.2024 | 16:49

Ova je godina mnogima prilika za napredak, ali čini se da zvijezde imaju svoje miljenike ako govorimo o novčanoj situaciji.

SKANDAL KOJI SE PAMTI: Kamili nijesu dali da sjedi pored Čarlsa na svadbi

Subota, 08.06.2024 | 16:30

Hju Grosvenor, vojvoda od Vestminstera, oženio se juče Olivijom Henson u Česteru. Tom vjenčanju koje nazivaju svabdom godine među britanskom elitom, prisustvovali su princ Vilijam i princeza Judžina, bez svojih partnera (Kejt Midlton je odusustvovala zbog zdravstvenih problema).