Srijeda, 17.05.2023 | 08:19
IZVOR: Novosti magazin.rs

"MRŠAVA VODA": Saveznik u borbi protiv VIŠKA KILOGRAMA

Isprobajte recept za zdrav napitak.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Lijepo vreme je stiglo, a sa njim i želja da izgledamo mršavije i da se osjećamo bolje i poletnije. Teška hrana koju konzumiramo tokom zimskih dana može uticati i na nivo naše energije, a idealno rješenje za to je detoks.

"Mršava voda" je idealno rješenje za hidrataciju, ali i detoks organizma. Takođe, odličan je saveznik u procesu mršavljenja, a ima veoma prijatan ukus. Sve što vam treba za ovaj napitak jeste 1 l vode, jedan krastavac i jedan limun.

Priprema:

Operite i isijecajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscijedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode. Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvježavajuće piće.

Benefiti

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo svježe voće i svježe povrće koje nije termički obrađeno.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sjutra nova blokada puta, bivši radnici “Košute” traže razgovor sa ministarkom Nišić

Četvrtak, 16.05.2024 | 15:26

Radnici nekadašnje “Košute” nastavljaju sa protestima u petak na Kruševom ždrijelu, gdje će blokirati putni pravac Cetinje – Podgorica od 12 do 14 časova, javlja RTV Cetinje.

NAJBRŽI test ličnosti: Dovoljna je SEKUNDA da saznate da li ste rođeni vođa

Četvrtak, 16.05.2024 | 15:03

Nova optička iluzija donosi vam odgovore na pitanja da li ste sigurniji u vođenju tima ili više volite da pratite uputstva drugih.

Potpisana Podgorička povelja: Francuska Bugarskoj predala štafetu Zemlje počasnog gosta Sajma knjiga

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:57

Ministar kulture Bugarske, Najden Todorov, direktor Francuskog instituta u Crnoj Gori, Johann Uhres i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i predsjednik programskog savjeta Sajma knjiga, Predrag Uljarević potpisali su Podgoričku povelju danas na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

Berane: Inspekcija UTVRDILA da u ovoj školi NEMA JEDINICA

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:57

U OŠ “Vladislav Rajko Korać” u Beranama “nijedan učenik od četvrtog do devetog razreda nema nijednu negativnu ocjenu ni iz jednog nastavnog predmeta”, konstatovano je u izvještaju o izvršenom inspekcijskom nadzoru u pomenutoj školi 10. maja 2024. godine, objavio je Dan.

Ovi SIMPTOMI ukazju da imate POREMEĆAJ sa spavanjem

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:45

Iako se često pridaje pažnja klasičnim simptomima, poput hrkanja ili iscrpljenosti, apneja, ozbiljno stanje poremećaja spavanja, može se prikriti i ne tako očitim znakovima.

Podgorica: Vozilo se PREVRNULO na krov

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:18

Saobraćajna nezgoda. 

PROTEST advokata, notara i izvršitelja: Sjutra će na sat PREKINUTI sa radom

Četvrtak, 16.05.2024 | 14:11

Iz Advokatske komore Crne Gore su saopštili da će crnogorski advokati, notari i izvršitelji sjutra u 10 sati na kratko prekinuti rad u trajanju od jednog časa i okupiti se ispred svih osnovnih sudova u zemlji.

UP -Strani državljanin OSUMNJIČEN za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:59

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, podnijeli su krivičnu prijavu protiv lica za koje postoji sumnja da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

NAJČEŠĆI korišćeni PIN-ovi: Ako je vaš među njima, PROMIJENITE ga

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:43

U izvještaju “Information is Beautiful”, na osnovu 3,4 miliona PIN-ova, navedene su najčešće korišćene kombinacije brojeva, a to su upravo nizovi brojeva koje bi neko mogao da pokuša da unese da bi ušao u vaš mobilni telefon ili ih unio na bankomatu

Vlahović: “Opet smo u Ligi šampiona, imamo TROFEJ"

Četvrtak, 16.05.2024 | 13:31

Plasman u Ligu šampiona i osvojen Kup Italije – u Juventusu su zadovoljni sezonom, poruka je Dušana Vlahovića.