Ponedjeljak, 12.06.2023 | 18:57
IZVOR: klix.ba

ZANIMLJIV EKSPERIMENT - Šta će se DOGODITI ako radite 100 čučnjeva DNEVNO?

Britanski biciklist James Lowsley-Williams, zvani Hank, odlučio je testirati šta će se dogoditi ako radi 100 čučnjeva dnevno.




Foto: YouTube screenshot/ Unsplash.com

Budući da je jedno vrijeme bio fizički neaktivan jer je obolio od kovida, Jamesu je bio potreban izazov kojim će se vratiti u formu. Cijeli proces radio je u sauradnji s Global Cycling Network na čijem je YouTube kanalu bilježio svoj napredak.

Htio je testirati imaju li čučnjevi ikakav uticaj na njegovu biciklističku kondiciju. Sveukupno je napravio 3000 čučnjeva. Svaki dan James je morao napraviti 100 čučnjeva koristeći bučicu od 10 kg.

Vrlo brzo je shvatio da je cijeli raspon pokreta potreban za čučnjeve prilično izazovan. Već je prvi dan nakon petog ponavljanja vježbe rekao da će požaliti zbog ovog eksperimenta. Iako je prvih nekoliko dana bilo izazovno zbog bolova u mišićima, James nije htio odustati.

"Noge me ne bole tako jako kao u prva četiri dana, ali i dalje su bolne i ukočene", rekao je James sedmicu dana nakon izazova. Nakon dvije sedmice ta je bol popustila, ali je i dalje osjećao ukočenost, posebno kod vožnje bicikla te je u tom trenutku zaključio kako još ni jedan dan nije prošao bez bola u mišićima.

Nakon 30 dana i 3.000 čučnjeva James je vidio poboljšanje svoje snage prilikom vožnje bicikla. Naglasio je i da je spavanje puno uticalo na to kako se osjećao i koliko je dobro mogao izvoditi čučnjeve i ostale svakodnevne aktivnosti.

"Moja maksimalna snaga se poboljšala jer sam se fokusirao na trening snage, a rezultati su pokazali da je moja izdržljivost pala jer nisam provodio vrijeme na biciklu. Ako postoji balans između treninga snage i vožnje bicikla mogu se poboljšati snaga i izdržljivost", zaključio je James.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.

Karleušin nalog na Instagramu OBRISAN a evo i ZBOG ČEGA

Subota, 04.05.2024 | 19:54

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj nalog je redovno koristila kako bi objavljivala fotografije, u posljednje vrijeme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži Iks.

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Subota, 04.05.2024 | 19:39

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u NJujorku

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Subota, 04.05.2024 | 16:54

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku

USKRŠNJA POGAČA sa puterom: Oduševiće sve za sjutrašnjom trpezom (VIDEO)

Subota, 04.05.2024 | 16:22

Sjutra je Uskrs, pa je dobro da na vrijeme počnemo sa pripremama trpeze

Popović: Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću

Subota, 04.05.2024 | 16:09

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, mitropolitu crnogorsko- primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.