Utorak, 20.06.2023 | 11:35
IZVOR: MediaBiro

VIDEO: Tradicija ukusa: Uživanje u vinskom i gastro bogatstvu Podgorice uz Kneza i Sevdah kvartet

Tradicionalna manifestacija pod nazivom "Tradicija ukusa" u organizaciji Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice u saradnji sa Podgoričkim Salonom Vina organizovana je sinoć u Njegoševoj ulici.




Foto: MediaBiro

Iz TO Podgorica podsjećaju da je riječ o manifestaciji koju su prethodne godine više puta organizovali na različitim lokacijama u glavnom gradu, te tako promovisali bogatu gastro i vinsku ponudu podgoričkog regiona.

“Ovog puta je u fokusu vinska ponuda, kao nastavak projekta Salon Vina, koji je nedavno održan u Hotelu Podgorica. Rekla bih da u zatvorenom prostoru nismo bili u mogućnosti da ugostimo sve one koji su željeli da dođu, tako da je ovo bila prilika da se okupimo u još većem broju i da zajedno uživamo u proizvodima koje su u Njegoševoj ulici izložili proizvođači vina sa teritorije glavnog grada uz degustaciju domaćih specijaliteta. U muzičkom dijelu programa nastupio je Nenad Knežević Knez, a za zagrijavanje pred njegov koncert pobrinuo se Sevdah kvartet,” ispričala je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić.

Zadovoljstvo što je Podgorički salon vina na ovakav način dobio svoj nastavak i što su domaće vinarije dobile novu priliku da se predstave široj javnosti izrazila je suorganizatorka manifestacije ispred Salona Vina, Bojana Minić.

“Ovo je jedan od načina da Salon Vina produžimo na cijelu godinu. Odlučili smo se na takav korak jer su sami vinari željeli da ovakav vid okupljanja živi u svim godišnjim dobima i da građani mimo samog Salona Vina imaju priliku da probaju njihova vina. Ova manifestacija je značajna ne samo za vinare, već i ugostitelje, jer je ovo prava prilika da se vinari i ugostitetlji upoznaju u direktnom kontaktu,” objasnila je Minić.

Foto: MediaBiro

Priliku da se na ovaj način bolje predstave ugostitetljima, ali i široj javnosti iskoristili su predatvnici vinarija sa različitih lokaliteta opštine Podgorica.

“Mi smo Vinarija Đukić, koja se nalazi u Doljanima, na samom izlazu iz grada. Ova manifestacija nam mnogo znači jer je način da promovišemo naše proizvode, da se reklamiramo na malo drugačiji način i da razvijamo kulturu ispijanja vina,” kazala je predstavnica Vinarije Đukić, Marija Đukić.

Na manifestaciji je prezentovana i kvalitetna eno ponuda kojom mogu da se pohvale Donji Kokoti.

“Zadovoljstvo mi je što mogu na ovoj prelijepoj manifestaciji da predstavim moja vina, da predstavim Donje Kokote, koji su jedan vinogradarski kraj za koji ja volim da kažem da je crnogorska toskana. U Donjim Kokotima su zasađeni prvi veliki zasadi vinograda u okviru zemljoradničke zadruga “13. Jul”. Siguran sam da su vina budućnost Crne Gore, a manifestacije nalik ovoj su dale pravi doprinos, te se nadam da ćemo postati prepoznata vinska destinacija ne samo u regionu, već i u Evropi,” ispričao je Budimir Miranović ispred Vinarije Miranović.

Svoj štand na ovoj manifestaciji imali su i predstavnici jednog od najpoznatijih crnogorskih brendova, kompanije “13. Jul Plantaže” koja u saradnji sa TO Podgorica teži da poboljša vinsku kulturu u državi, te da Crnu Goru predstavi kao “malu zemlju velikih vina”. Uspješno partnerstvo u ovoj zajedničkoj misiji biće nastavljeno već u subotu, 24. juna sa početkom u 11h u vinskom podrumu Šipčanik, kada će se održati cjelodnevna, atraktivna manifestacija “Dan otvorenog podruma”.

Foto: MediaBiro

“Povod su dva izuzetna jubileja, 60 godina postojanja kompanije i 30 godina od kada se na tržištu pojavio naš najreprezentativniji brend Vranac Pro Corde. Posjetiocima će biti omogućen besplatan obilazak vinskog podruma Šipčanik u pratnji stručnih vodiča, dok će bogata eno-gastro ponuda biti po pristupačnim cijenama. Tu je i Velika igraonica na otvorenom za naše najmlađe posjetioce, za ljubitelje umjetnosti tu će biti radionica “Paint & Wine”, za velike poznavaoce vina tu je masterclass “Sva lica Vranca Pro Corde”. Cjelodnevna manifestacija završiće se koncertom Ansambla Toć sa početkom u 22h.” najavila je portparolka kompanije “13. Jul Plantaže”, Marija Gašović.

Sa atraktivnim manifestacijama nastavljaju i u TO Podgorica, te tako spremno dočekuju uspješnu ljetnju sezonu.

“Prema svim najavama očekuje nas sjajna turistička sezona, tako da smo se i mi u TO Podgorica pobrinuli da se organizuje veliki broj manifestacija, ne samo tokom ljetnje turističke sezone, već i do kraja godine, budući da Podgorica nema izraženu sezonalnost. Već u srijedu, 21. juna povodom obilježavanja Međunarodnog dana joge organizovaćemo našu tradicionalnu manifestaciju “Joga u prirodi” u saradnji sa školama joge i instruktorima iz Podgorice. Početkom jula, u okviru festivala “City Groove”, nastupiće legendarna italijanska muzička zvijezda Zucchero. Nakon toga, u Njegoševoj ulici biće održan koncert grupe Tap 011, a brojni sportski, kulturni i muzički događaji se nastavljaju do kraja godine”, navela je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Šavnik: Policija kontrolisala saobraćaj pa od tri osobe oduzela četiri lovačka karabina sa bojevom municijom

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:44

Policija u Šavniku je juče prilikom kontrole saobraćaja kod tri osobe pronašla i oduzela četiri lovačka karabina sa bojevom municijom.

Da li znate? Evo koji poslovi su najplaćeniji u Srbiji?

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:34

Poslovi u oblasti informacionih tehnologija spadaju među najplaćenije u Srbiji, sa prosjekom iznad 200.000 dinara (oko 1700 eura) – proizilazi iz podataka zvanične statistike, ali i podataka specijalizovanih platformi za zapošljavanje.

Crnogorski prozvođači vode opstaju na tržištu, uprkos enormnom uvozu: Porasli i prihodi i dobit

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:04

Tokom prošle godine šest najvećih kompanija za proizvodnju, preradu, flaširanje i distribuciju vode u Crnoj Gori u povećale su ukupne prihode – sa 10,6 miliona iz 2022, na skoro 12 i po miliona eura u 2023, ili za 18 odsto više, što se efekturiralo i na njihovu veću ukupnu dobit. Ovi rezultati mogu se činiti skromni, ali je činjenica da su se crnogorski proizvođačo održali na uvozno orjentisanom tržištu. Prema procjenama, flaširane vode iz uvoza pokrivaju preko šezdeset odsto ukupnih potreba Crne Gore. Tako je prošle godine uvezeno svih vrsta pića u vrijednosti od 115 miliona eura (povećanje od cijelih 25 miliona eura, u odnosu na vrijednost uvoza iz 2022) .    

Simbolika boja uskršnjih jaja: Šta označavaju zelena i plava, a šta CRVENA?

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:48

Prema narodnom vjerovanju, prvo jaje koje se farba za Uskrs trebalo bi da bude crvene boje – takozvana čuvarkuća - vjeruje se da čuvarkuća štiti domaćinstvo tokom cijele godine do narednog Uskrsa, te da simbolizuje Isusovu krv i radost.

Današnji datum ima izuzetno moćno značenje: Ova važna poruka se krije u brojevima 05. 05

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:26

Određeni brojevi govore dosta toga o svijetu oko nas, ali i o nama samima i baš su zato najvažniji dio numerologije. Ti takozvani anđeoski brojevi označavaju niz brojeva koji nose snažnu poruku, a u odnosu na to o kojim se brojevima radi, tako je i definisana ta specifična poruka.

Marija Šerifović krsti sina: Otkrila sve detalje

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:11

Marija Šerifović je donijela važnu odluku kada je riječ o njenom sinu

Mats Vilander: Karlos Alkaras može postati drugi NAJVAŽNIJI TENISER u istoriji, odmah poslije NJEGA

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:52

Karlos Alkaras, mladi teniser, mogao bi da se popne na drugo mjesto liste najvažnijih tenisera u istoriji ovog sporta.

Bogdanović u Berlinu: DPS na liniji politika koje promovišu progresivnu Evropu kakvoj Crna Gora teži

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:40

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Demokratskoj konferenciji koju je organizovala Partija evropskih socijalista u saradnji sa njemačkim SPD u Berlinu.

Porfirije: Da Hristos sačuva rod pravoslavni od svih nepravdi

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:27

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskršnja liturgija održana je u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Vjerovali ili ne, Džoni Štulić dozvolio akteru Zvezda Granda da obradi Azrin hit: Poslušajte kako zvuči

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:15

Roker Đorđe David i bend Death Saw predstavili su još jednu zanimljivu obradu.