Subota, 29.07.2023 | 11:17
IZVOR: rtcg.me

"Poslije prošle godine gdje nismo parirali najboljim svjetskim ekipama, sad smo sa svakim bili u egalu"

Poslije prošle godine gdje nismo parilali najboljim svjetskim ekipama sad sa svakim smo bili u egalu, kazao je nakon meča sa SAD selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/European Aquatics

On se osvrnuo na početku na sami meč sa Amerikancima, koji nije imao težinu osim prestiža.

"Nije bilo idealno u prve dvije četvrtine. Otvorili smo nekih dosta šuteva, poslije toga imali smo dominaciju, imali veliki broj šansi u druge dvije četvrtine, četiri minuta igrača više, gdje ne znam jel smo dali jedna gol, tako da ne možemo biti zadovoljni sa tim. Pogotovo kako se odvijao drugi dio utakmice, što smo došli do peteraca i da se žalimo "penali lutrija". Imali smo priliku da osvojimo sedmo mjesto".

Generalno nema puno toga da zamjeri svojim igračima.

"Ne mogu zamjeriti nikom na pristupu. Energija dobra, povratak, plivanje, ali moralo je biti mnogo boljih rješenja u tom momentu, al eto vidjećemo za ubuduće".

Gojković je i revidirao učešće naše selekcije u Japanu.

"Mi smo pobjedili samo dvije utakmice, dvije nerješeno i izgubili tri. Ali smo ta dva neriješena izgubili na penale. Bile su važne i jedna i druga i sa Srbijom, ova danas manje važna, ali važna zbog prestiža i pobjedničkog mentaliteta. Što se tiče igre bilo je onako kako treba. Poslije prošle godine gdje nismo parirali najboljim svjetskim ekipama, sad sa svakim smo bili u egalu, osim sa Italijom gdje smo loše krenuli u utakmicu".

Velika propuštena prilika je bio meč sa Grčkom.

"Moramo da dođemo do toga da pobjeđujemo. Neke ekipe su čekale po sedam, osam godina, ovako slično da počnu da pobjeđuju. Kada se pobjedi počne i ta ekipa da ima...bila je to poslije Hrvatske neka vjera i prilika velika protiv Grčke mislim da smo imali veliku šansu, ali definitivno izgubili smo nekoliko utakmica u tim neizvjesnim završnicama i moramo to prelomimi, jer šanse stvaramo. Da smo bili inferiorni pa bi onda mogli da kažemo kao prošle godine da nismo imali priliku, sad smo imali priliku".

Gojković se na kraju osvrnuo i na malu minutažu Bogdana Đurđića, kao i na kraj reprezentativne karijere Uroša Čučkovića, kojem je SP u Fukuoki bilo posljednje.

"Pa dobro u maju kad se već znalo da je 15 igrača, obavio sam sastanak i rekao da budu svi spremni, da budu dio ekipe, da ćemo tražiti najbolja rješenja u tom momentu. To je bila moja procjena za način igre koji smo gajili. Mislim da smo igrali dobro. Čučković se oprašta, da mu se zahvalim jer je znao da završava karijeru i izrazio je želju da igra ovo ljeto. Da mu se zahvalim sve što je dao crnogorskom vaterpolu, prethodnih 10, 12 godina koliko je član seniorske reprezentacije, prije toga i kroz druge, jedno izuzetno ponašanje i karijeru, bili smo blizu da njegovu karijeru završimo sa dosta većim uspjehom i zbog toga mi je žao", kazao je Gojković.

ČITAJTE I OVO: 

* Poraz od selekcije SAD-a: "Ajkule" osme na Svjetskom prvenstvu

* Đuro Radović: Najbitnije je da ostanemo na okupu, zdravi,... naših pet minuta će doći

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane"

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:47

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju, ističe se u prilogu TVCG.

Spajić čestitao Vaskrs: Neka naše društvo još snažnije bude protkano razumijevanjem, praštanjem i slogom

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:10

Premijer Gore Milojko Spajić je u ime Vlade i svoje lično čestitao Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave po julijanskom kalendaru.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Živković: Imamo pravo da posumnjamo u selektivan pristup Tužilaštva

Subota, 04.05.2024 | 21:09

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio je da su, na principijelnoj ravni, uočili da se Tužilaštvo bavi samo prethodnim vremenom i prethodnim slučajevima, a od 30. avgusta 2020. se ne bavi nijednim slučajem, kao da se nijedno krivično djelo nije dogodilo nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, zbog čega imaju pravo da  posumnjaju u selektivnost u pristupu i načinu rada  Tužilaštva.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.

Karleušin nalog na Instagramu OBRISAN, a evo i ZBOG ČEGA

Subota, 04.05.2024 | 19:54

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj nalog je redovno koristila kako bi objavljivala fotografije, u posljednje vrijeme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži Iks.

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Subota, 04.05.2024 | 19:39

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.

DPS: Da li je skandalozna izjava Šćekića zvanični stav Vlade?

Subota, 04.05.2024 | 19:06

Danas je javnost još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična državna politika Vlade Crne Gore i to kroz izjavu potpredsjednika Dragoslava Šćekića koji je saopštio da će glasati protiv toga da Crna Gora u UN podrži rezoluciju o Srebrenici, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).