Nedjelja, 27.08.2023 | 15:10
IZVOR: klix.ba

Da li ZNATE koja ZEMLJA na SVIJETU je najmanje POSJEĆENA?

Na stranici World Population Review objavljena je lista najmanje posećenih zemalja svijeta, a predvodi je pacifička ostrvska zemlja Tuvalu.




Foto: YouTube screeenshot/ Amazing Planet

Putovanja, bilo zbog posla ili iz zadovoljstva, sastavni su dio modernog života i veliki doprinos ekonomijama mnogih zemalja. Neke od najpopularnijih turističkih odredišta su Francuska, Španija i Sjedinjene Američke Države.

Bangkok je najposjećeniji grad na svijetu s približno 22 miliona posjetilaca godišnje.

Kad se radi o destinacijama koje su manje popularne postoje brojni mogući razlozi zašto bi jedna zemlja mogla da bude manje popularna od druge. Na primjer, mnoge ostrvske zemlje u Pacifiku su izrazito udaljene, što ih može učiniti prilično skupim i zahtjevnim zbog vremena koje je potrebno za dolazak, prenosi Klix.ba.

Druge zemlje mogu da budu blizu, ali i pretjerano skupe ili im nedostaju privlačne atrakcije. Neke možda imaju nerazvijenu turističku ponudu, što može da učini posjete logistički izazovnim. Neke su jednostavno premale da ugoste ogroman broj turista. Konačno, neke zemlje mogu da budu percipirane (ispravno ili netačno) kao opasne ili teško posjećene.

Foto: Instagram screenshot/ biancavitalevisuals

Prema Svjetskoj turističkoj organizaciji Ujedinjenih naroda, udaljena pacifička ostrvska država Tuvalu je najmanje posjećena zemlja na svijetu. Ova mala ostrvska država od samo 12.000 ljudi ugostila je samo oko 3.700 posjetilaca u 2019. Međutim, važno je napomenuti da turizam raste u Tuvaluu, koji je u 2012. primio samo 1.100 posjetilaca.

Turizam u Tuvaluu je uglavnom fokusiran na kristalno plavo more i plaže s palmama. Ronjenje je posebno popularna atrakcija zahvaljujući zaštićenom području od 33 kilometra kvadratna prepuna koralnih grebena, laguna i staništa životinja (uključujući morske kornjače).

Lista od 10 najslabije posjećenih zemalja svijeta prema Svjetskoj turističkoj organizaciji Ujedinjenih nacija pored Tuvalua uključuje i: Maršalska ostrva, Nijue (samoupravna teritorija Novog Zelanda), Kiribate, Mikroneziju, ostrvo Monserat, Solomonska ostrva, Sao Tome i Principe, Komore i Gvineju Bisau.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Stručnjak UPOZORIO -"Ova OBUĆA je UDOBNA, ali može izazvati tumor" (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 10:07

Podijatar Paul je objasnio zašto neće uskoro kupiti ovu obuću, koja može doneti više štete nego koristi.

UP - Rasvijetljene četiri teške krađe, UHAPŠENI osumnjičeni

Utorak, 30.04.2024 | 10:05

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica identifikovali su, podnijeli krivičnu prijavu i lišili slobode lice osumnjičeno za tri teške krađe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Za ovaj TRIK nijesti znali - Postoji SKRIVENA opcija na ključevima automobila

Utorak, 30.04.2024 | 09:55

Ovaj savjet za odmagljivanje stakla bi mogao pomoći vozačima u vrijeme većih temperatura.

Naučnici NAPRAVILI dijamant za 150 MINUTA - Prirodi potrebne milijarde godina

Utorak, 30.04.2024 | 09:43

Naučnici su uspjeli da naprave dijamant za samo 150 minuta iako je dobro poznato da su za prirodne dijamante potrebne milijarde godina, ekstremni pritisci i temperature duboko pod zemljom.

Selin Dion o TEŠKOJ BORBI - Nisam POBIJEDILA bolest, nadam se čudu

Utorak, 30.04.2024 | 09:34

Seline Dion se bori sa sindromom ukočene osobe, zbog čega je otkazala svjetsku turneju na koju je trebala ići 2023. i 2024. godine.

Dan za plej-of: Budućnost SPREMNA za meč sa Partizanom

Utorak, 30.04.2024 | 09:26

Počinje polufinalna serija AdmiralBet ABA lige. Budućnost Voli večeras u "Beogradskoj areni" od 18.30 igra sa Partizanom. 

MUP: Za PROMJENU PREBIVALIŠTA u Budvi podnijeto 50 prijava, a evo koliko u Andrijevici

Utorak, 30.04.2024 | 09:08

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je u periodu od dana donošenja Odluke Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora u opštini Budva (26. mart-26. april) podnijeto 50 prijava promjene prebivališta u toj opštini.

PROČITAJTE - Ovo je RADNO VRIJEME pijaca u Podgorici tokom praznika

Utorak, 30.04.2024 | 09:01

Podgoričke Tržnice i pijace objavile su koje će pijace u Podgorici biti dežurne tokom praznika.

Krapović: Crna Gora NE ZABORAVLJA i odaje POČAST stradalima

Utorak, 30.04.2024 | 08:59

Nakon 25 godina stradanja civila u NATO bombardovanju, u malom Plavskom mjestu Murino, iz godine u godinu, odjekuje gorak trag nepravde. Nedužne žrtve Murina, među kojima su i djeca, trajna su opomena stravičnosti ratnih zbivanja ali i obaveza čuvanja kulture sjećanja i izgradnje dugoročnog mira, kazao je Dragan Krapović, ministar odbrane Crne Gore. 

VIDEO: Jokić nakon MEČA - "To je TRADICIJA"

Utorak, 30.04.2024 | 08:51

Košarkaši Denvera pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 108:106 u petoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.