Petak, 29.09.2023 | 10:45
IZVOR: index.hr

97 MILIONA SATI gledanja - Finale ove serije NAJGLEDANIJE je na Netflixu

Završena je mnogima omiljena tinejdžerska serija. 21. septembra objavljena je četvrta i posljednja sezona serije Sex Education, koja je, očekivano, odmah postala hit na Netflixu.




Foto: YouTube screenshot/Netflix

Prema podacima koje je objavila ta streaming platforma, za nedjelju dana četvrta sezona serije imala je nešto više od 97 miliona sati gledanja, odnosno 12 miliona korisnika pogledalo je završnu sezonu. Posljednja sezona sastoji se od osam epizoda.

"Nakon zatvaranja poglavlja u srednjoj školi Moordale Otis i Eric se sada suočavaju s novim izazovom: prvim danom na koledžu Cavendish Sixth Form. Otis je nervozan zbog otvaranja svoje nove klinike, dok se Eric nada da više neće biti luzeri. No Cavendish je kulturni šok za sve studente Moordalea - mislili su da su progresivni, ali ovaj koledž je drugi nivo.

U SAD-u Maeve živi svoj san na prestižnom Univerzitetu Wallace, gdje je podučava kultni pisac Thomas Molloy. Otis žudi za njom dok se prilagođava na to da nije jedino dijete kod kuće ili jedini terapeut u kampusu…", zvanični je sinopsis finalne sezone.

Šta kažu kritičari na finale serije?

Serija ima solidne ocjene - 8.3 na IMDb-ju te 94% na Rotten Tomatoesu. Ali, od svih sezona posljednja zasad ima najniže ocjene, posebno finalna epizoda. Svi se slažu da je ovo potpuno drugačija sezona jer su klinci odrasli i nema više onih neprijatnih trenutaka koji su krasili prethodne sezone. Iako je priča raspršena na sve strane, konsenzus stoji da serija nije mogla bolje završiti.

"Nekima se možda neće svidjeti svi novi likovi ili kako je sve ispalo, a neki se možda neće složiti oko toga gdje Otis završava na kraju, ali serija ostaje u potpunosti iskrena. Zbrkana je, ali na kraju obožavaocima daje pravi završetak s nekim od zaista prelijerpih, ponekad i srceparajućih scena", piše The Wrap.

"Četvrta sezona dokazuje da će Netflixova drama biti jedan od svjetlijih trenutaka moderne televizije, zapamćene po hvatanju u koštac s tabu temama na škakljiv način i stvaranju inkluzivnih priča bez jeze. Hvala, Sex Education, bilo nam je zadovoljstvo", kaže kritičarka Metroa Stella Akinwumi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ulcinjaninu 30 dana ZATVORA zbog VOŽNJE pod dejstvom kokaina i marihuane

Srijeda, 22.05.2024 | 15:02

Ulcinjanin Lj.M. (24) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga, kazao je Marko Đukanović, predsjednik suda za prekršaje u Budvi.

Spremite već danas: Tikvice sa sirom, ručak za 10 minuta

Srijeda, 22.05.2024 | 15:01

Isprobajte danas!

Nikolić: Građani da zahvale Spajiću što imaju predsjednika Skupštine koji ne čestita Dan nezavisnosti

Srijeda, 22.05.2024 | 14:55

Dan nezavisnosti, koji je juče u Crnoj Gori obilježen na impresivan način sa iskrenom i čistom emocijom kojom su građani pokazali svoj odnos prema jednom od najsvjetlijih datuma novije crnogorske istorije, pokazao je i politički sumrak u kojem se naša država nalazi, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Zapaljen kamion korišćen za bespravne aktivnosti u Jelovici"

Srijeda, 22.05.2024 | 14:43

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore saopštila je da je zapaljen kamion (dizalica), Radomana Veljića iz Berana, koji je ovo vozilo ustupao Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u akcijama posljednjih mjesec dana protiv bespravnih aktivnosti u Jelovici.

Najveća zlopamtila horoskopa: S njima uvijek oprezno

Srijeda, 22.05.2024 | 14:20

Za tri horoskopska znaka astrolozi kažu da su najveća zlopamtila u svijetu zodijaka.

Psihobiotička ishrana: Ove namirnice direktno snižavaju nivo stresa

Srijeda, 22.05.2024 | 14:06

Istraživači su odavno utvrdili da hrana utiče na naše mentalno stanje.

Sjutra stiže nevjerovatan preokret: Pun Mjesec u Strijelcu donosi promjene za četiri horoskopska znaka

Srijeda, 22.05.2024 | 13:45

Pun Mjesec u Strijelcu očekuje nas sjutra u 15.53 minuta i imaće snažan uticaj na sve znakove Zodijaka jer simbolizuje kraj jedne životne faze. Pun Mjesec najjače će osjetiti Strijelčevi, Ribe, Blizanci i Djevice.

UP: Uhapšene tri osobe sa Interpolove potjernice

Srijeda, 22.05.2024 | 13:36

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da su uhapšene tri međunarodno tražene osobe, za kojima su raspisane Interpolove potjernice.

SAŠA MATIĆ PODRŽAO NIKOLU ROKVIĆA: Donirao je novac i pohvalio ga

Srijeda, 22.05.2024 | 13:11

Saša Matić pokazao je svoju humanu stranu donirajući sredstva za trku u kojoj učestvuje pjevač Nikola Rokvić.

U požaru izgorio krov kuće na Marezi, nema povrijeđenih

Srijeda, 22.05.2024 | 13:05

Vatra je danas oko podne zahvatila stambeni objekat u podgoričkom naselju Mareza, a požar su podgorički vatrogasci brzom intervencijom lokalizovali.