Nedjelja, 08.10.2023 | 16:23
IZVOR: novosti.magazin.rs

Četiri znaka da treba da promijenimo rutinu njege kože: Šta koža želi da nam poruči?

Kako izgleda vaša dnevna rutina i da li godinama ne mijenjate proizvode za njegu?




Foto: Ilustracija, Pixabay

Evo kako da znate da li ste se zaglavili u kolotečini njege kože, plus stručni savjeti o tome kako da prodrmate stvari bez da uznemirite kožu.

Oduvijek koristite iste proizvode
Još uvijek koristite isti toner iz srednje škole? Vjerovatno je vrijeme da se promijeni. Ovo nije tako teško shvatiti, a ni prihvatiti. Vaša koža će se vremenom mijenjati i zahtijevati različite proizvode u zavisnosti od vaših ciljeva. Najvjerovatnije ćete primijetiti značajnu razliku ako odaberete proizvode za vašu trenutno stanje kože, odnosno odaberete neku kremu koja je prilagođena vašoj starosnoj dobi.

Više ne vidite rezultate
Na primjer, ako ste koristili režim protiv akni i iznenada su se stvari otrgle kontroli, postoji velika šansa da ćete morati da isprobate neke nove proizvode. Ako ste prestali da vidite rezultate svog trenutnog režima, vrijeme je da potražite stručnu pomoć. Mnogi kozmetički centri i klinike za njegu kože nude besplatne konsultacije i mogu vam pomoći da odaberete ono što je najbolje za vas.

Sezonske promjene na vidiku
U zavisnosti od toga gdje živite, možda ćete željeti da preispitate svoju rutinu nekoliko puta godišnje, posebno ako vaša koža reaguje na vremenske prilike. Ljeto bi moglo zahtijevati laganiju hidratantnu kremu i više SPF-a, dok bi zimi moglo biti potrebno više vlage i hranjivih sastojaka za suv zimski vazduh. Zapamtite, bez obzira na to koje je godišnje doba - i dalje morate da nosite kremu za sunčanje tokom cijele godine. Samo povećajte SPF u proljeće i ljeto.

Vaš tip kože se promijenio
Ako vam je koža iznenada suva, iritirana ili puca, vrijedi istražiti proizvode sa različitim sastojcima. Vremenom se naša koža može promijeniti, što rezultira iritacijama od sastojaka koji vam ranije nisu smetali. Obratite pažnju na znakove upozorenja i prestanite da koristite svoje proizvode. Možete polako, jednog po jednog, da ih ponovo uvedete da pokušate da suzite ono što bi moglo da uzrokuje vaše probleme. Takođe se preporučuje da prije kupovine provjerite etiketu da biste bili sigurni da ne koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja jer bi i to mogao da bude krivac za loše stanje kože.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ovo je NAJBOLJA PETORKA Evrolige

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:29

Košarkaška Evroliga je saopštila sastav idealne petorke za sezonu 2023/24.

Fabri: Crna Gora uradila OGROMAN POSAO na primjeni Strategije pametne specijalizacije

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:23

Crna Gora uradila je ogroman posao na primjeni prve Strategije pametne specijalizacije (S3), saopštio je danas predstavnik Udruženog istraživačkog centra Evropske Komisije Emanuele Fabri, na događaju povodom izrade druge po redu Strategije pametne specijalizacije.

Imate li ove VRIJEDNU KOVANICU od jednog i dva eura? Za neke možete dobiti čak 2 000 EURA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:14

Rijetki novčići vrlo su unosno područje sakupljanja.

Milović predstavio program: U planu Gradsko pozorište, 2.300 PARKING MJESTA, dnevna bolnica sa poliklinikom, 350 EURA podstanarima

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:48

Nosilac liste “Budva može bolje!”, Nikola Milović, predstavio je danas pobjednički izborni program “Čista desetka”, kojim se nude konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava.

Uz Bijonse i Tejlor Svift - Ova PJESMA sa Eurosonga je u 50 NAJSLUŠANIJIH na Spotifyju

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:36

Na Spotifyevoj globalnoj ljestvici najviralnijih novih pjesama, hrvatski muzičar koji je tu zemlju predstavljao na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije Baby Lasagna se penje već danima, a čini se da bi uskoro mogao doći i na sam vrh.

Mandić: DPS ima dovoljno poslanika da INICIRA SMJENU Vlade; Rakočević: Mi želimo IZBORE

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:26

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je tokom polemike sa poslanikom Demokratske partije socijalista Nikolom Rakočević rekao da DPS ima dovoljno poslanika da inicira smjenu Vlade. Na to mu je Rakočević poručio da je to pitanje zapravo za njega jer je još juče kazao da će izvršiti pritisak na Vladu da odustane od ideje da bude antisrpska.

Advokatska komora: U Beranama teško POVRIJEĐEN advokat

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:17

Advokat Aleksandar Simonović iz Berana teško je povrijeđen prilikom brutalnog fizičkog napada koji se danas, oko 11 sati, dogodio u prostorijama Osnovnog suda u Beranama.

Mirza Selimović POSVETIO PJESMU MAJCI, kolege u suzama -"Još jedan TMURAN prođe dan" (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:03

Pobedniku „Zvezda Granda“ Mirzi Selimoviću juče je preminula majka Nedreta, a pjevač se od nje oprostio emotivnim rečima, ali i pjesmom zbog koje su mnogi zaplakali.

Predsjednik Odbora direktora Čistoće OPOZVAO OSTAVKU

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 15:54

Predsjednik Odbora direktora Čistoće Milan Vukadinović, podnio je ostavku na tu funkciju.

Dženifer Lopez doživljava FIJASKO? Nakon "propalog albuma", odlučila se na OVAJ KORAK

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 15:48

Za Dženifer Lopez 2024. godina trebala je da bude vrhunac njene karijere, no umjesto toga, Džej Lo je postala predmet ismijevanja.