Srijeda, 18.10.2023 | 12:09
IZVOR: index.hr

Fudbaler Juventusa: Dužan sam TRI MILIONA EURA, utjerivači dugova su mi rekli da će mi slomiti noge

Vezni igrač Juventusa Nicolo Fagioli (22), za kojeg se prvog otkrilo da je učestvovao u velikoj kladioničarskoj aferi u italijanskom fudbalu, vjerovatno će biti suspendovan na minimalno sedam mjeseci.




Foto: YouTube screenshot/Calcio italiano

Neki talijanski mediji pišu kako bi Fagioli mogao biti suspendvan i na godinu dana. Nakon što je sve isplivalo u javnost pred sudom je ispričao svoju priču. Priznao je kako su njegovi dugovi narasli na oko tri miiliona eura. Fagioli godišnje u Juventusu zarađuje oko 1.8 miliona eura.

"Imao sam najgori period između marta i aprila 2023., kada sam bio toliko pod stresom i uplašen da sam tokom utakmice Sassuola i Juventusa napravio grešku, nakon koje sam zamijenjen. Čim sam izašao s terena počeo sam plakati pred kamerama, razmišljajući o svojim problemima vezanim uz dugove oko kocke. Preciziram da sam se prestao kladiti i da to ne mislim više raditi."

"Želim istaći da mi je namjera otplatiti sve kredite koje sam digao od svojih prijatelja koji nisu znali prave razloge zbog kojih sam pozajmio novac. Tražio sam zajam da platim kockarske dugove i tako sam odlučio tražiti novac od nekih prijatelja od kojih sam tražio 40.000 eura rekavši da mi trebaju za sat i da mi je majka blokirala račune."

"Federico Gatti (saigrač iz Juventusa. op.a) mi je pozajmio novac koji mu još nisam vratio i on ga još traži nazad. Još novca su mi pozajmili Radu Dragusin (igrač Genoe op.a) i neki prijatelji iz Piacenze. Nikada nisam razgovarao o svom klađenju s upravom, igračima ili trenerima Juventusa jer nikome nisam vjerovao. Takođe, nisam se kladio na Juventus ili Cremonese."

"Već sam nakupio ogroman dug od 250.000 eura u septembru 2022. i počeo je pritisak od strane vlasnika ilegalnih stranica, koji su me tjerali da vratim novac. Svako malo, barem da vratim dio tog novca. Kupovao sam vrijedne satove u zlatari. Ranije sam plaćao virmanom, a satove sam im isporučio nekoliko puta."

Foto: YouTube screenshot/Serie A

"Noću nisam spavao. Što je vrijeme više prolazilo, dug me više proganjao. Novac koji sam morao vratiti stalno se povećavao. Utjerivači dugova su mi rekli da će mi slomiti noge. Kladio sam se na fudbalske utakmice i tenis. Počeo sam u ljeto 2021. Nisam se pitao jesu li te stranice legalne ili ne. Bilo je zabavno. Od januara 2022. sam bio pod stresom zbog nagomilanih dugova."

"Prvo se kladite jer imate puno slobodnog vremena. Ujutro trenirati i onda igrate se kladite da ubijete dosadu. Sandro Tonali mi je predložio da igram na ilegalnoj stranici. Vidio sam ga kako igra i pitao ga šta radi. Rekao mi je da mogu i ja jer nema ni traga klađenju. I natjerao me da se registrujem na toj stranici. Prvo smo igrali na tenis, a onda na fudbal."

Podsjetimo, Fagioli je neavno priznao da se kladio na fudbalske utakmice. Sportistima u Italiji zabranjeno se kladiti na utakmice pod organizacijom italijanskog fudbalskg saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je direktno ili indirektno uplaćivati opklade. U središtu afere uz Fagiolija se nalaze Sandro Tonali (23) i Nicolo Zaniolo (24), članovi italijanske reprezentacije i igrači engleskih klubova Newcastlea i Aston Ville.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Za ovo niste znali: Sta se krije iza običaja cijepanja majica kada neko postane otac

Utorak, 07.05.2024 | 18:34

Cijepanje majica ili košulja kao običaj kada neko postane otac i dalje je živ na našim prostorima, ali rijetko ko zna zašto se ovaj običaj održava i šta simbolizuje.

U centru Bara gorjelo vozilo

Utorak, 07.05.2024 | 18:16

U požaru koji je danas popodne izbio na putničkom vozilu u Ulici Maršala Tita pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Borovinić Bojović inicirala: Spomenik u čast bratske sloge pravoslavaca i muslimana

Utorak, 07.05.2024 | 17:55

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović inicirala je da se u znak bratske sloge i prijateljstva među pripadnicima pravoslavne i islamske vjerske zajednice u Podgorici podigne spomen-obilježje na mjestu gdje predstavnici porodice Đečević tradicionalno, svakog 8. maja, dočekuju Markovdansku litiju.

URA sjutra u skupštinsku proceduru predaje Zakon o formiranju Fonda STAN ZA SVE

Utorak, 07.05.2024 | 17:32

Poslanički klub Građanskog pokreta URA će sjutra predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o formiranju Fonda STAN ZA SVE, a koji će, kako su ranije najavili, omogućiti građanima da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od onih koje trenutno diktira tržište nekretnina, odnosno, 900 eura po metru kvadratnom.

VDT: Katnić prisustvovao saslušanjima svjedoka, SDT nije donio naredbu o njegovom psihijatrijskom vještačenju

Utorak, 07.05.2024 | 16:58

Vrhovno državno tužilaštvo VDT tvrdi da su tokom istrage u potpunosti poštovana prava bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je uhapšen 14. aprila.

CGO: Spajićeva vlada imenovala 427, a razriješila 343 javna funkcionera

Utorak, 07.05.2024 | 16:34

Aktuelna Vlada Crne Gore intenzivno imenuje i smjenjuje javne funkcionere, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

Trajekt „30. Avgust” odlazi na remont

Utorak, 07.05.2024 | 16:21

Neophodni remont trajekta „30. Avgust” biće obavljen u brodoremontu “Punat” na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao, prenosi portal RRTHN.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).