Subota, 11.11.2023 | 14:14
IZVOR: elle.rs

Četiri ANTI-AGE TRIKA da kosa ostane ZDRAVA I GUSTA POSLIJE 40. GODINE: Pravilna njega je ključ dobrog kvaliteta vlasi

Korisni savjeti!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Pa kako usporiti proces starenja kose? U nastavku otkrijte jednostavne savjete za njegu.

Spriječite oštećenje toplotom: Prekomjerno izlaganje ekstremnim temperaturama utiče na keratin u strukturi vaše kose i slabi je. Ako vam prirodno sušenje nije opcija, uložite u proizvode za zaštitu od toplote.

Vodite računa o tjemenu: Kao što bi retinol i krema za sunčanje trebali da budu obavezan dio vaše rutine niege kože protiv starenja, i vašem skalpu je potrebna posebna pažnja. Potražite šampone i balzame koji sadrže sastojke poput vitamina E, ulja jojobe i keratina koji pojačavaju čvrstoću, sjaj i glatkoću.

Koristite ulje za kosu: Dok će vaši pramenovi neizbježno gubiti sjaj kako starite, korišćenje ulja za kosu može pomoći da vaši pramenovi izgledaju sjajno.

Uključite biotin: Postoje brojne studije koje potvrđuju da su suplementi vitamina B7 korisni za rast zdrave kose i noktiju. Bilo da se primjenjuje lokalno ili oralno, uključivanje biotina u vašu rutinu ljepote može pomoći dugoročnom zdravlju kose.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Mlada kao Dončić“: Sergej Trifunović podijelio snimak sa TAJNOG VJENČANJA sa 23 godine mlađom djevojkom (VIDEO)

Utorak, 14.05.2024 | 09:05

Glumac Sergej Trifunović oženio se u nedjelju, a sada je na društvenoj mreži Instagram podijelio snimak sa slavlja.

Božović: Njegoš kao pisac najuzbudljivijeg i najraskošnijeg evoluitivnog razvoja u istoriji književnosti

Utorak, 14.05.2024 | 09:00

Jedna od značajnih promocija koje su upriličene tokom četvrtog dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja bila je promocija izdanja Njegoševih djela u jednom tomu, u izdanju tri izdavača – Kosmosa iz Beograda, Nove knjige iz Podgorice i Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” iz Podgorice.

Obradović: Neke stvari su JASNE , ali zaista čestitam svojim IGRAČIMA

Utorak, 14.05.2024 | 09:00

Partizan nije uspio da napravi brejk u prvom meču finala ABA lige na gostovanju Crvenoj zvezdi u dvorani "Aleksandar Nikolić".

UP: Tokom prošle sedmice počinjeno 56 krivičnih djela, OSUMNJIČENE 53 osobe

Utorak, 14.05.2024 | 08:55

Službenici Uprave policije su, od 6. do 13. maja, na teritoriji Crne Gore registrovali 56 krivičnih djela za koja se sumnjiče 53 osoba.

Šta se sve dešava u tijelu kada JEDETE JAGODE?

Utorak, 14.05.2024 | 08:46

Jagode mogu da budu odličan desert, ali one su više od slatkog ploda.

Duh Tome Zdravkovića živi: Na Sajmu knjiga u Podgorici promovisana “Knjiga o Tomi”

Utorak, 14.05.2024 | 08:39

Na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja u okviru programa četvrtog sajamskog dana je upriličena promocija “Knjiga  o Tomi”, Nikšićanina Nikole Kankaraša koji je nakon decenije istraživanja, sakupljanja ploča, kaseta, knjiga, novinskih članaka, fotografija, odlučio da se okuša i kao autor publikacije o životu i stvaralaštvu čovjeka čije su pjesme evergrin.

NEODOLJIVA, a ZDRAVA POSLASTICA - RECEPT za TURSKI SLADOLED od TRI SASTOJKA

Utorak, 14.05.2024 | 08:24

Uživajte bez griže savjesti cijelo ljeto u omiljenoj poslastici, ovaj zdrav sladoled se pravi brzo a potrebna su vam samo 3 sastojka.

Pljevljacima i Bjelopoljcima UGROŽENO ZDRAVLJE zbog smoga, nadležni ne reaguju

Utorak, 14.05.2024 | 08:04

U Bijelom Polju se diše dobro u periodu kad se ne loži, kad je lijepo vrijeme i kad nema hladnoća, tvrdi Milorad Martinović iz NVO Breznica.

Katniću i Lazoviću PRODUŽEN PRITVOR za još dva mjeseca

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 23:20

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je predlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića i produžilo na po još dva mjeseca pritvor bivšem visokom policijskom službeniku Zoranu Lazoviću i bivšem specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, potvrdila je za "Dan" portparol tog suda Marija Raković.

Nakon SUNČANOG DANA, pripremite KIŠOBRANE - Utorak u znaku PADAVINA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 22:02

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za utorak najavljuju pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.