Srijeda, 22.11.2023 | 21:33
IZVOR: zadovoljna.rs

Za ove POZNATE DAME nauka kaže da su SAVRŠENO LIJEPE – Prvo mjesto je mnoge IZNENADILO

Da li ispunjavate Phi broj?




Foto: YouTube screenshot/Access Hollywood

Nauka kaže da sve što nam se dojmi kao lijepo podliježe pravilu zlatnog presjeka. Jednostavno rečeno, sve što se smatra lijepim takođe je i proporcionalno. A ljudska lica nisu izuzetak.

Istraživanje poznatog estetskog hirurga dr Džulijana de Silve, koji je uz pomoć matematičkih proračuna odredio 10 najljepših poznatih ličnosti na svijetu, svjedoči u prilog ovome.

Kako biste provjerili da li spadate u grupu najljepših ljudi, izmjerite dužinu i širinu lica, a zatim podijeliti prvi broj sa drugim. Ako je rezultat 1,62 (Phi broj), vaše lice je savršeno.

Trebalo bi da uzmete u obzir i druga mjerenja, kao što je rastojanje između donje tačke brade i vrha nosa, rastojanje između vrha nosa i tačke između očiju i rastojanje između tačke između očiju i linija kose na čelu. Ako su ova 3 broja jednaka, vjeruje se da je ova osoba lijepa.

Možete izračunati i druge udaljenosti (savršen rezultat je isti Phi broj):

– podijelite širinu usana po njihovoj dužini;

– podijelite dužinu nosa njegovom širinom.

Pored toga, morate obratiti pažnju na sljedeće aspekte. Dužina uha treba da bude jednaka dužini nosa, dok širina oka treba da bude jednaka razmaku između očiju.

Dr De Silva sastavio je listu poznatih žena čija su lica blizu savršenstva. Lista je sastavljena na osnovu njihove lepote, koja je izračunata pomoću skale od 100 poena. Prvo mjesto mnoge je naljutilo jer je u pitanju ljepotica koja se podvrgla brojnim estetskim korekcijama.

10. Kara Delevinj

Foto: YouTube screenshot/ Vogue

Ukupan rezultat: 89,99 poena

Njene usne i obrve su skupile najviše bodova. Dr De Silva je rekao: „Karino neobično veliko čelo je odvuklo nekoliko poena. Poznata je po veoma gustim obrvama koje su prelijepe i koje su postigle vrhunske ocjene, kao i njene prelijepo oblikovane usne.“

9. Keti Peri

Foto: YouTube screenshot/ Good Morning America

Ukupan rezultat: 90.08

Keti Peri je dobila dosta poena na osnovu pozicije svog nosa. „Kejti je dostigla preko 90 poena zbog skoro savršeno pozicioniranog nosa, ali ju je nažalost iznevjerila brada“, dodaje dr De Silva.

8. Natali Portman

Foto: YouTube screenshot/ The Tonight Show Starring Jimmy Kimmel

Ukupan rezultat: 90,51

Prema dr Džulijanu de Silvi, Natalino područje obrva je razlog zbog kojeg se našla tek na osmom mjestu. „Natali ima savršeno pozicionirane oči, ali njeno područje obrva je prikupilo malo bodova“, ističe hirurg.

7. Skarlet Johanson

Foto: YouTube screenshot/ The Tonight Show Starring Jimmy Kimmel

Ukupan rezultat: 90,91

Dr De Silva naglašava: „Skarlet je prikupila najviše ocjene (99,99) od svih za položaj očiju, ali su je iznevjerili oblik lica i tanke obrve.“

 6. Kejt Mos

Foto: YouTube screenshot/Today

Ukupan rezultat: 91.05

Kejt Mos je dobila visoke ocjene zahvajujući čelu i obrvama. Hirurg je prokomentarisao: „Kejt je imala drugu najvišu ocjenu za obrve i jednu od najviših ocjena za razmak između očiju, ali se zbog brade našla ne šestom mjestu.“

5. Tejlor Svift

Foto: YouTube screenshot/The Graham Norton Show

Ukupan rezultat: 91,64

„Brada i usne poznate pevačice su prikupile najviše poena, ali njene obrve ne ispunjavaju Phi vrijednosti“, dodaje dr De Silva.

4. Arijana Grande

Foto: YouTube screenshot/The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Ukupan rezultat: 91,81

Dr De Silva kaže: „Arijana prema razmjerama ima skoro savršeno čelo i bradu. Međutim, njene obrve i veći od prosječnog razmak između vrha usana i nosa su razlog što se našla na četvrtom mjestu.“

3. Amber Herd

Foto: YouTube screenshot/Amber Heard Network

Ukupan rezultat: 91,85

Oblik Amberinog nosa i brade obezbijedili su joj treće jmesto na listi. „Amber ima neprolaznu ljepotu“, naglašava dr De Silva.

 2. Bijonse

Foto: YouTube screenshot/ Beyoncé

Ukupan rezultat: 92,44

Bijonse je postigla visoke rezultate zahvaljujući području čela i regiji oko obrva. „Dostigla je savršen rezultat zbog oblika lica, ali obrve i brada ne ispunjavaju mjere koje potvrđuju savršene proporcije“, akcentuje hirurg.

1. Bela Hadid

Ukupan rezultat: 94,35

Bela Hadid je bezuslovna pobjednica. Dr De Silva naglašava: „Bela ima zadivljujuću simetriju lica i bradu koja je samo 0,3% udaljena od savršenstva. Takođe je bila druga po pozicioniranju očiju. Njena najveća slabost je u predjelu obrva.“

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nova titula za Lovćen - Postali prvaci Crne Gore

Subota, 27.04.2024 | 22:02

Rukometaši Lovćena su 11. put u istoriji postali prvaci Crne Gore.

Mjesto najbliže svemiru: Prosječan životni vijek u ovom gradu je 35 godina, ali se stalno širi (VIDEO)

Subota, 27.04.2024 | 21:55

La Rinconada je grad sa najvećom nadmorskom visinom na svijetu i smatra se mjestom koje je najbliže svemiru

Iskoristite LIJEPO vrijeme - Nedjelja u znaku SUNCA

Subota, 27.04.2024 | 21:31

Pretežno sunčano i tokom dana toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća kratkotrajno magla, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Protest zbog revizionističkog imenovanja ulice u Pljevljima

Subota, 27.04.2024 | 18:48

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građansko obrazovanje (CGO) i ANIMA Centar za žensko i mirovno obrazovanje izražavaju oštar protest zbog preimenovanja Tivatske ulice u Pljevljima u Ulicu Branka Krvavca, vojnika JNA koji je poginuo u agresiji na dubrovačko-hercegovačko područje u Hrvatskoj u oktobru 1991.godine.

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu