Petak, 24.11.2023 | 14:08
IZVOR: Kolektiv.me

EXIT i van festivalske sezone u centru pažnje vodećih svjetskih medija!

Čak ni van ljetnje festivalske sezone, EXIT ne prestaje da privlači pažnju internacionalnih medijskih giganata!




Foto: EXIT Promo

Intervju sa osnivačem i direktorom Exita Dušanom Kovačevićem nedavno se našao među glavnim vijestima IQ magazina, jednog od vodećih svjetskih medija koji se bave muzičkim biznisom. Na globalnom nivou odjeknula je vijest o mladoj producentkinji i DJ-ki Lanni, koju je EXIT kroz svoj Echosystem lansirao na roster čuvene muzičke agencije CAA, na kojem su, među brojnim zvijezdama, i Paul Kalkbrenner i David Guetta! Prvo izdanje Exitovog lejbla Soundscape, traka „Universe“ koju je producirao Space Motion, osvojila je sam vrh prestižne Beatport Hype liste, posebnu pažnju privuklo je i ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala, a sve to zaokruženo je sa dvije nominacije na čuvenim Evropskim festivalskim nagradama!

Nakon što je EXIT festival nedavno našao svoje mjesto na listi „Deset najznačajnijih nezavisnih festivala u Evropi“ u selekciji prestižnog IQ magazina, osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević dao je intervju u kojem je opširnije govorio o prednostima i održivosti jednog od rijetkih preostalih nezavisnih festivala u svijetu. „Sloboda je bez sumnje najveća prednost, imamo priliku da njegujemo duh festivala koji ga čini tako magičnim“ – rekao je Kovačević, i dodao: „Nezavisnost nam daje mogućnost da razmišljamo i rastemo izvan finansijskih izvještaja, pruža nam slobodu da nesmetano izrazimo našu viziju. Excel tabele nisu ultimativni bog festivala – kreativnost i umjetnički izraz jesu“!

EXIT FESTIVAL CHIEF SALUTES SPIRIT OF INDEPENDENCE

Važan proboj na internacionalnu scenu napravio je novoosnovani sveobuhvatni centar za razvoj globalnih talenata EXIT Echosystem, kroz ostvarivanje saradnje sa vodećom svjetskom muzičkom agencijom Creative Artists Agency. Glasno je odjeknulo da je čuvena Maria May, muzička agentkinja koja sa svojim timom u rosteru ima neke od najvećih svjetskih zvezda, kao što su David Guetta, Paul Kalkbrenner, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Lee Burridge i mnogi drugi, nedavno ovom nizu dodala i našu Lannu, a ovu vijest prenijeli su uticajni svjetski mediji među kojima su i Pollstar i Celebrity Access. 

Novo dostignuće EXIT Echosystema, osnovanog sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži šansu da razviju uspješne svjetske karijere, jeste i plasman debitantskog singla objavljenog za diskografsku kuću EXIT Soundscape na najpopularnijoj globalnoj digitalnoj platformi elektronske muzike Beatport. Traka „Universe“, koju je Exitov lejbl lansirao u saradnji sa našim svjetski priznatim producentom Space Motion-om, našla se na prvom mjestu Beatport Hype: Melodic & Techno liste, dok se u top 10 nalazi već 11 nedjelja! 

Posebnu pažnju internacionalnih medija privukao je i Ada Divine Awakening, koji je već nakon tri održana izdanja izgradio status jednog od vodećih svjetskih festivala svjesnosti i intimnosti. Glas o ovogodišnjem ADA festivalu stigao je čak do Meksika i muzičkog portala Vinil TV, a o njemu su pisali i Mixmag Centroamerica, Deep House Amsterdam, EDM Cave, francuski Sweet Music i mnogi drugi. „Ada Divine Awakening zauzima posebno mjesto u bogatom portfoliju EXIT porodice festivala, budući da autentično transformiše i unapređuje živote ljudi“ – zaključio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević u intervjuu za IQ.

Još jedno internacionalno priznanje je još jedna u nizu nominacija EXIT festivala na prestižnim Evropskim festivalskim nagradama, u kategoriji „Najboljeg velikog festivala“, koju je višestruko nagrađivani festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. U konkurenciji za „Najbolji festival srednje veličine“ našao se i Exitov istarski Sea Star festival u susjednoj Hrvatskoj, koji predstavlja jedan od najboljih primjera izvoza kreativnih industrija Srbije.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 30. novembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka. Glasovi milionske publike širom svijeta odlučiće o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 17. januara sljedeće godine u Groningenu u Holandiji.

U prodaji najpovoljnije ulaznice za EXIT 2024!

EXIT festival naredne godine biće održan od 11. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Fanovi iz Crne Gore najpovoljnije ulaznice mogu kupiti po promo cijeni od 64 EUR i uz uštedu od 50% dostupne su ovdje, kao i na Gigstix.me, a prvi izvođači biće uskoro objavljeni.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Stiže nam PROMJENA VREMENA - Evo kakvo nas vrijeme čeka tokom PRAZNIKA

Utorak, 30.04.2024 | 10:09

Meteorološkinja Tanja Mirković kazala je u Jutarnjem programu TVCG Dobro jutro Crno Goro da nas za praznike očekuje projenljivo i nestabilno vrijeeme. Sjutra u prvom dijelu dana suvo, pa ko planira prvomajsko roštiljanje, neka porani.

UP: Knežević IZRUČEN Crnoj Gori, biće SPROVEDEN u Viši sud

Utorak, 30.04.2024 | 11:13

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju optuženog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Advokat Đukanović: Knežević će NEGIRATI sve optužbe

Utorak, 30.04.2024 | 12:22

Branilac optuženog Duška Kneževića, advokat Zdavko Đukanović kazao je "Vijestima" da će Knežević biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici u 19 časova.

Spajić: Vlada će naći način da PORODICE ŽRTAVA u Murinu budu OBEŠTEĆENE

Utorak, 30.04.2024 | 11:39

Crna Gora nikada neće zaboraviti svoje tragično nastradale kćeri i sinove, kazao je premijer Milojko Spajić.

CEDIS - Planirani radovi na mreži za 2, 3, 6, 7. i 8. maj

Srijeda, 01.05.2024 | 10:03

Planirani radovi na mreži.

"Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije, to je važnije od titula"

Srijeda, 01.05.2024 | 09:30

Španski teniser Rafael Nadal uz bujicu emocija se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je istakao da mu je bio važniji od grend slemova.

Neviđeno do sad! Za 1€ ideš na EURO – Evo šta je potrebno da uradiš

Srijeda, 01.05.2024 | 08:57

Zapleši ritmom fudbalske igre i osjeti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je svaki tiket recept za nezaboravnu dozu navijačkog adrenalina!

Da li ste znali? Zbog čega se BLUETOOTH zove baš tako?

Srijeda, 01.05.2024 | 08:11

Jedan od ključnih elemenata savremenog bežičnog povezivanja je Bluetooth tehnologija. Međutim, malo ljudi zna kako je ova tehnologija dobila svoje neobično ime.

Danas je 1. MAJ - Međunarodni praznik rada

Srijeda, 01.05.2024 | 07:50

Prvi maj je praznik rada koji se obilježava širom svijeta kao dan posvećen radnicima i radničkim pravima.

Obradović: Najvažnija je pobjeda, ali brinu izgubljene lopte

Utorak, 30.04.2024 | 21:58

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan zbog pobjede protiv Budućnosti i igra u odbrani, ali je vidio i probleme u nastupu svoje ekipe.

Partizan imenovao novog trenera

Utorak, 30.04.2024 | 21:41

Fudbaleri Partizana i zvanično su dobili novog trenera.

Žakelj: Nismo iskoristili šanse u trećoj četvrtini, ali želimo da vratimo seriju u Beograd

Utorak, 30.04.2024 | 21:26

Trener Budućnosti Voli Andrej Žakelj smatra da je njegov tim poražen u Beogradu od Partizana zbog slabog šuta spolja.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Knežević: Duško Knežević dolazi sa namjerom da bude oslobođen, spašava imovinu

Utorak, 30.04.2024 | 20:31

Za lidera DNP-a Milana Kneževića nije iznenađujuće izručenje Duška Kneževića. Ističe da je bio sve vrijeme u kontaktu sa odbjeglim biznismenom.