Ponedjeljak, 18.12.2023 | 19:30
IZVOR: vijesti.me

Rajčić: Kad se vrate povrijeđene igračice, možemo da ISPIŠEMO ISTORIJU

Prije dvije godine, na Svjetskom prvenstvu u Španiji, rukometašice Crne Gore su osvojile tek 22. mjesto, što im je bio najgori plasman na velikim takmičenjima.




Foto: YouTube screenshot/ CG Sport

Činilo se da su „lavice” u padu, ali na posljednja dva šampionata su pokazale da su i dalje elita i da imaju potencijal da još godinama budu u vrhu.

Nakon evropske bronze, osvojene pobjedom nakon produžetaka nad aktuelnim olimpijskim (od juče i svjetskim) šampionom Francuskom, izabranice Bojane Popović su prigrabile 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Znajući da u timu, u odnosu na EHF Euro, nije bilo Đurđine Jauković, Milene Raičević, Jovanke Radičević i Eme Alivodić, a da se na četvrtoj utakmici povrijedila Marta Batinović, jasno je kakav je uspjeh napravljen.

„Bilo je prelijepo. Baš srećne smo se vratile, jer smo dale maksimum. Imale smo mnogo dobre utakmice i provjere da vidimo šta i koliko možemo. Mora da se poradi na nekim minimalnim stvarima, ali sam ponosna kako smo sve ovo izgurale. Desio nam se peh sa Martom, ali smo mi ostale zdrave završile prvenstvo, što nam je bilo najbitnije”, istakla je Marina Rajčić.

Crna Gora će četvrti put vizu za Olimpijske igre tražiti kroz kvalifikacije. a rivali će biti Njemačka, Slovenija i Paragvaj. Čini se lakši nego 2012. (Francuska, Rumunija, Japan), 2016. (Rumunija, Danska, Urugvaj) i 2021. godine (Norveška i Rumunija).

„Dobile smo i Norvešku, ništa za nas nije nemoguće. Može mnogo da se očekuje od ove ekipe, jer smo pokazale da možemo da pariramo svima i da pobijedimo svakoga ako svedemo greške na minimum. Ovo je za veći dio igračica bilo prvo prvenstvo na kojem imaju vodeće uloge i gdje su morale da iznesu veći teret, ali su jedva čekale tu priliku i mislim da su se sjajno iskoristile”, naglasila je jedina crnogorska rukometašica koja će imati šansu da četvrti put nastupi na OI.

Rajčićeva je na velikim takmičenjima debitovala 2010. kao 17-godišnjakinja i bila aktivna učesnica svih velikih rezultata. Sada je najstarija u nacionalnom timu sa 30 godina i vjeruje da i ova generacija može da priredi uspjehe za pamćenje.

„Već smo dostigle visok nivo, s obzirom na to da smo sve mečeve gubile dva-tri razlike. Dešavalo nam se prije da i sa najboljom ekipom izgubimo 10-15 razlike. Prošle godine smo od Holandije izgubile čak 17, sada smo to svele na dva-tri srećna gola, nekoliko greškica, umor kojim se utakmica prelomi. Jedva čekamo da nam se vrate povrijeđene igračice, smatram da sa njima možemo da ispišemo istoriju”, poručila je Rajčićeva.

ČITAJTE I OVO!

Grbić - "Presrećne smo što smo Crnu Goru po ko zna koji put učinile PONOSNOM"

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Djeca PRVA SVE SAZNAJU": Haris Džinović ponovo o RAZVODU - "Da mi NEDOSTAJE bila bi .... "

Srijeda, 08.05.2024 | 16:20

Novo oglašavanje Harisa Džinovića posle razvoda izazvalo buru komentara.

Maslinovo ulje POMAŽE u BORBI protiv uporne bolesti

Srijeda, 08.05.2024 | 16:13

Maslinovo ulje, koje se smatra zdravijom alternativom uljima sjemenki, takođe je korisno u sprečavanju gubitka kognitivnih sposobnosti i smrti povezanih s mentalnim propadanjem, otkriva studija sprovedena tokom 28 godina na 92.000 ljudi.

Piperović: "Žalba će da ZABOLI, naoružao sam se kokicama"

Srijeda, 08.05.2024 | 15:56

Pravni zastupnik kompanije Bemaks Zoran Piperović saopštio je Pobjedi da će se žaliti na današnju odluku sutkinje Osnovnog suda u Ulcinju Hasire Bećović koja je odbila tužbeni zahtjev kojim je traženo im da bivši premijer i lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović isplati 21.000 eura zbog povrede prava ličnosti.

Đuričković: Sve ODLUKE po pitanju vanjske politike donose u Beogradu

Srijeda, 08.05.2024 | 15:52

Izjava Pokreta Evropa sad da amandmane predlažu uz posredovanje SAD-a, nije iznenađenje. Čvrsto sam uvjeren da je riječ o nekom bratu od tetke koji je na privremenom radu u SAD, koji je u pauzi između kuće i posla ponudio posredovanje. Današnji odgovori ambasada SAD-a i Njemačke najbolje opisuju na koje grane je spala naša diplomatija i kojom brzinom se urušava međunarodni ugled Crne Gore, napisao je na X mreži međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

Američka ambasada DONIRALA Vrhovnom sudu OPREMU za medijsku salu

Srijeda, 08.05.2024 | 15:36

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Ova ZEMLJA je proglašena za NAJLJEPŠU na svijetu: Na listi i države iz komšiluka

Srijeda, 08.05.2024 | 15:30

Planeta je puna prelijepih mjesta – ali za koju zemlju može da se kaže da je najlepša na planeti?

Podaci ZZZ: Pala NEZAPOSLENOST u Crnoj Gori

Srijeda, 08.05.2024 | 15:17

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 36,42 hiljade nezaposlenih, 1,9 odsto manje nego u martu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Šćekić – Neđeši: Demografija OZBILJAN IZAZOV sa kojim se suočava Crna Gora

Srijeda, 08.05.2024 | 15:10

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, NJ.E. Jožefom Neđešijem.

Sjutra protest ispred SDT-a: Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i suda

Srijeda, 08.05.2024 | 15:05

Protest!

Uprava carina: ODUZETO srebro i bižuterija u vrijednosti oko 3.400 EURA

Srijeda, 08.05.2024 | 15:02

Službenici Uprave carina, u saradnji sa službenicima granične policije na graničnom prelazu (GP) Kula i Dračenovac oduzeli su robu (srebro i bižuterija) vrijednosti oko 3.400 eura, saopšteno je iz Uprave carina.