Srijeda, 31.01.2024 | 13:51
IZVOR: Kolektiv.me

FSCG zakazao prijateljeske mečeve: Sokoli gostuju Belgiji, Gruzija stiže u Podgoricu

Fudbaleri Crne Gore odigraće četiri prijateljske utakmice u 2024. godini, a sve kao zagrijavanje za takmičarske mečeve koji kreću na jesen.




Foto: fscg.me, arhiva

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Crne Gore ugovorilo je odigravanje četiri prijateljske utakmice seniorske reprezentacije Crne Gore u martu i junu 2024. godine.

Protivnik reprezentacije Crne Gore u prvom prijateljskom meču, zakazanom za 21. mart, biće nacionalna selekcija Bjelorusije. Duel koji će se odigrati u Antaliji biće pet međusobni susret dvije selekcije – u prethodna četiri odmjeravanja snaga „sokoli“ su slavili dva puta, 2009. i 2019. godine u Podgorici, dok 2013. u Žodinu i 2016. u Podgorici nije bilo pobjednika.

Antalija će biti domaćin i prijateljskog susreta selekcija Crne Gore i Sjeverne Makedonije koji je zakazan za 25. mart. U dosadašnjim odmjeravanjima snaga, ukupno tri prijateljska, više uspjeha imala je Sjeverna Makedonija koja je slavila pobjede u mečevima odigranim 2010. i 2015. godine u Skoplju, dok su „sokoli“ slavili u duelu odigranom 2008. godine u Podgorici.

„Sokole“ u junu očekuju mečevi sa selekcijama Belgije i Gruzije. Gostovanje selekciji Belgije, učesniku predstojećeg Evropskog prvenstva, zakazano je za 5. jun, dok će Gruzija, učesnik baraža za plasman na EURO, gostovati u Podgorici 9. juna.

Crna Gora i Belgija 2012. godine odigrale su prijateljski meč na stadionu Hejsel u Briselu. Meč je završen bez pobjednika, rezultatom 2:2. Pogotke za naš najbolji tim postigli su Mirko Vučinić i Nikola Drinčić.

Prve kvalifikacije u kojima je učestvovala naša najbolja selekcija, za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, donijele su jedine do sada odigrane susrete sa Gruzijom. Prvi meč dva tima, odigran u aprilu 2009. godine u Tbilisiju, završen je bez pogodaka dok je u Podgorici naša selekcija upisala prvu pobjedu u takmičarskim mečevima. „Sokoli“ golovima koje Radoslava Bataka i Andrije Delibašića rezultatom 2:1 savladali selekciju koju je sa klupe predvodio Hektor Kuper.

Mjesto odigravanja susreta sa Belgijom, kao i satnice početka svih utakmica, biće objavljene nakon usklađivanja sa administracijom UEFA.

Osim prijateljskih mečeva koje će odigrati u martu i junu, našu najbolju selekciju očekuju utakmice UEFA Lige nacije. Žrijeb grupa za takmičenje koje će se igrati u septembru, oktobru i novembru održaće se 8. februara u Parizu. „Sokoli“ će se takmičiti u ligi B.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

MAJ je njihov mjesec - Ovi horoskopski znakovi mogu pronaći svoju SRODNU DUŠU

Utorak, 30.04.2024 | 12:24

Maj nekim horoskopskim znakovima donosi uzbudljive mogućnosti za pronalazak ljubavi i početak nove veze. U nastavku otkrijte koji će horoskopski znakovi doživjeti ljubavni procvat u mjesecu koji nam dolazi.

Reper pjevao u gotovo PRAZNOJ ARENI, fanovi imaju teoriju zašto nije bilo ljudi (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 12:07

Američki reper Quavo (33) nastupao je pred gotovo praznom arenom u Hartfordu. Na internetu su objavljene snimci s koncerta, a prema podacima stranih medija, u areni je bilo svega oko 75 ljudi.

London: Muškarac išao ulicom i sjekao ljude MAČETOM

Utorak, 30.04.2024 | 11:59

Muškarac (36) jutros je oko 7 ujutro napadao ljude na sjeveroistoku Londona i sjekao ih je mačetom. Kako prenosi Index, prije toga se autom zabio u kuću.

Utolite glad BEZ JELA - Uzmite jabuku,ALI NEMOJTE da je zagrizete, već URADITE OVO

Utorak, 30.04.2024 | 11:51

Uz ovaj jednostavan trik možete da utolite glad, a da ne pojedete ništa.

Bar: Policija PRETRESA bezbjednosno interesantne osobe

Utorak, 30.04.2024 | 11:35

Pretresi...

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Genijalan TRIK za farbanje jaja: Nikad vam ne bi palo na pamet, a ODUŠEVIĆETE SE (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 10:49

Evo brzog i jednostavnog načina da ofarbate vaša uskršnja jaja ove godine.

MUP: Ovo je RADNO VRIJEME područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo

Utorak, 30.04.2024 | 10:38

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava građane da područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance neće raditi 1. i 2. maja, osim u hitnim slučajevima.

EPCG pokreće dvanaesti ciklus akcije “Podijelimo teret”

Utorak, 30.04.2024 | 10:34

Elektroprivreda Crne Gore od 1. maja pokreće dvanaesti ciklus akcije “Podijelimo teret”, kako bi se kupcima iz kategorije “domaćinstva” omogućilo da dug za utrošenu električnu energiju izmire po izuzetno povoljnim uslovima.

TRIK kojim ćete krastavcu dati BOLJI UKUS - Potreban vam je samo jedan sastojak

Utorak, 30.04.2024 | 10:34

Jednostavan način da ga kasnije dodate nekom jelu.