Četvrtak, 15.02.2024 | 10:55
IZVOR: B92

Ako imate problem sa Fejsbukom, evo jednostavnog rješenja

Najnovija greška, otkrivena u veb verziji Facebooka, pravi probleme korisnicima koji redovno upotrebljavaju Messenger.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Novi bag, koji je nedavmo otkriven, dovodi do toga da prozori za ćaskanje u Messengere budu "zaglavljeni" bez obzira na to koliko pritiskate "X" dugme u gornjem desnom uglu pregledača.

Loša vijest je da za ovaj problem ne postoji tehnička ispravka. Moraćete da sačekate da Meta ispravi ovaj problem, a već su počeli da se pojavljuju objave korisnika koji javljaju da mogu ponovo da zatvore svoje razgovore.

Ali, ukoliko problem još uvijek postoji, niste u potpunosti bespomoćni.

Privremeno rješenje problema leži u kontrolama koje korisnički interfejs Facebooka već nudi, jer pritiskanje "X" tastera predstavlja samo jedan od tri načina da se zatvori taj prozor.

Najlakše rješenje je da upotrijebite tastaturu. Pomjerite kursor miša i kliknite na chat prozor kako biste ga obilježili, a potom samo pritisnite Esc (Escape) taster na tastaturi.

Drugo rješenje je skriveno. U donjem desnom uglu ekrana, postoji lebdjeće sivo dugme, koje omogućava otvaranje praznog prozora za ćaskanja i započinjanje razgovora sa nekom osobom. Kada je jedan ili više prozora otvoreno, približavanje kursora miša ovom tasteru otvara dodatno dugne sa tri tačkice. Ono nudi dvije opcije: "Close all chats" ili "Minimize open chats".

Ovo rješenje je posebno korisno u situacijama kada set otvorili previše prozora sa razgovorima i ne možete da ih se otarasite zbog pomenutog baga.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Jedan od NAJAKTIVNIJIH vulkana na svijetu svakodnevno izbacuje ZLATO u vrijednosti 6.000 DOLARA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:56

U ledenim prostranstvima Antarktike krije se vulkan koji izbacuje doslovno komadiće zlata. Otkriće su 1991. godine obznanili američki geolozi.

Žena po kojoj je snimljena jeziva serija koja RUŠI REKORDE gledanosti - "Ja sam ovdJe ŽRTVA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:44

Serija Baby Reindeer je za kratko vrIJeme postala hit na Netfliksu i pokupila je samo pozitivne kritike.

Klikovac: Injac da ODGOVORI kako su izvršene nabavke BEZ ORGANIZOVANJA javnih tendera

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:37

 Šef kluba odbornika DPS Glavnog grada Andrija Klikovac kazao je da gradonaćelnica Podgorice Olivera Injac treba da odgovori  kako su izvršene nabavke bez organizovanja javnih tendera suprotno zakonu?"

Ovo je RAZLOG zašto bi trebalo da IZBJEGAVATI javne punjače na aerodromima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:23

Ako često koristite javne punjače za punjenje uređaja na aerodromima, poslije ovog teksta razmislićete dvaput.

JK ponovo o Dušku Tošiću: "Ljudi su u ŠOKU kada kažem da smo u BRAKU, situacija je OČAJNA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:07

Jelena Karleuša je u novom intervjuu otkrila u kakvim je odnosima sa Duškom Tošićem te navela za čime žali.

Kako muzika UTIČE na pse? Nova istraživanja imaju interesantne ODGOVORE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:58

Nakon višedecenijskog istraživanja muzike i frekvencija, kako bi saznao na koji način utiču na ljude, Majkl Tirel je došao do iznenađujućeg zaključka - muzika ima veliki uticaj i na kućne ljubimce

Porodila se prije pola godine, a već ČEKA DRUGO DIJETE - Poznata pjevačica NE KRIJE SREĆU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:50

Pet mjeseci nakon što je na svijet doniela ćerkicu Melinu, Nadica Ademov sija od sreće jer ne samo što je postala majka i vratila na muzičku scenu pjesmom "Kukavice", već je saznala i da je druga beba na putu.

"Najbolji POKLON je to što on NIJE PORED NJE": Način na koji je Donald Tramp ČESTITAO Melaniji rođendan USIJAO MREŽE (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:38

“Da li iko vjeruje da Melanija želi njega pored sebe za rođendan?”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama

Air Montenegro operacije obavlja po NAJVIŠIM BEZBJEDNOSNIM standardima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:30

Nalazi detaljne revizije operativne bezbjednosti IATA-e (IOSA) potvrdili su da Air Montenegro posluje i operacije obavlja po najvišim međunarodnim bezbjednosnim standardima, saopšđteno je iz te kompanije.

PREDSTAVLJEN projekat „Mistične priče Dunavske zelene rute“

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:21

Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice organizovala je danas javni događaj u cilju promocije i prezentacije projekta „Mistične priče Dunavske zelene rute”.  Riječ je o projektu koji predstavlja međunarodnu valorizaciju prirodnog i nematerijalnog kulturnog nasljeđa sa ciljem društveno-ekonomskog razvoja ruralnih područja Podunavlja.