Nedjelja, 18.02.2024 | 12:56
IZVOR: rtcg.me

Mihailović: Nepotrebno je baviti se kalkulacijama, možemo da IZNENADIMO Njemačku

Crnogorska košarkaška reprezentacija juče je počela mini pripreme uoči početka kvalifikacija za Eurobasket. Bek "crvenih" Vladimir Mihailović kazao je ekipa nema potrebe da se bavi kalkulacijama, nego da će ići od meča do meča.




Foto: YouTube screenshot/ Budućnost VOLI

U ovom "prozoru” Crnu Goru očekuje gostovanje Njemačkoj (22.februar) i tri dana kasnije meč sa Švedskom u "Morači”.

"Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi", kazao je Mihailović.

Selektor Boško Radović sa saradnicima još nema na okupu sve reprezentativce.

"Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima", poručio je Mihailović.

Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

"Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi ,"prozor” i trenutno samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno kada su kvalifikacije u pitanju da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo",istakao je prvotimac Budućnost Volija.

ČITAJTE I OVO!

Radović: Moramo da budemo svjesni da IGRAMO protiv svjetskiih prvaka, ključna je MOTIVICIJA

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili slobode dva međunarodno tražena lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Podgorica: Mitropolit Joanikije PREDVODI LITIJU u srijedu

Utorak, 07.05.2024 | 14:32

Povodom slave grada Podgorice, Svetog Apostola i Jevanđeliste Marka, i ove godine će biti organizovani Dani Svetog Marka, uz bogat sadržaj, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.