Ponedjeljak, 19.02.2024 | 09:19
IZVOR: b92.net

VIDEO - Koliko KOŠTA novi Golf? U zavisnosti od modela, ovo su CIJENE

Volkswagen je objavio početak prodaje osvježenog Golfa.




Foto: YouTube screenshot/Volkswagen

Redizajnirani komaktni hečbek, koji je donedavno bio najprodavaniji automobil u Evropi, nosi oznaku Golf 8.5 i stiže na evropske puteve ubrzo nakon svog debija. Proizvođač je odlučio da njegovo lansiranje na tržište obilježiposebnom verzijom Edition 50, što asocira na 50. rođendan Golfa, odnosno pola vijeka od debija prve generacije ovog modela.

Specijalna verzija najavljuje i novu početnu cijenu, koja u Njemačkoj startuje od 27.180 eura, odnosno 28.280 eura za karavan verziju Variant.

Osnovni model ispod haube ima 1.0 TSI benzinac sa 115 KS, uparen sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem. Zanimljivo je da se bazični model isporučuje sa čeličnim felnama od 15 inča.

Kada je riječ o verziji Edition 50, ona je zasnovana na Style paketu, a pored obimne standardne opreme ima i oznake "50" i "Edition 50", kako bi se specijalna serija razlikovala od kasnijih varijanti.

Pored toga, tu su i specijalne alu felne od 18 inča, LED traka na prednjoj maski i zatamnjena zadnja stakla. U kabini, Golf dobija ekskluzivne detalje kao što su nožne komande od nerđajućeg čelika i crni tapacirung krova.

Kupac takođe dobija najnapredniji Discover multimedijalni sistem sa ekranom od 12,9 inča, koji, između ostalog, uključuje Chat GPT integraciju.

Na listi opcija je samo Plus paket sa panoramskim krovom, head-up displejom i IQ.Light matričnim LED svjetlima.

Kod verzije Edition 50, jedina pogonska opcija je 1.5 TSI sa 150 KS, dok je cijena ovako opremljenog automobila 36.820 eura.

U konfiguratoru na zvaničnom sajtu mogu se izabrati brojne verzije i nivoi opreme Golfa 8.5.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"IZGUBIO sam PORODICU, ŽIVOT" - Sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića PROGOVORIO o teškom periodu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:32

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića nakon razvoda roditelja na društvenim mrežama, ne prati oca, a trenutno svojoj majci, pomože oko karijere.

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

Vuković: Spram ovoga, i Zdravko Krivokapić djeluje kao IZVRSTAN DRŽAVNIK

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 17:53

Nakon posljednjih dešavanja vezanih za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, odnosno za stavove Vlade o tom dokumentu, oglasio se i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković.

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:59

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Jelena Karleuša u pregovorima za GLAVNU ULOGU u FILMU: Pjevačica OTKRILA koga će glumiti na velikom platnu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 16:41

Pjevačica Jelena Karleuša otkrila je da će se oprobati u ulozi glumice.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Barska policija, u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, uhapsila je dvije međunarodno tražene osobe koje se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija.

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira.

Podgorica: Mitropolit Joanikije PREDVODI LITIJU u srijedu

Utorak, 07.05.2024 | 14:32

Povodom slave grada Podgorice, Svetog Apostola i Jevanđeliste Marka, i ove godine će biti organizovani Dani Svetog Marka, uz bogat sadržaj, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pamela Anderson se ponovo našminkala - A ovo je RAZLOG (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 14:23

Pamela Anderson odustala je od prirodnog izgleda.

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.

Krapović čestitao Gašiću: Stabilnost naš ZAJEDNIČKI CILJ

Utorak, 07.05.2024 | 14:00

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović čestitao je Bratislavu Gašiću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane Srbije.

Instragram uvodi NOVE FUNKCIJE: Jedna će vam se posebno svidjeti

Utorak, 07.05.2024 | 13:56

Jedna od najkorišćenijih društvenih mreža.

Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Utorak, 07.05.2024 | 13:54

Nakon velikog uspjeha koji je ostvario Novogodišnji bazar u Danilovgradu, Opština Danilovgrad, Turistička organizacija Danilovgrad i Centar za kulturu Danilovgrad organizuju Proljećni bazar u ovom gradu.