Subota, 24.02.2024 | 14:23
IZVOR: meridianbetsport.me

Vešović: "U Azerbejdžanu vole Robija, srećan sam zbog nove saradnje sa velikom legendom"

Marko Vešović je jedini crnogorski reprezentativac koji je u dosadašnjoj karijeri sarađivao sa Robertom Prosinečkim, a u razgovoru za Meridian sport fudbaler Karabaga izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska hravtskog stručnjaka na klupi “hrabrih sokola”.




Foto: YouTube screenshot/Fudbalski savez Crne Gore FSCG, arhiva

Povreda mišića lista pravila mu je probleme tokom prethodne sezone ali dvostruki šampion lige Azerbejdžana sa Karabagom je to ostavio iza sebe.

Na utakmici protiv Mađarske u Budimpešti zauzeo je mjesto pored desene aut linije i sa nekoliko prodora pokazao koliko je važan za igru naše reprezentacije.

“Povreda je prošlost, vratio sam se u svoju prepoznatljivu formu i fizički se dobro osjećam. Zdrav sam i to je trenutno najbitnije”, rekao je Marko Vešović na startu razgovora za Meridian sport.

Sa Karabagom igra odličnu sezonu. Ubjedljivo su prvi u ligi Azerbejdžana, dok će se u Ligi Evrope dvojica crnogorskih reprezentativaca, Marko Vešović i Marko Janković boriti za četvrtfinale protiv Bajer Leverkuzena.

Fokus razgovora ipak je bila reprezentacija Crne Gore i novi selektor Robert Prosinečki.

“Izuzetno sam srećan zbog dolaska Prosinečkog jer sam sa njim imao priliku da sarađujem u Crvenoj zvezdi. Dan ili dva nakon njegove promocije na mjesto selektora smo se čuli, prisjetili se zajedničkih uspjeha, osvojenog Kupa Srbije…Imao sam odlično iskustvo sa Robijem u Zvezdi i mogu reći da sam srećan što ću ponovo imati mogućnost da sarađujem sa tako velikom legendom”, rekao je Marko Vešović za Meridian sport.

Iako je karijeru počeo na poziciji krila, Robert Prosinečki je tokom boravka u Crvenoj zvezdi prvi put odlučio da ga prekomanduje pa je igrao malo povučenije – na desnom beku.

Vidjećemo na kom mjestu popularni Robi vidi Marka Vešovića u reprezentaciji, a sigurno je da će crnogorski univerzalac sve zamisli selektora sprovesti u djelo.

“Pratio sam Robija dok je bio selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine i znam da ne forsira formaciju 3-5-2. Prvi je trener koji me je vratio sa pozicije desnog krila na beka. Mogu da igram na obje pozicije i tu sam na raspolaganju novom selektoru”, dodao je Marko Vešović.

Pravi ambasadori Crne Gore i našeg fudbala u Azerbejdžanu su Marko Vešović i Marko Janković, standardni prvotimci Karabaga.

Posljedni put dvije reprezentacije igrale su u okviru C Lige nacije 2020. godine.

“Hrabri sokoli” su slavili u prvom meču u Podgorici rezultatom 2:0 zahavljujući golovima Jovetića i Ivanovića, dok je drugi meč završen bez golova.

“U Azerbejdžanu izuzetno poštuju našu reprezentaciju i igrače iz Crne Gore. Marko Janković i ja smo samo dodatno doprinijeli tome svojim partijama i zalaganjem za Karabag. Dosta prate dešavanja i imaju visoko mišljenje o našoj fudbalskoj reprezentaciji”, rekao je Marko Vešović za Meridian sport.

Prosinečki se na mjesto selektora Azerbejdžana zadržao tri godine, a veliki rezultat ostvario je na startu, kada je predvodio je Azere do rekordnih, 10 bodova, ostvarenih u kvalfikacijama za Mundijal u Rusiju 2018. godine.

Nakon odlaska Prosinečkog iz Bosne i Hercegovine govorilo se i mogućem povratku u Azerbejdžan, a njegov potpis za Crnu Goru iznenadio je tamošnju javnost.

“Bili su pozitivno iznenađeni kada su saznali da je Robi novi selektor Crne Gore. Saigrači iz Karabaga koji su nastupali za reprezentaciju su oduševljeni njime. Za tri godine unaprijedio je fudbalsku reprezentaciju Azerbejdžana, o čemu govori i rekord po broju osvojenih bodova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji”, rekao je Marko Vešović za Meridian sport.

Prosinečki ne zna za strah na terenu, dotakao je fudbalske visine, ali strah od leta avionom i pored dugogodišnjeg iskustva u inostranstvu je po svemu sudeći ostao kod hrvatskog stručnjaka.

“Tačno je da se Robi boji aviona, znam za to još iz Crvene zvezde. Ne znam da li mu je taj strah ostao i dalje ali o tome su pričali i saigrači iz Azerbejdžana”, rekao je Marko Vešović za Meridian sport.

Crna Gora će od septembra do novembra u grupi B4 UEFA Lige nacija pokušati da se domogne plasmana viši rang što bi bio veliki uspjeh za našu reprezentaciju.

Vels, Island i Turska su protivnici sa kojima Crna Gora može da igra…

“Izvukli smo dobru ali ne laku grupu. Ne bih da se bilo ko zavarava sa imenima protivnika jer nismo u poziciji nikome da prijetimo. Najbitnije je da budemo svi zdravi, dobro iskoristimo predstojeće prijateljske utakmice i uigramo se sa novim selekotorom. Smatram da ako budemo u punom sastavu možemo da pariramo svima i da smo ove godine spremni za iskorak. U prošlim kvalifikacijama smo bili blizu, a nadam se da će nas sada sreća pogledati i da ćemo napraviti uspjeh u Ligi nacija”, zaključio je Marko Vešović za Meridian sport.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PES: Abazovića nervira što se najveća hapšenja dešavaju za vrijeme Spajićeve Vlade

Subota, 27.04.2024 | 10:11

Iako je tvrdio kako se formiranju nove Vlade raduju kriminalne strukture, aktuelni događaji ga potpuno demantuju, pa se nekada relaksirani Abazović sada jako nekontrolisano ponaša i pokušava da relativizuje uspjehe Vlade koje potvrđuju svi osim njega i njegovih kolega iz opozicije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad PES.

SUDAR autobusa i automobila, jedna osoba teško povrijeđena

Subota, 27.04.2024 | 09:54

U udesu koji se dogodio na putu Budva - Cetinje, iznad mjesta Lapčići, jedna osoba zadobila je teške povrede.

Ova vrsta ribe je NAJZDRAVIJA, losos završio na drugom mjestu

Subota, 27.04.2024 | 09:48

Po preporukama, trebalo bi jesti dvije porcije ribe nedeljno, a osim što je ukusna i hranljiva, ona je izuzetno zdrava.

"ŽRTVOVALA sam dosta toga, bila sam lojalna..." Šakira progovorila o vezi sa Pikeom

Subota, 27.04.2024 | 09:25

Pop pjevačica Šakira je u nedavnom intervjuu za "Marie Claire" istakla da je uvijek bila lojalna svom partneru, te da je dosta toga žrtvovala u 11-godišnjoj vezi sa čuvenim fudbalerom Đerardom Pikeom.

SAVRŠENA KOMBINACIJA ukusa za dobro jutro - Pripremite neodoljivi PARFE

Subota, 27.04.2024 | 09:05

Niste ljubitelj komplikovanih doručaka?

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.