Srijeda, 28.02.2024 | 11:02
IZVOR: telegraf.rs

DRAMA - U vozu u Francuskoj ukraden laptop sa POVJERLJIVIM INFORMACIJAMA o Olimpijskim igrama

Pariz potresa velika drama pred početak Olimpijskih igara ovog ljeta, pošto je tokom jučerašnjeg dana u vozu na stanici "Gare du Nord" u Parizu nestao kofer sa poverljivim sigurnosnim informacijama vezanim za najveću sportsku smotru u godini koja je pred nama.




Foto: Ilustracija, Pixabay

U koferu su se, prema riječima vlasnika, čovjeka zaposlenog pri Gradskoj upravi Pariza, nalazili računar zajedno sa dva USB-a. Problem je taj što se na njima nalaze podaci o sigurnosti učesnika na Olimpijskim igrama, zbog čega postoji mogućnost da te informacije budu kompromitovane, upozoravaju francuski mediji.

Policija je momentalno otvorila istragu, javlja portal Ouest France. Čovjek koji je izgubio kofer je inženjer zaposlen pri Gradskoj upravi Pariza star 56 godina. On je momentalno prijavio krađu nadležnim službama obezbjeđenja na Željezničkoj stanici, ali oni nisu uspjeli da pronađu lopova.

On je bio na putu za Krej i ostavio je kofer u vozu, ali je očigledno bio praćen od strane lopova. Sve se dogodilo između 18.30 časova i 19.00 časova u ponedeljak kada je voz bio postavljen na 18. kolosjek na stanici "Gare du Nord".

U toku je istraga i skinuti su snimci sa nadzornih kamera. Gradski čelnici Pariza nisu željeli javno da komentarišu incident, a već od ranije je poznato da će preko 2.000 policajaca biti angažovano svakodnevno na organizaciji i sprovođenju reda tokom Olimpijskih igara.

Predsjednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu, Toni Estange takođe nije želio u Jutarnjem programu francuske televizije "France 2" da komentariše slučaj, istakavši da nije dobio nikakve povratne informacije od Grada Pariza o slučaju.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

POGLEDAJTE - Zgrade Vlade Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova osvijetljene su BOJAMA Evropske unije

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:07

Povodom Dana Evrope koji se obilježava  9. maja. 

Milatović: Uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, moramo biti USMJERENI ka evropskom horizontu

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:57

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja - Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Hrvatski predstavnik na Evroviziji se oglasio EMOTIVNOM PORUKOM - "Sjećam se kad sam pisao pjesmu u svojoj MALOJ SOBI"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:52

Baby Lasagne  se oglasio na Instagramu uz snimak prepune Malmo Arene u kojoj su svi u glas pjevali njegovu jpesmu u polufinalu Evrovizije.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijete KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zenović: OSTAĆU na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, neću je zapostaviti uprkos mojoj KANDIDATURI i za izbore u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:09

Sigurno ću ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, a ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos mojoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom Predrag Zenović.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.

Uživo: "Lavovi" protiv Italije - Žele da opravdaju ULOGU FAVORITA

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:45

Najbolji crnogorski rukometaši od 20 sati igraju u Konversanu sa Italijom, prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo SAVREMENU Crnu Goru, koju treba VRATITI evropskom putu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:36

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.