Petak, 08.03.2024 | 09:25
IZVOR: Kolektiv.me

Maša "na meti" SJAJNIH FUDBALSKIH KLUBOVA, u dresu reprezentacije CG sanja o velikom takmičenju: "Boriću se za to!"

Maša Tomašević, mlada fudbalerka čije kopačke odjekuju strašću i talentom, osvaja srca ne samo svojim sportskim umijećem već i hrabrošću da kroči stazom koja je nekad bila rezervisana samo za dječake. 




Ustupljena fotografija; Foto: D.M. Management

Sa početkom fudbalske avanture sa samo četiri godine, Maša je postala simbol odlučnosti i istrajnosti, suprotstavljajući se stereotipima i otvarajući vrata svijetu bez ograničenja. Sve je, kako kaže, počelo jednog dana kada ju je otac poveo na svoj trening u školu fudbala, pružajući joj priliku da otkrije čaroliju fudbala, a istovremeno otvarajući vrata svijetu gdje su snovi bez granica.

Kako se ispostavilo, to je sagovornici Kolektiva bio prvi trening, a u prilog tome ide i to što je lopta vrlo rano postala Mašina glavna igračka.

Zanimljiva je činjenica da se Mašinom bavljenju fudbalom u početku protivio upravo otac.

“Kada sam počinjala, ženski fudbal nije bio razvijen, ali se vrlo brzo i njegovo mišljenje promijenilo. Porodica mi je uvijek najveća podrška kako u fudbalu, tako i u svemu ostalom”, ističe Maša na početku razgovora za Kolektiv.

Uspješna i istrajna u onome čime se bavi, Maša otkriva ko joj je sve vrijeme uzor i motivacija kako bi nizala uspjehe.

Jedan fudbaler je za nju poseban.

“Oduvijek pratim Kristijana Ronalda, jako mi se dopada njegov karakter i njegova mentalna snaga. Sa druge strane veliki sam poštovalac načina na koji on trenira, kako se hrani, odmara i šta sve preduzima da bi u danu utakmice predstavio sebe na najbolji mogući način”, objašnjava naša sagovornica, i dodaje da zna da je uz ogroman rad i trud sve moguće i da se zato nada da će igrati u nekom od, kako kaže, najjačih klubova.

Ta želja bi uskoro mogla da postane stvarnost, pošto su za Mašu zainteresovana dva velika kluba - Inter i Real Madrid!

Uspjesi kojima se može pohvaliti je mnogo, a nesumnjivo je da će oni samo nastaviti da se nižu.

Tako je Maša, između ostalog, bila najbolji strijelac svih kvalifikacija za U17 sa postignutih devet golova u tri utakmice.

“Po Uefinom izboru izabrana sam za top 10 igračica u usponu u Evropi. Željela bih da sljedeći rezultat bude plasman reprezentacije Crne Gore na neko veliko takmičenje i boriću se za to.”

A o priznanju koje joj je dala UEFA, Maša kaže da je uvijek vjerovala u sebe i potajno se nadala.

“Međutim, i dalje mi je sve to nestvarno i još uvijek nisam svjesna svega. Jako sam ponosna i nadam se da ću nastaviti ovim tempom”, ističe Maša.

Na pitanje kakva je Maša izvan stadiona; čime se bavi i kako usklađuje sve obaveze, sagovornica Kolektiva odgovara da nema pretjerano mnogo vremena, jer uz treninge pohađa i gimnaziju “Slobodan Škerović”.

“Odličan sam učenik i trudim se da izvršavam sve svoje školske obaveze. Moram da pomenem direktorku Biljanu Vučurović, kao i sve profesore koji mi izlaze u susret kada sam na okupljanju sa reprezentatacijom.”

Za sve djevojčice koje žele da treniraju fudbal, ali još uvijek nijesu napravile prvi korak, Maša ima posebnu poruku.

“Fudbal je igra koja vam može promijeniti život, donoseći radost i mnoga prijateljstva širom svijeta.”

Na našim prostorima, dodaje, ulazak u svijet ženskog fudbala može biti izazovan, ali uz istrajnost i ljubav prema igri, mogu se dostići visine koje se nijesu mogle ni zamisliti.

Svaki uspjeh, kaže Maša, zahtijeva posvećenost i naporan rad, samim tim svaki trening, svaka utakmica i svaki trenutak proveden na terenu donose ne samo fizičko poboljšanje, već i mentalnu snagu i samopouzdanje.

“Važno je vjerovati u sebe i u svoje sposobnosti. Nikada ne smijemo zaboraviti da su snovi ostvarljivi za one koji ne odustaju. Najvažnije od svega, za sve djevojke koje se bave fudbalom, igrajte s ljubavlju i uživajte u svakom trenutku na terenu”, zaključila je Maša u razgovoru za portal Kolektiv.me.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.