Petak, 08.03.2024 | 11:12
IZVOR: unaworld

Merkur ulazi u znak Ovna: Od 10. MARTA više ništa neće biti isto

Merkur, planeta logičkog rasuđivanja, ulazi u Ovna 10. marta gdje će se zadržati čak do 15. maja jer će ići i retrogradnim hodom.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Merkur u Ovnu najjače će osjetiti Ovnovi, Lavovi i Strijelčevi, a neće prijati Jarčevima, Rakovima i Vagama.

Merkur, planeta komunikacije, intelekta i mentalnih procesa, dolazi u Ovna, znak koji je poznat po svojoj hrabrosti, energiji i inicijativi. Ova postavka stvara osobu koja je brza u razmišljanju, odlučna i direktna u komunikaciji.

Akcija

Merkur u Ovnu donosi naglašenu potrebu za akcijom i spontanošću u razmišljanju. Osobe s ovom pozicijom često vole preuzimati inicijativu u razgovorima i brzo donositi odluke. Njihova sposobnost brzog razmišljanja često ih čini efikasnim u rješavanju problema, ali takođe može dovesti i do impulsivnih odluka.

Ove osobe imaju tendenciju da budu vrlo direktne u svojoj komunikaciji. Ne boje se izražavanja svojih mišljenja i često će otvoreno iznositi svoje stavove. Mogu biti vrlo strastveni u svojim argumentima i vole da budu u centru pažnje kada su u diskusijama ili debatama.

Impulsivnost

Merkur u Ovnu takođe može dovesti do impulsivnog stila komunikacije. Ove osobe mogu biti brze da reaguju i izraze svoje misli, ponekad bez pažljivog razmatranja svih aspekata situacije. Mogu biti skloni prekidima u razgovoru ili skakanju s teme na temu, jer imaju tendenciju da brzo skaču s jedne ideje na drugu.

Kada je u pitanju proces donošenja odluka, osobe s Merkurom u Ovnu su obično vrlo samouvjerene. Vjeruju u svoje instinkte i brzo reaguju na nove informacije. Međutim, mogu biti sklone riziku i ne uzimaju uvijek u obzir dugoročne posljedice svojih odluka.

Hrabrost

Merkur u Ovnu donosi energičan, brz i direktan način komunikacije. Ove osobe su hrabre, samouvjerene i spremne da preuzmu inicijativu u svim oblastima života, ali bi trebalo da obrate pažnju na svoju impulsivnost i nauče da balansiraju brzinu sa pažljivijim razmatranjem.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nova titula za Lovćen - Postali prvaci Crne Gore

Subota, 27.04.2024 | 22:02

Rukometaši Lovćena su 11. put u istoriji postali prvaci Crne Gore.

Mjesto najbliže svemiru: Prosječan životni vijek u ovom gradu je 35 godina, ali se stalno širi (VIDEO)

Subota, 27.04.2024 | 21:55

La Rinconada je grad sa najvećom nadmorskom visinom na svijetu i smatra se mjestom koje je najbliže svemiru.

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas.

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu.

Ovo je spisak najzdravijeg povrća na svijetu: Iznenadiće vas šta je na posljednjem mjestu

Subota, 27.04.2024 | 17:52

Dijetetičari su za Parade.com otkrili spisak najzdravijeg povrća.

Spajić – Merc: Stabilnost Zapadnog Balkana vrlo važna za snažnu Evropu

Subota, 27.04.2024 | 17:15

Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.