Petak, 15.03.2024 | 15:23
IZVOR: cdm.me

Leković DPS-u: Licemjerno zahtijevate SMJENU Šaranovića jer je POŠTOVAO ZAKON

Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon, poručio je poslanik Demokratske Crne Gore (DCG) Momčilo Leković.




Foto: YouTube screenshot/Demokratska Crna Gora

“Očigledno je kao dan: jedini dokaz potreban da potvrdi kako je ministar unutrašnjih poslova izvršio svoju dužnost po zakonu, štiteći sopstveni integritet i integritet bezbjednosnog sektora, jeste frenetičan napad Demokratske partije socijalista – političke strukture za čije vrijeme vladavine i upravljanja bezbjednosnim sektorom su iznjedreni najveći narko karteli, a čiji ključni kadrovski izbori upravo u tom sektoru i drugim najznačajnijim institucijama su danas na optuženičkim klupama”, naveo je Leković u reagovanju dostavljenom medijima.

Više nije tajna, kako je kazao, “DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere”.

“Vaš napad na Specijalno policijsko odjeljenje i, posredno, na gospodina Novovića, samo je uvod u vašu pravu želju i cilj. Nakon što ne krijete radost zbog izbora v.d. direktora Uprave policije, policijskog službenika kog je Vlada Mila Đukanovića svojevremeno poslala u Europol i koji, prema navodima medija, nije prošao poligraf, sad bi željeli i “podesnog” ministra unutrašnjih poslova. Cilj? Očit – povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala”, dodao je Leković.

 Vaša prava agenda, prema njegovim riječima, “DPS je kristalno jasna”.

“Mobilisali ste svoje propagandne mašine: medije, analitičare, pravnike, čak i DPS kriminologe. Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon. To samo dodatno potkrepljuje naše sumnje da DPS pokušava da se infiltrira u vlasti nudeći se u dužem periodu i pokušavajući izdejstvovati podršku od PES da prihvati nekog poslanika iz vaših redova ili bivših koalicionih partnera”, naveo je Leković.

Napad na bezbjednosni sektor i nelegitiman izbor na čelo Uprave policije uslijedili su nakon hapšenja ključnih figura u kriminalnom svijetu.

“Samog vrha kriminalne piramide – sve zbog straha DPS-a, jer je strah od toga ko je sljedeći na listi. Upravo zato, DPS se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali avaj, to vam neće proći. Pucanj u prazno, kao mnogo puta do sada”, zaključio je Leković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Podnesene 22 prijave zbog sumnje falsifikovanja turskih i američkih diploma"

Subota, 27.04.2024 | 18:00

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u posljednjih pet mjeseci podnijelo je krivične prijave protiv 22 osobe zbog osnovane sumnje da su falsifikovala inostrane obrazovne isprave, što je daleko više nego u prethodnih nekoliko godina.

Spajić – Merc: Stabilnost Zapadnog Balkana vrlo važna za snažnu Evropu

Subota, 27.04.2024 | 17:15

Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.

Živković - Vlast svoju nesposobnost krije institucionalnim progonom neistomišljenika

Subota, 27.04.2024 | 14:20

Predsjednik DPS, Danijel Živković, sastao se juče sa odbornicima iz crnogorskih lokalnih parlamenata, kako bi zajednički razmotrili trenutnu situaciju na političkoj sceni Crne Gore koju ovih dana, kako se navodi u saopštenju, više nego ikad, karakterišu izrazito veliki politički pritisci, ucjene i progon političkih neistomišljenika.

URA pokrenula inicijativu za zajedničko djelovanje sa stručnjacima iz oblasti energetike i ekologije

Subota, 27.04.2024 | 13:50

Imajući u vidu da energetika može i mora biti ozbiljna razvojna grana Crne Gore URA je pokrenula inicijativu za formiranje udruženja svih stručnih ljudi iz ove oblasti. Ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže svi dobronamjerni ljudi, bez obzira na njihovu političku pripadnost, koji smatraju da svojim znanjem, idejama i zajedničkim argumentovanim djelovanjem mogu doprinijeti uspješnom radu udruženja, a samim tim i razvoju crnogorske energetike, saopšteno je iz GP URA.

Nova titula za Lovćen - Postali prvaci Crne Gore

Subota, 27.04.2024 | 22:02

Rukometaši Lovćena su 11. put u istoriji postali prvaci Crne Gore.

Iskoristite LIJEPO vrijeme - Nedjelja u znaku SUNCA

Subota, 27.04.2024 | 21:31

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano i tokom dana toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća kratkotrajno magla, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas.

Skandal pod Goricom: Golman Budućnosti udario saigrača nakon derbija

Subota, 27.04.2024 | 20:28

Skandalozne scene su viđene po završetku derbija 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske pod Goricom.

Ako žena želi da bude srećna, mora da IZBJEGAVA OVA TRI TIPA MUŠKARACA: Savjeti čuvenog mudraca zlata vrijedni!

Subota, 27.04.2024 | 20:05

Konfučije je bio kineski filozof i socijalni reformator. Njegova filozofija naglašava lični moral, ispravnost društvenih odnosa, pravdu i iskrenost. Njegove mudrosti su se vjekovima prenosile sa generacije na generaciju, a i danas u savremenom društvu njegove ideale prate oni kojima su njegova djela inspiracija.  

Lista ,,Budva može bolje!” – prof. dr Nikola Milović za jedan dan skupila više od 500 potpisa

Subota, 27.04.2024 | 19:41

Za samo jedan dan od predstavljanja odborničke liste „Budva može bolje”, prof. dr Nikola Milović, listu je podržalo više od 500 građana, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Uprava policije o tuči u Budvi: Spriječena eskalacija incidenta, štićene ličnosti nijesu bile ugrožene

Subota, 27.04.2024 | 19:23

Nakon što je sinoć oko ponoći u jednom budvanskom lokalu došlo do tuče N.M. i M.Z. oglasila se Uprava policije (UP) navodeći da se tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru izjasnio da se u radnjama tih osoba ne stiču elementi krivičnog djela. Iz UP su kazali da su policijski službenici spriječili eskalaciju incidenta, te da štićene ličnosti koje su bile na terasi tog lokala nijesu bile ugrožene, kao i da incident nije povezan sa njima.  

Sjajna partija kralja šljake: Rafa zapalio magičnu kutiju

Subota, 27.04.2024 | 18:32

Rafael Nadal je nošen sjajnom podrškom sa tribina pobijedio Aleksa De Minora sa 2:0 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu.

Ovo je spisak najzdravijeg povrća na svijetu: Iznenadiće vas šta je na posljednjem mjestu

Subota, 27.04.2024 | 17:52

Dijetetičari su za Parade.com otkrili spisak najzdravijeg povrća.