Utorak, 19.03.2024 | 09:18
IZVOR: kolektiv.me

Radulović: Počela sanacija klizišta Dobrakovo između dva granična prelaza

Sancija klizišta Dobrakovo između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije trebalo bi da bude završena do septembra iduće godine, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.




Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

On je prilikom obilaska lokacije na kojoj su započeti radovi poručio da od izvođača radova očekuje da posao završi u roku, do septembra 2025. godine i da Upravi za saobraćaj što prije dostavi dinamički plan izvođenja radova.

“Ovo klizište je aktivno već nekoliko godina, i do sada je uvijek privremeno sanirano. Međutim, sada smo krenuli sa trajnom sanacijom čime će se obezbijediti nesmetano odvijanje saobraćaja bez rizika da dođe do potpunog aktiviranja klizišta i prekida saobraćaja na ovom putnom pravcu koji je veoma značajan za drumsku povezanost Crne Gore i Republike Srbije. Ugovorena cijena radova je oko 5,2  miliona eura, a rok za završetak radova je 11. septembar 2025. godine”, istakao je Radulović.

Ministar je kazao da je ovaj projekat još jedan dokaz da Ministarstvo nastavlja sa ulaganjem u sjever  unapređujući putnu infrastrukturu i ukupan razvoj ovog dijela Crne Gore.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović koji je sa ministrom obišao aktivno gradilište u Dobrakovu, kazao je da očekuje da će sanacija ići planiranom dinamikom te da će na ovaj način klizište između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije konačno biti trajno i kvalitetno riješeno.

“Tokom prošle godine su primijećene veće deformacije na ovom potezu putnog pravca i  procijenili smo da se hitno mora sanirati, i stoga smo raspisali tender i  izabrali izvođače i nadzor.  Nadamo se da će rok biti ispoštovan i da ubuduće nećemo imati problema u saobraćaju na ovoj dionici”, kazao je Vuksanović.

Putem tendera za sanaciju klizišta u Dobrakovu izabrana je danilovgradska kompanija Eurozox, a za nadzor građevinska kompanija Geotechnics Projects & Consulting (GPC) sa sjedištem u Podgorici.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Air Montenegro operacije obavlja po NAJVIŠIM BEZBJEDNOSNIM standardima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:30

Nalazi detaljne revizije operativne bezbjednosti IATA-e (IOSA) potvrdili su da Air Montenegro posluje i operacije obavlja po najvišim međunarodnim bezbjednosnim standardima, saopšđteno je iz te kompanije.

Božović: Gradsko preduzeće Deponija bilježi MAKSIMALNE REZULTATE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:08

U cilju uvođenja novih praksi obavještavanja građana o rezultatima i planovima, „Deponija” d.o.o. Podgorica organizovala je danas radni doručak sa predstavnicima medija u cilju boljeg i svestranijeg informisanja javnosti o aktivnosti ovog društva. Tema istog bila je prezentacija rada prvog kvartala 2024. godine i budućih planova Deponije.

EPCG - Radno vrijeme informativno-naplatnih punktova tokom praznika

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 13:20

Tokom predstojećih praznika informativno naplatni punktovi EPCG neće raditi od 1 – 6. maja.   

Novo rukovodstvo ZZZCG: Evo ko je izabran za VD direktora

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:58

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore danas je, na prvoj sjednici u novom sazivu, imenovao nove članove tog organa upravljanja kao i vršioca dužnosti direktora institucije.

Trgovine NEĆE RADITI 1. i 2. maja, za nepoštovanje predviđene KAZNE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak.

Odžić: "Budvi ćemo DOSTOJANSTVO, a posvađanim građanima pružiti POMIRENJE"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:31

Koalicija "Čist izbor SDP-SD-LP" biće najprijatnije iznenađenje 26. maja, i vratiće Budvi dostojanstvo, a posvađanim građanima pružiti pomirenje, poručio je nosilac liste Petar Odžić.

Milo Strugar, učenik OŠ “Sutjeska”, POBJEDNIK TAKMIČENJA za NAJLJEPŠE PISMO

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:23

Pismo Mila Strugara, učenika OŠ "Sutjeska" iz Podgorice najbolje je među pismima koja su pristigla na ovogodišnje Takmičenje za najljepše pismo, procijenila je Komisija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ovo su NAJSREĆNIJI DANI u maju - Datumi koji donose pozitivne ASPEKTE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:15

Astrolozi su otkrili koji dani u maju mogu biti najuspešniji za nas i zašto!

Jedan od NAJAKTIVNIJIH vulkana na svijetu svakodnevno izbacuje ZLATO u vrijednosti 6.000 DOLARA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:56

U ledenim prostranstvima Antarktike krije se vulkan koji izbacuje doslovno komadiće zlata. Otkriće su 1991. godine obznanili američki geolozi.

Žena po kojoj je snimljena jeziva serija koja RUŠI REKORDE gledanosti - "Ja sam ovdJe ŽRTVA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:44

Serija Baby Reindeer je za kratko vrIJeme postala hit na Netfliksu i pokupila je samo pozitivne kritike.

Klikovac: Injac da ODGOVORI kako su izvršene nabavke BEZ ORGANIZOVANJA javnih tendera

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:37

 Šef kluba odbornika DPS Glavnog grada Andrija Klikovac kazao je da gradonaćelnica Podgorice Olivera Injac treba da odgovori  kako su izvršene nabavke bez organizovanja javnih tendera suprotno zakonu?"

Ovo je RAZLOG zašto bi trebalo da IZBJEGAVATI javne punjače na aerodromima

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:23

Ako često koristite javne punjače za punjenje uređaja na aerodromima, poslije ovog teksta razmislićete dvaput.

JK ponovo o Dušku Tošiću: "Ljudi su u ŠOKU kada kažem da smo u BRAKU, situacija je OČAJNA"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 17:07

Jelena Karleuša je u novom intervjuu otkrila u kakvim je odnosima sa Duškom Tošićem te navela za čime žali.

Kako muzika UTIČE na pse? Nova istraživanja imaju interesantne ODGOVORE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:58

Nakon višedecenijskog istraživanja muzike i frekvencija, kako bi saznao na koji način utiču na ljude, Majkl Tirel je došao do iznenađujućeg zaključka - muzika ima veliki uticaj i na kućne ljubimce

Porodila se prije pola godine, a već ČEKA DRUGO DIJETE - Poznata pjevačica NE KRIJE SREĆU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:50

Pet mjeseci nakon što je na svijet doniela ćerkicu Melinu, Nadica Ademov sija od sreće jer ne samo što je postala majka i vratila na muzičku scenu pjesmom "Kukavice", već je saznala i da je druga beba na putu.