Srijeda, 27.03.2024 | 21:01
IZVOR: vijesti.me

Radulović: ZATEČEN SAM smjenom Draškovića, Odbor direktora Aerodroma trebalo da bude SMIJENJEN sjutra na Vladi

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da je zatečen informacijom da je Vladan Drašković smijenjen sa pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore.




Foto: arhiva, Vlada Crne Gore

Odbor direktora donio je tu odluku danas i imenovao dosadašnjeg Draškovićevog zamjenika Petra Radulovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora.

Radulović je kazao da je ova odluka da se "obezglave Aerodromi Crne Gore dan prije nego što dođe novi bord stvarno sramotna stvar". On je kazao da je na Vladi u četvrtak trebao da bude izabran novi Odbor direktora Aerodroma Crne Gore.

Radulović je, gostujući u emisiji Iz(Nova) na TV Nova kazao da je danas imao razgovor sa Draškovićem i predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, ali da tada o smjeni nije bilo riječi.

"Zatečen sam viješću da je smijenjen gospodin Drašković. Čak sam danas od 14.30 do 15.30 imao razgovor sa gospodinom Draškovićem u mojoj kancelariji i gospodinom Dobardžićem. Nije bilo riječi o smjeni gospodina Draškovića, bilo je riječi o dešavanjima zadnjih 10, 15 dana, o hakesrskom napadu, o pola miliona eura što su pošle na neki drugi bankovni račun... O tome je bilo razgovora i o tome je bila priča. Rekli smo čak danas i da će bord biti smijenjen koliko je sjutra i da je to prošlo kadrovsku komisiju prije nekoliko dana. Ova odluka je donijeta u pet do 12", rekao je Radulović.

Istakao je i da je odluka Odbora direktora Aerodroma Crne Gore "neodgovorno prema kompaniji, državi".

"Ovo meni više liči na neki lični obračun. Gospodina Dobardžić je danas kada je bio kod mene, u isto vrijeme kada je bio i Drašković, je rekao da ne ne pričaju već godinu dana, od marta prošle godine. Mi ne možemo imati takav odnos izvršnog direktora prema Odboru direktora. Država trpi posljedice...", rekao je Radulović.

Sumnja, kako je kazao, da je odluka o smjeni Draškovića, pokušaj udara na njega.

"Gospodin Dobardžić je bezbroj puta u prošlih nekoliko mjeseci kontaktirao mog državnog sekretara i urgirao da ostane pri Aerodromu ili čak kod mene u ministarstvu i to mu nije pošlo za rukom. Pretpostavljam da je ovo neka posljedica toga".

Radulović je rekao da će u četvrtak na Vladi biti predlog za izbor novog Odbora direktora.

"Očekujem da će to da prođe i da sve bude izglasano. Već je prošlo kadrovsku komisiju prije nekoliko dana. Potpuno sam zatečen viješću o smjeni Draškovića. Novi bord direktora će imati podršku dok god rade u interesu Aerodroma Crne Gore i države i dok god rade predano..."

Radulović je rekao da je usljed hakerskog napada sa računa Aerodroma Crne Gore pola miliona eura poslato na neki drugi račun.

"Zamrznute su te pare, vratiće se u nekom narednom periodu. Sve detalje ostavio bih, s obzirom da je otvoren slučaj kod MUP-a, i ne bih više davao detalja", rekao je Radulović.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
HaHa
28.03.2024 11:58

Radulović postavio Radulovića .

1 0

OSTALE VIJESTI

Na konkurs za direktora Aerodroma stiglo SEDAM PRIJAVA - U trci OVA IMENA

Subota, 27.04.2024 | 08:21

Stiglo sedam prijava.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Plantaže: Minus od 1,27 miliona eura NAJBOLJI REZULTAT u posljednjih nekoliko godina

Petak, 26.04.2024 | 19:51

Odbor direktora kompanije „13.Jul-Plantaže“ a.d, na današnjoj sjednici, usvojio je tromjesečni bilans poslovanja kompanije, koji reflektuje nastavak pozitivnih trendova kroz značajan rast prihoda, jačanje operativne profitabilnosti kompanije i kontinuirano usmjeravanje napora uprave ka stabilizaciji poslovanja,  navode iz ove kompanije. 

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

FOTO: Spoj moderne usluge i tradicije gostoprimstva - Voli u Staroj varoši

Petak, 26.04.2024 | 14:11

Danas je novi Voli market otvorio svoja vrata u ulici Petra Prlje, u Staroj varoši.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FOTO: Broj 77, logo Džordana,.. Luka Dončić se pohvalio NOVIM AUTOMOBILOM, ovaj model niko nije očekivao

Petak, 26.04.2024 | 13:56

Luka Dončić je nedavno pričao koliko je veliki ljubitelj automobila, a u svojoj garaži već ima prave "zverke", među kojima i džip za apokalipsu, koji posebno voli.

UP: Maloljetnica OSUMNJIČENA za slanje LAŽNIH DOJAVA o bombama u školi

Petak, 26.04.2024 | 15:03

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala zaduženim za rasvjetljavanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala identifikovali su i podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnog lica, strane državljanke, stare 15 godina, koja se sumnjiči da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, izvršila krivična djela izazivanje panike i nereda i lažno prijavljivanje putem podstrekivanja u produženom trajanju.

Ustavni sud ODBIO inicijativu za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora

Petak, 26.04.2024 | 16:57

Ustavni sud Crne Gore odbio je na današnjoj sjednici predloge za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Temeljnog ugovora zaključenog između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC), kao i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

Stručnjaci savjetuju - Ovaj ZAČIN pozitivno utiče na ZDRAVLJE MOZGA

Subota, 27.04.2024 | 13:15

Zdrava ishrana i redovno dodavanje određenih začina u jela mogu pozitivno uticati na zdravlje mozga.

VIDEO - Trka superautomobila - Na jednom mjestu: Lamborghini Revuelto, Ferrari SF90 i Porsche 918

Subota, 27.04.2024 | 12:49

Trka superautomobila uvijek je poslastica, pa tako uzbuđenje nije izostalo ni ovog puta.

Potpisao NOVI UGOVOR - Željko Obradović ostaje trener Partizana

Subota, 27.04.2024 | 12:06

Potpisao novi ugovor.

Dizdarević: Pozivamo Vladu da učini civilizacijski iskorak i da doprinos da sačuvamo žrtve Srebrenice od zaborava

Subota, 27.04.2024 | 11:38

Duboko zabrinjava činjenica da Vlada Crne Gore danima izbjegava da se izjasni po pitanju kosponzorstva Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici i, na taj način, nas vraća gotovo 30 godina unazad pokušavajući zloupotrebiti masakar koji je nezabilježen u Evropi nakon Drugoga svjetskog rata u dnevnopolitičke svrhe i vraćanje dugova svojim finansijerima i koalicionim partnerima, saopštio je potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević.

Objavljena LISTA - Ovo su NAJOPASNIJE ZEMLJE svijeta za posjetiti u 2024. godini

Subota, 27.04.2024 | 11:20

Južni Sudan, Libija i Avganistan su najopasnije zemlje na svijetu za posjetiti 2024. godine, pokazali su rezultati istraživanja kompanije International SOS.

Horoskop za MAJ 2024. - Pročitajte šta čeka vaš horoskopski znak poslije RETROGRADNOG MERKURA

Subota, 27.04.2024 | 11:02

Kroz april smo živeli retrogradni Merkur koji smo snažno osjetili u svakom aspektu. Maj će biti nešto laganiji iako i on donosi svoje promjene.

Vujović - Poslati jasnu poruku da nije prihvatljiva atmosfera u kojoj je legitimno zastrašivati novinare

Subota, 27.04.2024 | 10:22

Najoštrije osuđujem ponašanje lokalnih funkcionera DPS-a iz Bijelog Polja koji su novinarku Alisu Hajdarpašić, dopisnicu TV „Vijesti" onemogućili da izvrši novinarski zadatak, saopštila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

SUDAR autobusa i automobila, jedna osoba teško povrijeđena

Subota, 27.04.2024 | 09:54

U udesu koji se dogodio na putu Budva - Cetinje, iznad mjesta Lapčići, jedna osoba zadobila je teške povrede.

Ova vrsta ribe je NAJZDRAVIJA, losos završio na drugom mjestu

Subota, 27.04.2024 | 09:48

Po preporukama, trebalo bi jesti dvije porcije ribe nedeljno, a osim što je ukusna i hranljiva, ona je izuzetno zdrava.

"ŽRTVOVALA sam dosta toga, bila sam lojalna..." Šakira progovorila o vezi sa Pikeom

Subota, 27.04.2024 | 09:25

Pop pjevačica Šakira je u nedavnom intervjuu za "Marie Claire" istakla da je uvijek bila lojalna svom partneru, te da je dosta toga žrtvovala u 11-godišnjoj vezi sa čuvenim fudbalerom Đerardom Pikeom.