Četvrtak, 28.03.2024 | 16:25
IZVOR: nova.rs

Učenik se povrijedio u školi u Beogradu, preminuo u bolnici

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu u kojoj se obrazuju đaci sa smetnjama u razvoju i učenju, prošlog ponedjeljka došlo je do nesreće nakon koje je jedan učenik izgubio život. Tragičnu vijest je za Nova.rs potvrdila direktorka škole Vesna Leontijević, koja je istakla da je nesrećnim spletom okolnosti, usled fizičkog kontakta, jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i kasnije preminuo.




Foto: Ilustracija, Pixabay

„Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost, i pored napora ljekara, učenik je 22. marta preminuo“, navodi direktorka škole.

Dodaje da je škola u cilju prevazilaženja ove krizne situacije, za učenike, zaposlene i roditelje pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

„Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti. Želim da Vas upoznam i sa činjenicom da je Srednja zanatska škola srednja škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Zato vas molimo da prilikom izvještavanja imate u vidu da kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namjerama da se neko povrijedi, svjesnoj radnji i proračunatom postupku“, ističe ona.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

IDEA i Franca: Od prvomajskog roštilja, vaskršnjih priprema, do slavske trpeze – sve na jednom mjestu!

Subota, 27.04.2024 | 08:00

Zamislite ovo: sunčano jutro, osjeća se miris ćumura, porodica i prijatelji oko roštilja, dok se meso peče na laganoj vatri…

Jovanović: Presuda Krstovićima POBJEDA PRAVDE i OPOMENA političkim akterima

Petak, 26.04.2024 | 19:28

Oslobađajuća presuda Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini, koji su bili optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina, je definitivno pobjeda pravde, kazao je njihov advokat Stefan Jovanović.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

Ustavni sud ODBIO inicijativu za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora

Petak, 26.04.2024 | 16:57

Ustavni sud Crne Gore odbio je na današnjoj sjednici predloge za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Temeljnog ugovora zaključenog između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC), kao i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.