Utorak, 02.04.2024 | 18:28
IZVOR: Cdm.me

Rajčić: Nema opuštanja protiv Turske i Bugarske

Crnogorske rukometašice ove sedmice očekuje završetak kvalifikacija za EHF Euro 2024 – “lavice” se sastaju sa Turskom u srijedu u Rizeu, a onda će u nedjelju igrati protiv Bugarske u SC “Morača”.




Foto: YouTube screenshot/EHF Home of Handball

Prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi je gotovo izvjesno osigurano, pa su ti mečevi uvertira za najvažniji izazov u ovoj godini – borbu za plasman na Olimpijske igre koju će izabranice selektorke Bojane Popović voditi od 11. aprila u njemačkom Ulmu.

„Ne čeka nas lak posao, iako su protivnici lakši nego u Njemačkoj. Biće to dvije zahtjevne utakmice, jer moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo sve da ostanemo zdrave, da bismo u Ulm otišle potpuno spremne”, istakla je Marina Rajčić.

Opuštanja nema, iako je Crna Gora glatko dobila prve međusobne mečeve protiv Bugarske i Turske.

„Olakšavajuća okolnost je što smo izborile plasman na Evropsko prvenstvo, ali ako budemo tako posmatrale te utakmice mogu da nam teško padnu. Od prvog treninga do kraja kvalifikacija moramo da damo maksimum”, upozorava golmanka rumunske Magure Ćisnadije.

Razumljivo, „lavicama” je u mislima, ipak, ono što ih čeka od 11. do 14. aprila.

„Naravno da se više koncentrišemo na Ulm, jer su nam jako bitne te utakmice i mnogo je veći ulog. Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san, ali ne smijemo da sa manjim fokusom pristupimo mečevima sa Turskom i Bugarskom, jer moramo da ostanemo zdrave”, zaključila je Rajčić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Picula: “Vidjećemo može li Vlada da se nosi s UNUTRAŠNJIM RAZLIKAMA”

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:41

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

USKRŠNJE PECIVO u obliku ŠARGAREPE - UKUSU nećete ODOLJETI, odmah će nestati sa trpeze

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:25

Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliku šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.

ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Ovo su NAJOPASNIJE pjesme za VOŽNJU

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:13

Slušanje pesama uglavnom se pozitivno odražava na vožnju. Mnogi vozači će se složiti da bez muzike vožnju uopšte ne mogu ni da zamisle.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Saobraćajna nesreća - POGINUO motociklista

Srijeda, 01.05.2024 | 18:18

Saobraćajna nesreća.

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).