Četvrtak, 04.04.2024 | 10:36
IZVOR: klix.ba

Korisnici će biti ODUŠEVLJENI - Facebook UVODI NOVE PROMJENE

Fejzbuk i dalje pokušava učiniti svoju platformu prikladnijom za video sadržaj pa je tako u aplikaciju uveden novi player za ujednačeno prikazivanje Reelsa, dužeg sadržaja i Live videa.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Jedna od najvećih promjena je to što će se klipovi na Fejsbuku odsad prikazivati na cijelom ekranu, čak i oni koji su snimljeni u pejzažnom modu. Videozapisi će se automatski prikazivati vertikalno, ali biće moguće okrenuti telefon na stranu i gledati većinu horizontalno snimljenog sadržaja na cijelom ekranu.

Pored toga, Fejsbuk će ponuditi i klizač u donjem dijelu ekrana, tako da će korisnik moći brzo prelaziti na različite dijelove videa pa svojoj želji. Nadogradnja donosi i opciju "skoka" naprijed ili nazad za 10 sekundi, nešto slično što ima i Netflix.

Iz Mete kažu da će korisnici dobijati relevantnije preporuke za videozapise svih dužina, koje će se pojavljivati na video kartici i u feedu. Takođe, kompanija će povećati broj prikazanih Reelsa na Fejsbuk. 

Video player stiže do korisnika uređaja s operativnim sistemima iOS i Android u SAD-u i Kanadi, dok nove kontrole dolaze u narednim sedmicama. Kompletan update bi trebao biti dostupan širom svijeta za nekoliko mjeseci.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ministarstvo ZABRANILO gradnju hotela u blizini vrtića u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:13

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijela je Rješenje o zabrani građenja turističkog objekta “BARQUITO” d.o.o. Budva, koji je bio planiran za izgradnju u blizini vrtića “Ljubica V. Jovanović Maše”.

Obradović: Želimo da sve protekne u FER i SPORTSKOM duhu

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:09

Košarkaši Partizana nalaze se pod imperativom pobjede u majstorici polufinala protiv Budućnosti.

DNP o NAJAVI da će Crna Gora GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje PODRŠKA Spajićevoj Vladi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:02

Nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje našu dalju podršku njegovoj Vladi, saopšteno je iz Demokratske narodne partije DNP.

"Katnićevo hapšenje bezobzirna osveta koja urušava GRAĐANSKI MIR"

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:57

U organizaciji grupe građana danas je ispred ugrade Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici održan protest “Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i bez suda” i “Smrt fašizmu – život Milivoju Katniću”.

Ova muška i ženska imena NAJPOPULARNIJA su u Evropi

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:48

Euronews Culture objavio je  listu  najčešćih imena u 30 evropskih zemalja.

Kris Džener OTKRILA da ima tumor

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:27

Kris Džener, majka i menadžerka sestara Kardašijan, saopštila je da boluje od tumora.

"Bilo mi je jako TEŠKO da...": Dragana Mirković nikad iskrenije o bolnom periodu nakon RASKIDA

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:20

Nije lako biti poznat.

Mandić: Predložićemo REZOLUCIJU o Jasenovcu

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:12

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da će savez "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) predložiti Rezoluciju o Jasenovcu.

Žakelj: Učinićemo sve da IZNENADIMO Partizan

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:06

Košarkaši Budućnost Volija srušili su u utorak Partizan (74:73) i u polufinalu Admiralbet ABA lige izjednačili na 1:1, pa će se sve rješavati u majstorici u Beogradu.

Danilovgrad: Policija PRONAŠLA bombu, UHAPŠENA jedna osoba

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:02

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po operativnim informacijama, izvršili pretres stana, drugih prostorija koje koristi, kao i vozila V.P. (47) u mjestu Glavica u Danilovgradu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).