Nedjelja, 07.04.2024 | 10:33
IZVOR: vijesti.me

"Lavice" protiv Bugarske u "Morači" - Traže PODRŠKU pred ULM

Pred crnogorskim rukometašicama je meč sa Bugarskom, posljednji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji je ujedno i generalna provjera pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/IFH

Duel u “Morači” počinje u 18 sati i nema rezultatski značaj, jer su “lavice” već obezbijedile osmi plaman na najvećoj kontinentalnoj smotri i to kao pobjednice u grupi.

Izabranicama Bojane Popović duel sa Bugarkama značiće u uigravanju pred ono najvažnije - bitke za put u Pariz koje su od 11. do 14. aprila igra u njemačkom Ulmu. Ovaj duel je tako i dobra prilika da mlađe reprezentativke pokažu koliko mogu, dok će se odmarati najiskusnije - golmanka Marina Rajčić, sjajne Tatjana Brnović i Dijana Mugoša, koja je sa devet golova bila najbolja u pobjedi u prethodnom kvalifikacionom susretu sa Turskom u Rizeu (30:28).

"Bitan nam je meč sa Bugarkama, jer nismo imale previše treninga i važan je svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će i prvi put zaigrati u “Morači” u dresu reprezentacije",  rekla je 20-godišnja Nađa Kadović, koja će zamijeniti Dijanu Mugošu na lijevom krilu.

Naše rukometašice u Njemačku putuju u srijedu, dan kasnije igraju sa autsajderom Paragvajem i očekuje se rutinska pobjeda. Prvog dana narednog vikenda je protivnik Njemačka, a u nedjelju se Crna Gora sastaje sa Slovenijom, koju vodi naš proslavljeni trener Dragan Adžić.

"Njemačka je domaćin i biće teško. Vidjele smo i kako je Njemicama bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana ne sumnjam u naš uspjeh", smatra Kadovićeva.

Najmlađa u ovom timu “lavica”, Nikolina Marković, u finišu Lige šampiona je dobila šansu kao srednji bek Budućnosti Bemaxa, i ne krije da jedva čeka utakmicu protiv Bugarske.

"Igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj, neopisiv i nadam se da ćemo mi mlađe maksimalno iskoristiti šansu koju dobijemo. Evropsko prvenstvo se igralo ovdje i na tribinama je bio neopisiv osjećaj. Sada ću biti na terenu i presrećna sam i prezahvalna. Nadam se da će publika biti sa nama, kao i uvijek",  naglasila je Nikolina Marković, koja je debitovala za seniorsku reprezentaciju baš protiv Bugarske u oktobru prošle godine.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Bečić: Sloboda medija predstavlja kamen temeljac demokratije

Petak, 03.05.2024 | 11:21

Povodom Trećeg maja, Međunarodnog dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Obratite pažnju – Ovi zdravi napici vam mogu SMANJITI želju za slatkišima

Petak, 03.05.2024 | 11:12

Kada je u pitanju obuzdavanje žudnje za šećerom, dobra je ideja da potražite pića koja osvježavaju, ali koja ne sadrže ili su sa minimalnim dodatkom šećera.

Legenda Liverpula: Salah je najsebičniji fudbaler kojeg sam ikada vidio

Petak, 03.05.2024 | 10:35

Nekadašnji igrač Liverpula, Grem Sunes, govorio je o ponašanju Mohameda Salaha koji je posebnu pažnju skrenuo prije nekoliko dana kada se tokom utakmice sa Vest Hemom posvađao s menadžerom Jirgenom Klopom.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Budućnost Voli digla glas protiv komesara za suđenje: Pakuj kofere!

Četvrtak, 02.05.2024 | 22:02

Košarkaški klub Budućnost Voli je digao glas u Admiralbet ABA ligi i tražio smjenu komesara za suđenje Srđana Dožaja.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Još jedan KIŠAN dan: Pročitajte vremensku prognozu za PETAK

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:51

Pročitajte vremensku prognozu!