Ponedjeljak, 08.04.2024 | 08:45
IZVOR: rts.rs/Guardian

Novi problemi "BOINGA" - Avion prizemljen nakon što mu je OTPAO poklopac motora

Avion "Boing 737-800" kompanije "Sautvest erlajns" koji je letio u Hjuston bezbjedno se vratio na Međunarodni aerodrom u Denveru nakon što je poklopac motora otpao i udario u krilo, saopštila je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo.




Foto: X screenshot/Aviation Safety Network (ASN)

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da je istraga u toku.

Avio-kompanija "Sautvest erlajns" navela da će timovi za održavanje pregledati letjhelicu, koja je poletjela u 7:49 po lokalnom vremenu, a na aerodrom se vratila u 8:15.

Let je dostigao visinu od oko 10.000 stopa (oko 3.000 metara) prije nego što se bezbjedno vratio 25 minuta nakon polijetanja na Međunarodni aerodrom u Denveru.

U avionu je bilo 135 putnika i šest članova posade. Povrijeđenih nije bilo.

Putnici i stjuardese čuli glasan udarac

U snimljenom razgovoru kontrole letenja, jedan od pilota je rekao da je "nekoliko putnika i stjuardesa čulo da je nešto glasno udarilo u krilo" aviona.

Iz kompanije "Sautvest erlajns" izvinjavaju se putnicima zbog neprijatnosti, ali nisu željeli da navedu kada je motor aviona poslednji put održavan.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i njihovog kašnjenja, ali naš najveći prioritet stavljamo na krajnju bezbjednost naših putnika i zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo, ova letjelica je na redovnim letovima od 2015. godine.

Novi problemi za "Boing"

Kompanija "Boing" odbila je da komentariše najnoviji incident, a za sve informacije uputila je na avio-kompaniju "Sautvest erlajns".

Ovo je najnoviji u nizu mehaničkih problema koji muče "Boingove" avione u proteklih nekoliko mjeseci, iako se kompanija godinama suočavala sa ispitivanjima u pogledu bezbjednosti svojih letjelica.

"Boing" je suočen sa intenzivnim kritikama od kada je 5. januara otpao dio trupa aviona "boing 737 maks 9s" kompanije "Aljaska erlajns" na visini od 4.800 metara.

Posle tog incidenta, Federalna uprava za vazduhoplovstvo je prizemljila "boing 737 maks 9" na nekoliko nedelja, zabranila "Boingu" da poveća proizvodnju tog tipa aviona i naredila da razvije sveobuhvatan plan za rešavanje "sistemskih problema kontrole kvaliteta" u roku od 90 dana.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo istražuje i nekoliko nedavnih problema sa motorima "Boingovih" aviona kompanije "Sautvest erlajns".

Avion "Sautvest erlajnsa" je u četvrtak prekinuo polijetanje na aerodromu u Teksasu nakon što je posada prijavila probleme sa motorom. Pored toga, istražuje se i let "Sautvest erlajnsa" od 25. marta kada se avion vratio na aerodrom Ostin u Teksasu pošto je posada takođe prijavila mogući problem sa motorom.

I 22. marta avion "Sautvest erlajnsa" vratio se na aerodrom u Fort Loderdejlu na Floridi nakon što je posada prijavila isti problem.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Simbolika boja uskršnjih jaja: Šta označavaju zelena i plava, a šta CRVENA?

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:48

Prema narodnom vjerovanju, prvo jaje koje se farba za Uskrs trebalo bi da bude crvene boje – takozvana čuvarkuća - vjeruje se da čuvarkuća štiti domaćinstvo tokom cijele godine do narednog Uskrsa, te da simbolizuje Isusovu krv i radost.

Današnji datum ima izuzetno moćno značenje: Ova važna poruka se krije u brojevima 05. 05

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:26

Određeni brojevi govore dosta toga o svijetu oko nas, ali i o nama samima i baš su zato najvažniji dio numerologije. Ti takozvani anđeoski brojevi označavaju niz brojeva koji nose snažnu poruku, a u odnosu na to o kojim se brojevima radi, tako je i definisana ta specifična poruka.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Niske temperature i jaka vulkanska aktivnost: Kako vulkan na Antarktiku izbacuje 80 grama ZLATA dnevno?

Subota, 04.05.2024 | 10:02

Planina Erebus, krije jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu, koji svakoga dana izbaci oko 80 grama zlata u hladan vazduh Antarktika. Antarktik je ledeni kontinent sa izuzetno niskim temperaturama, ali ima i jaku vulkansku aktivnost.

OBRATITE PAŽNJU - Konzumiranje KAFE tokom trudnoće može dovesti do ovog POREMEĆAJA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:33

Žene koje ne žele da se odreknu kafe tokom trudnoće trebalo bi da ograniče konzumaciju jer bi to kod njihovog djeteta moglo da izazove autizam.

SLAVLJE u porodici Gudelj - Anastasija se OGLASILA najljepšim povodom (FOTO)

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:19

Anastasija Ražnatović danas sa porodicom Gudelj slavi krsnu slavu Đurđevdan.

Koliko su sjemenke lubenice ZDRAVE za konzumaciju?

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:10

Postoji mnogo mitova kada je riječ o konzumaciji sjemenki lubenice. Negdje se ističe da su bijele sjemenke sigurnije za konzumaciju od crnih sjemenki, ali zapravo ne postoji opravdani razlog zašto biste ih trebali izbjegavati.

Dobitnica Gonkurove nagrade gost Sajma knjiga u Podgorici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:02

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici, navodi se u saopštenju organizatora podgoričkog Sajma knjiga.

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

CNP: Predstava “671-LOV” na Sceni Studio

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:21

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena u utorak 7. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20 sati.

Glumica Emili Blant iskreno - Htjela sam da POVRATIM poslije poljubaca sa nekim glumcima

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:05

Glumica Emili Blant iskreno je govorila o odnosima sa drugim kolegama i šta se dešava kada se ne poklopi hemija glumaca, posebno u romantičnim scenama, otkrivajući da joj je poslije nekih poljubaca bilo muka.

MAJ je njihov mjesec: PET horoskopskih znakova koje čekaju velike POSLOVNE PROMJENE

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:43

Brzo provjerite da li je vaš horoskopski znak na listi – jer ovih 5 znakova Zodijaka mogu doživjeti promjene u karijeri i finansijama u maju 2024.

Žrijeb za Masters u Rimu: Poznati mogući protivnici Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:22

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković započeo je 424. sedmicu na vrhu ATP liste, a danas je saznao i potencijalne protivnike na Mastersu u Rimu.