Četvrtak, 11.04.2024 | 19:21
IZVOR: pobjeda.me/analitika.me

Šćekić za sada BEZ PODRŠKE Jokovića: Treba da bude više kandidata za šefa SNP-a

Nakon što je potpredsjednik Vlade i Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić najavio da će se kandidovati za lidera te stranke na narednom Kongresu, aktuelni lider i ministar poljoprivrede Vladimir Joković neće mu apriori dati podršku, već smatra da u trci za šefa stranke treba da bude više kandidata.




Foto: arhiva, gov.me/R.Koprivica; Vlada Crne Gore/screen (kolaž)

Kongres SNP-a se održava naredne godine, a Joković više ne može da se kandiduje jer mu je ovo drugi mandat.

“Ja mislim da bi trebalo da bude više kandidata, ali da svi prihvate da će kasnije poštovati odluke Kongresa. Da li će ih biti, ja to u ovom trenutku ne znam. Kod nas je procedura da se predlažu i ko prihvati predlog on će biti kandidat”, rekao je Joković u emisiji "Načisto".

Joković je rekao i da ako neko smatra da Kongres treba održati prije, da treba da pokrene proceduru za to ali smatra da dobro radi svoj posao.

Na pitanje može li doći do vanrednog Kongresa, Joković je rekao da postoje procedure i za to.

“Ko misli da treba da dođe do vanrednog Kongresa, nemam nikakav problem ni za to. Za vanredni Kongres treba da se izjasni jedna trećina opštinskih odbora, pa da se onda da prijedlog s kojim se ide na Glavni odbor partije”, rekao je Joković, navodeći da se ne bavi tim da li je to realna opcija.

“Ja radim odgovorno svoj posao”, poručio je Joković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VIŠI SUD: POTVRĐENA optužnica protiv Veselina Veljovića

Utorak, 14.05.2024 | 11:50

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića saopšteno je TVCG iz tog suda.

Budvanska URA: Kroz program STAN ZA SVE omogućićemo građanima Budve da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom

Utorak, 14.05.2024 | 10:57

"URA će izraditi i sprovesti na lokalnom nivou program "STAN ZA SVE" koji ima za cilj rješavanje stambenog pitanja za sve građanke i građane Budve koji nemaju svoj stan i to po višestruko povoljnijim uslovima od tržišnih. Stanovi će koštati samo onoliko koliko bude iznosila cijena njihove izgradnje, odnosno, po aktuelnim cijema 900 eura po metru kvadratnom", saopštili su iz budvanske URE dodajući da će u budućoj lokalnoj vlasti voditi drugačiju socijalnu i obrazovnu politiku.

Katniću i Lazoviću PRODUŽEN PRITVOR za još dva mjeseca

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 23:20

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je predlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića i produžilo na po još dva mjeseca pritvor bivšem visokom policijskom službeniku Zoranu Lazoviću i bivšem specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, potvrdila je za "Dan" portparol tog suda Marija Raković.

Mandić: Ima RAZLIKA među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje NEMAJU PODRŠKU srpskog naroda u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:06

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

Janović: DPS neće ući u vlast, želimo NOVE IZBORE

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:28

Demokratska partija socijalista smatra da su Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Spajićeve Vlade, poručio je poslanik DPS-a i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV.

Prešao više od 700 kilometara PJEŠKE - Ovoliko novca je Nikola Rokvić skupio za 22 dana hodočašća

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:55

Pjevač Nikola Rokvić je prije 22 dana krenuo pješaka iz Beograda put Grčke, tačnije do manastira Svetog Nektarija Eginskog.

Uprava UIKS-a nije dozvolila predstavniku CeMI-ja da posjeti Katnića uprkos dozvoli Višeg suda

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 14:59

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nije dozvolila danas predstavniku Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) da posjeti pritvorenika Milivoja Katnića, bivšeg Glavnog specijalnog tužioca, uprkos odobrenju koje je imao od Predsjednika Višeg suda u Podgorici.

Imate li ove VRIJEDNU KOVANICU od jednog i dva eura? Za neke možete dobiti čak 2 000 EURA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:14

Rijetki novčići vrlo su unosno područje sakupljanja.

Simić: Nadam se povratku na stare staze

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:10

Nakon (ne)prespavane noći, golman rukometne reprezentacije Crne Gore Nebojša Simić oglasio se na društvenim mrežama i kratko prokomentrisao eliminaciju “lavova” od Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo.

UIKS: Postupali smo po Pravilniku, Katnić OSTVARIO PRAVO na posjetu ovog mjeseca

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 16:11

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, povodom odbijanja zahtjeva predstavniku CEMI-ja da posjeti bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, tvrde da su postupali u skladu sa Pravilnikom kojim je propisano da pritvorenik može imati jednu posjetu mjesečno, te da je Katnić ovog mjeseca to pravo već ostvario.

Da li imate TOMB? Ako osjetite ovo poslije tuširanja, odmah kod DOKTORA

Utorak, 14.05.2024 | 12:19

Osobe koje imaju problem sa hiperkoagulabilnošću, više su sklone stvaranju krvnih ugrušaka, odnosno trombova, i u većem su riziku od srčanog i moždanog udara.

Stojanović stigao u Viši sud, zakazana KONTROLA OPTUŽNICE

Utorak, 14.05.2024 | 12:10

U Višem sudu u Podgorici za danas je zakazana kontrola optužnice protiv bivšeg direktora policije Slavka Stojanovića. 

13 ISTINA o osobama koje su rođene u znaku ŠKORPIJE

Utorak, 14.05.2024 | 11:59

Ni ne pokušavajte da shvatite i provalite Škorpiju. Ponavljamo - ne pokušavajte. Jer, nema šanse da ćete uspjeti.

ANKETA: Firenca PLAĆA ljudima da voze BICIKLO, treba li tu praksu UVESTI i kod nas?

Utorak, 14.05.2024 | 11:58

Glasajte u našoj novoj anketi. 

VIŠI SUD: POTVRĐENA optužnica protiv Veselina Veljovića

Utorak, 14.05.2024 | 11:50

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića saopšteno je TVCG iz tog suda.

Način stanovanja širom Evrope: Crna Gora u VRHU po pretrpanim domaćinstvima

Utorak, 14.05.2024 | 11:43

Stambena kriza je rastuća zabrinutost širom Evrope, obilježena nestašicama i eskalacijom stanarina. Otprilike 70% stanovnika EU posjeduje svoje domove, dok preostalih 30% iznajmljuje. Oko 17% stanovništva EU živi u uslovima prenaseljenosti.

Nikola Rokvić uputio EMOTIVNE RIJEČI Aleksandri Prijović i Filipu Živojinoviću, razlog je PREDIVAN

Utorak, 14.05.2024 | 11:20

Nikola Rokvić prije 23 dana pješke je krenuo iz Beograda do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, a pjevač se sada oglasio na Instagramu zbog dodatne donacije.

Prijave za Social Impact Award program otvorene do 31. maja

Utorak, 14.05.2024 | 11:16

Prijave za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), otvorene su do 31. maja ove godine. Svi zainteresovani učesnici, uzrasta od 15-30 godina, mogu prijaviti svoje ideje putem aplikacione forme (link), a finalisti programa biće proglašeni 24. juna.

OGLASILA se Ceca Ražnatović nakon što je dobila trećeg unuka: "NAJPONOSNIJA sam žena na svijetu"

Utorak, 14.05.2024 | 11:10

Supruga Veljka Ražnatovića, Bogdana Ražnatović, porodila se danas i na svijet donijela sina Isaijana.

Kovačević najavio: Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih RADNIH MJESTA

Utorak, 14.05.2024 | 11:09

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta.