Ponedjeljak, 15.04.2024 | 08:31
IZVOR: Krstarica

Svako jutro je pijte ovaj napitak na prazan želudac i vidjećete odlične rezultate

Poznato je da je med jedna od najzdravijih namirnica na svijetu pa je svakodnevno konzumiranje najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.




Foto: Ilustracija, Pixaby

Med s vodom ujutro na prazan želudac pomaže oslabiti ili potpuno prevladati simptome mnogih bolesti.

Prije nego što odlučite da uzmete čašu meda s vodom na prazan želudac, posavjetujte se sa stručnjacima i uvjerite se da nema kontraindikacija. Vrijedno je suzdržati se od takvog pića ako imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, resekcija želuca i slično, preporučuju stručnjaci.

Mnogima je na početku ovaj napitak čudnog ukusa, ali vrlo ga je lako ispiti u jednom gutljaju. Već nakon nekoliko dana se mnogi rado piju ovaj napitak.

Kako napraviti vodu s medom?

Sastojci:

2 dl mlake vode i 1 puna čajna kašika meda

Promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne materije u medu.

Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac. Nikako nemojte zagrijavati napitak jer ćete tako uništiti sve hranjive materije i pčelinje enzime u medu.

Prednosti:

1. Olakšava prolaz hrane u probavnom sistemu, tj. iz tankog u debelo crijevo.

2. Neutralizuje gasove koji se proizvode u probavnom sistemu.

3. Umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod liječenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.

4. Detoksifikuje organizam, odnosno, pomaže u izbacivanju toksina.

5. Uz dodatak soka od limuna postaje saveznik u mršavljenju.

6. Djeluje antibakterijski. ‘Sirovi’ med pun je enzima, vitamina i minerala koji se bore protiv štetnih bakterija.

7. Olakšava alergije tako što pomaže tijelu da se „aklimatizuje“ na polen i tako smanjuje osjetljivost na okolinu.

8. Reguliše nivo šećera u krvi.

9. Voda s medom je jednostavna za pripremu, niskokalorična je (20-25 kalorija), bogata prirodnim šećerima, enzimima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima. Iako ih u čajnoj kašici ima relativno malo, na prazan stomak imaju stvarno jak uticaj.

10. Kombinacija mlake vode i meda eliminiše suvišne kilograme na potpuno prirodan način.

11. Medeni napitak odličan je za popravljanje raspoloženja i otklanjanje umora jer med (baš kao i kafa), ima sposobnost da odmah podigne nivo energije.

12. U vodu s medom dodajte limun koji će pomoći u čišćenju usne duplje i podstaći stvaranje pljuvačke. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne duplje, prenosi Glamour.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Predata lista DPS u Budvi: Vrijeme je za PROMJENU VLASTI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE!

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije. 

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

Obradović: Dolaze nam prijatelji iz Podgorice, imaju VELIKI KVALITET

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:35

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je navijače na fer navijanje u meču protiv Budućnosti Voli na startu polufinalne serije plej ofa ABA lige.

DPS: Glavni grad KRIJE DOKUMENTACIJU od Upravne inspekcije u namjeri da problematizuje rad ranijih uprava

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:29

Povodom navoda koji se su pojavili u pojedinim medijima, a kojima se tvrdi da je za vrijeme prethodne vlasti došlo do nezakonitih zapošljavanja, čime sadašnja vlast svakodnevno manipulišw, čak i onima koji ne prate sa pažnjom ovu temu, jasna je namjera aktuelne vlasti i onih koji im pokušavaju pomoći u tome, da se skrene pažnja sa brojnih problema koji opterećuju rad trenutne uprave Glavnog grada, saopštenoje iz iz DPS-a Podgorica.

Petar Grašo ČEKA DRUGO DIJETE - PJevačeva 14 godina MLAĐA supruga ponovo trudna

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:15

Petar Grašo  i Hana Huljić čekaju drugo dijete.

Pet zvjezdica, ali ISPOD VODE: Noć u ovoj hotelskoj sobi košta čak 19.000 EURA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:03

Najskuplja podvodna hotelska soba na svijetu nudi gostima zadivljujući pogled koji ne možete vidjeti nigde na svijetu.

Direktori lokalnih javnih emitera: Milatović IGNORISAO 500 medijskih radnika

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:54

Direktori lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori saopštili su da je predsjednik države Jakov Milatović danas "ignorisao" 500 medijskih radnika u državi.

Mašković: Gradski prevoz u Podgorici NEĆE RADITI 5. maja zbog vjerskog praznika, a RADIĆE 1. maja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 18:47

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini glavnog grada Miloš Mašković saopštio je da gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi 5. maja zbog vjerskog praznika, a da će za 1. maj, raditi.