Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:09
IZVOR: pobjeda.me

Popović pred Partizan: Imamo ŠANSU, nadamo se POBJEDI

Košarkaši Budućnost Volija danas putuju za Beograd, gdje ih sjutra veče u “Beogradskoj Areni” protiv Partizana (18.30 časova) očekuje prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Bez obzira što igraju protiv aktuelnog šampiona, evroligaša, ekipe koja je pravljena za trofej u regionalnoj ligi, u podgoričkom timu nema skrivanja. Napašće Partizan već u prvoj utakmici u Beogradu…




Foto: YouTube screenshot/ KK Budućnost VOLI, arhiva

"Svaki plej-of je nekako priča za sebe. Naša ekipa se kroz godine dosta mijenja, i pred plej-of su uvijek novi izazovi. Za ovu ekipu je ovo prvi zajednički plej-of, nije bitno koliko ko pojedinačno ima odigranih plej-of utakmica. Iskreno, mislim da imamo šansi, jer smo u prethodnom periodu pokazivali dobru igru. Nije ni sportski, ni normalno ulaziti u utakmicu bez očekivanja da se može pobijediti ko god to bio. Nadam se da možemo da odigramo dobro i ostvarimo pobjedu i da u Podgorici završimo seriju u dvije utakmice. Ja tako pristipam ovom polufinalu, niko od nas ne kalkuliše, u smislu šta ako pobijedimo, a šta ako izgubimo. Putujemo sa razmišljanjem da pobijedimo",  ističe kapiten “plavih” Petar Popović.

Od posljednjeg meča sa Zadrom je prošlo deset dana, vjerovatno previše da bi se zadržala prava plej-of atmosfera.

"Malo neobična situacija, nijesmo navikli da bude ovolika duga pauza između četvrtfinala i mečeva sa Partizanom. Mislim da je ovo više neki ligaški ritam, nego plej-of. Ima i pozitivnih i negativnih strana, nadam se da nam je, što se tiče nas, ova pauza prijala, ali vidjećemo to na utakmici. Mi igrači bi više voljeli da se utakmice igraju na svaka tri, četiri dana, da možemo da osjetimo pravi plej-of naboj. Ali, šta je, tu je", dodaje Popović.

Partizan je dobio oba međusobno meča u ligaškom dijelu, ubacio je 96 i 89 poena “plavima”, pa je jasno šta je potrebno zaustaviti da bi se Podgoričani mogli nadati pozitivnom rezultatom u prvom meču, ali i u cijeloj polufinalnoj seriji.

"Naglasak je na odbrani, jer se radi o ekipi koja je ekstremno talentovana napadački, što su pokazali u oba meča koje smo igrali, a najvježiji primjer je bio posljednja utakmica na našem terenu, kada su pokazali ogroman talenat. Imali su devet ili deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu, ubacili su i neke teški šuteve kada se utakmica lomila u posljednja dva-tri minuta. Moramo da pokušamo da ih pomjerimo iz situacija u kojima se osjećaju lagodno, što, naravno, nije lako i biće jako izazovno i teško. Ali, mislim da je to ključ, da uđemo čvrsto i jako u utakmicu i da obratimo pažnju na skauting, što želimo da radimo, u kojim pozicijama želimo da ih ostavimo. Naravno, potreban je i kontinuitet tokom utakmice, nije dovoljno da se te stvari rade 15-20 minuta, Moramo da izvučemo maksimum kako bismo imali šansi za pobjedu",  zaključio je Popović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vremenska prognoza za PETAK - Pročitajte kakve nas temperature očekuju

Četvrtak, 16.05.2024 | 22:01

Pročitajte vremensku prognozu!

URA: Bićemo garant stabilnosti i stožer promjena u Budvi nakon 26. maja

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:55

Pokazaćemo da smo drugačiji. Oni poznati po trulim kompromisima i kalkulacijama sa raznim investitorima varaju se ako misle da će dobro proći na izborima. Jedini garant stabilnosti je URA, koja će biti stožer promjena. Građani i građanke Budve su već pokazali dosljednost u promjenama. Pokazali su to 2020. godine, a oni koji su ih prevarili biće kažnjeni 26. maja, saopštio je večeras na pobjedničkom završnom skupu Građanskog pokreta URA u Budvi nosilac njihove izborne liste Blažo Rađenović.  

Jerkov: Mihiz i Petrović ostavili veliki trag na domaću književnost

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:34

Sedmog dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga poseban segmenat programa bio je posvećen prikazu velikih srpskih autora koji su obilježili književne periode u kojima su stvarali i ostavili veliki trag na domaću književnost. Životne i kreativne priče ovih velikih književnika publici je približio je Aleksandar Jerkov, književni kritičar, profesor Srpske književnosti 20. vijeka i upravnik univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”.

Stojović: Nema genocidnog naroda; Janović: Presude međunarodnih sudova pokazuju sve

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:15

Poslanik Pokreta Evropa sad Gordan Stojović istakao je u emisiji Argumenti na TVCG da je njegov stav o usvajanju Rezolucije o Srebrenici isti kao i stav pokreta Evropa sad. Naglasio je da cijeli region treba da se okrene ekonomiji.

Danilović: Mislim da Srebrenica nije genocid, priznajem da se desio jedan od najvećih zločina u BiH

Četvrtak, 16.05.2024 | 21:03

Mislim da Srebrenica nije genocid, priznajem da se desio jedan od najvećih zločina u Bosni i Hercegovini – saopštio je lider Ujedinjene Crne Gore i direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja Goran Danilović.

Predsjednik Sutjeske: Zahtijevam od ministra unutrašnjih poslova da ispita ko je kriv

Četvrtak, 16.05.2024 | 20:50

Predsjednik Sutjeske Saša Miličić kazao je da je nedopustivo da policija dozvoli da usred utakmice uđe grupa gostujućih navijača i izazove incident.

Nepoštovanje zakona postalo navika institucija u Crnoj Gori

Četvrtak, 16.05.2024 | 20:22

Na reviziju pravilnosti, Državna revizorska institucija, od početka 2023. dala je 31 negativno mišljenje na poslovanje institucija u Crnoj Gori. Kažu da se nepoštovanje zakona, najčešće ponavlja kod političkih partija, ali i da državne institucije koje bi trebalo da paze na poštovanje zakona, često budu predmet revizije.

KK Sutjeska: Odgovornost za incident snosi policija

Četvrtak, 16.05.2024 | 20:09

Košarkaški klub Sutjeska saopštio je da je policija odgovorna za to što je današnja utakmica protiv Budućnost Volija prekinuta zbog sukoba navijača dva kluba.

Radović: Više od 400 objekata u Podgorici nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu

Četvrtak, 16.05.2024 | 19:45

Više od 400 objekata nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu, kazao je u emisiji “Lice Podgorice” direktor sektora za tehničko-operativne poslove ovog preduzeća Zdravko Radović. Ističe da će se i u narednom periodu raditi na kontroli, kako bi se dodatno smanjilo nelegalno korišćenje vodovodnih mreža.

PET znakova depresije na koje ne obraćamo pažnju: Potiskuju se i zanemaruju

Četvrtak, 16.05.2024 | 19:01

Depresija je čest, ali ozbiljan poremećaj raspoloženja.