Petak, 10.05.2024 | 22:15
IZVOR: aplusme.me

Kavarić: NE POSTOJE osnove za pritvor Kneževiću, u Londonu spašavao sebi život

Osnove za pritvor predsjedniku Atlas grupe ne postoje i može se predložiti jemstvo kako bi se Duško Knežević branio sa slobode, smatra advokat Dalibor Kavarić.




Foto: YouTube screneshot/Novo Jutro 

"U postupcima u kojima nije optužen ne mora uopšte ni da odgovara na pitanja, može da se brani ćutanjem. Napomenuo bih da Knežević nikad nije tražio povlašćen status zbog doprinosa koji je dao državi",  kazao je Kavarić.

Podsjetio je da je glavni zakonski razlog za pritvaranje opasnost od bjekstva i da u Kneževićevom slučaju postoji dilema da li bi on uopšte mogao da pobjegne i gdje bi mogao da pobjegne.

"Napomenuo bih da Knežević nije bio u bjekstvu u Londonu, već je bio na slobodi uz jemstvo koje su mu nadležni državni organi Velike Britanije odobrili u ekstradicionom postupku. To nije bilo bjekstvo od pravde ili procesa u Crnoj Gori, već bjekstvo od mafije i organizovanog kriminala. Vidjeli smo kakve su bile opasnosti od njega i kakva je bila potražnja za njim",  ukazao je Kavarić u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Podsjetio je i da je Kneževića ranije upozorila britanska policija da postoji opasnost za njegovu bezbjednost.

"Jasno je da on u Crnoj Gori nije bio bezbjedan. Knežević je u Londonu sebi spašavao život i to se ne može računati kao bjekstvo",  zaključio je Kavarić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SUD DONIO ODLUKU: Bred odnio pobjedu vrijednu 350 miliona dolara

Petak, 24.05.2024 | 13:24

Anđelina Džoli doživjela je poraz u pravnoj bici sa Bredom Pitom

Cetinje - Počela adaptacija Palate Đukanovića

Petak, 24.05.2024 | 13:24

Prijestonica Cetinje započela je radove na adaptaciji Palate Đukanovića, istorijskog objekta od izuzetnog značaja za Cetinje, navodi se u saopštenju Kancelarija za odnose sa javnošću Prijestonice Cetinje.

CNP na Priština internacionalnom pozorišnom festivalu

Petak, 24.05.2024 | 13:18

Predstava “Bladi Mun”, prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, biće izvedena u okviru takmičarske selekcije VIII Priština internacionalnog pozorišnog festivala u nedjelju, 26. maja u Teatru “Faruk Begolli” s početkom u 19h.

Potvrđen peti slučaj morbila u Crnoj Gori, moguće i proglašenje epidemije

Petak, 24.05.2024 | 13:02

U Crnoj Gori je potvrđen peti slučaj infekcije od virusa morbila (Malih boginja) kod djeteta iz Podgorice potvrđeno je Gradskoj televiziji iz Instituta za javno zdravlje. Institut će se povodom tog slučaja uskoro obratiti javnosti saopštenjem. Prije nekoliko dana je registrovan prvi slučaj obolijevanja od malih boginja kod djeteta od dvije i po godine u Podgorici.

Milović u posjeti FBI: Intenziviranje borbe protiv malignih uticaja i organizovanog kriminala

Petak, 24.05.2024 | 13:00

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI) u.

Rakočević: Pozivamo većinu da poštuju zakon i izaberu novi sastav DIK-a

Petak, 24.05.2024 | 12:45

rtcgJedan od razloga zašto većina ne želi da izabere nove članove Državne izborne komisije (DIK), je opstrukcija obaveza na putu ka Evropskoj uniji, a drugi razlog je da mogu nakon scenarija u Andrijevici i Šavniku da ospore izbore koji im se ne svide u opštinama gdje slijede izbori, kazao je na konferenciji za novinare poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Federer - Volio bih da vidim više šarenila u tenisu, potrebne su nam nove metode, nove ideje

Petak, 24.05.2024 | 12:45

Rodžer Federer je prije dvije godine okačio reket o klin, ali i dalje se priča o njemu.

Pogledajte trejler za novi film iz franšize “Policajac sa Beverli Hilsa”: Edi Marfi opet u čuvenoj ulozi

Petak, 24.05.2024 | 12:30

Edi Marfi repriziraće ulogu detektiva Aksela Folija u novom filmu iz franšize “Policajac sa Beverli Hilsa”, koji nosi nazi “Beverly Hills Cop: Axel F”.

Klikovac: Očigledno da Glavni grad pokušava od javnosti sakriti ozbiljnu aferu

Petak, 24.05.2024 | 12:15

Očigledno je da Glavni grad pokušava od javnosti sakriti ozbiljnu aferu, saopštio je šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

PRONAĐENO TIJELO vozača kamiona koji je sletio u Moraču

Petak, 24.05.2024 | 12:07

Pronađeno tijelo.