Subota, 11.05.2024 | 18:17
IZVOR: krstarica

Ovo je trik da vaše kokice budu savršeno hrskave i ukusne svaki put: Tajne eksperata

Trik da vaše kokice budu savršeno hrskave? Ovo su tajne stručnjaka – kako izbjeći uobičajene greške.




Foto: Ilustracija, Pixabay

1. Umjerenost s uljem: Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su previše masne i mekane umjesto da budu hrskave. Pazite da ne preterate s količinom ulja.

2. Kvalitet zrna: Nikada ne zanemarujte kvalitet zrna. Stare, ustajale kokice nikada neće imati onaj savršen ukus hrskavosti. Obratite pažnju na svježinu zrna kako biste osigurali najbolji ukus.

3. Pravilna upotreba soli: Ne želite da vaše kokice budu preslane ili da se so ne lijepi ravnomerno na njih. Zato je važno fino samljeti so kako bi se ravnomjerno rasporedila na kokicama.

4. Nadgledajte proces kuvanja: Kokice brzo mogu izgorjeti ako ih ostavite bez nadzora. Koristite lonac sa staklenim poklopcem kako biste mogli da pratite kako se kokice peku.

5. Umjereno sa dodacima: Pazite da ne pretjerate s dodacima poput soli ili putera. Previše ovih sastojaka može uništiti prirodni ukus kokica.

6. Ne oslanjajte se samo na tajmere: Tajmeri na mikrotalasnoj pećnici nisu uvijek tačni. Umjesto toga, pratite vrijeme kuvanja i osluškujte kada kokice prestanu pucketati.

7. Ne ostavljajte ih da stoje predugo: Kokice su najukusnije kada su svježe skuhane. Ne ostavljajte ih predugo nakon kuvanja jer mogu postati previše suve ili izgubiti hrskavost.

8. Redovno protresite lonac: Redovno protresanje lonca tokom kuvanja osigurava da se kokice ravnomjerno skuvaju i sprječava njihovo izgaranje.

9. Dodajte preliv nakon kuvanja: Previše vruće kokice mogu brzo upiti preliv, pa je najbolje dodati ga nakon što se kokice ohlade. To će osigurati da se preliv ravnomjerno rasporedi i da kokice zadrže hrskavost.

Da li se i vi koristite pokoji trik od ovih koji smo naveli kada spremate kokice?

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ovo su TRI NAJZDRAVIJE namirnice na svijetu

Petak, 24.05.2024 | 21:57

Zdravu ishranu često povezujemo sa izbacivanjem raznih vrsta hrane, ali uključivanje dobrih stvari je takođe dobra ideja.

UDES na putu Podgorica – Kolašin, učestvovalo vozilo hitne pomoći

Petak, 24.05.2024 | 21:46

Udes!

"Crna Gora i Kina u oblasti kulture i umjetnosti mogu razmjenjivati ZNANJA i ISKUSTVA"

Petak, 24.05.2024 | 21:39

Crna Gora i Kina imaju značajan prostor za razmjenu znanja i iskustava, i za saradnju u kulturi i umjetnosti, u oblasti kreativnih industrija i kulturne baštine, ali i u oblasti savremenih tehnologija, poručeno je sa sastanka ministarke kulture i medija  Tamare Vujović i zamjenice gradonačelnika Šangaja Lju Duo.

Konatar: ODBIJANJEM predloga URE Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere

Petak, 24.05.2024 | 21:35

"Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija", kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Ključni ZDRAVSTVENI razlog zašto NE BISTE trebali BACATI peteljke jagoda

Petak, 24.05.2024 | 21:29

Bacali ste peteljke od jagoda u smeće ili ste čak pretpostavljali da su možda otrovne?

Nataša Bekvalac OBRADOVALA FANOVE - "Nakon DEVET GODINA, biću NOVA JA"

Petak, 24.05.2024 | 21:14

Pop zvijezda Nataša Bekvalac otkrila koje novine je očekuju u narednom periodu.

POGLEDAJTE - Ovo je PRVI PODVODNI AUTOMAT za SLATKIŠE (VIDEO)

Petak, 24.05.2024 | 21:03

Kompanija Airheads je predstavila prvi podvodni automat za slatkiše, koji se može koristiti u bazenima, a jedina valuta je zabava.

Đoković: Naravno da sam ZABRINUT, ne vidim sebe kao FAVORITA

Petak, 24.05.2024 | 20:51

Novak Đoković imao je lošu uvertiru pred Rolan Garos.

Nemaju vremena za emotivne drame: Tri NAJHLADNIJA znaka horoskopa

Petak, 24.05.2024 | 20:39

Ukoliko ste se ikada pitali kako i zašto su neki ljudi konstantno ozbiljni i cijene red i rad, astrologija ima odgovore.

Povratak velikana - Panatinaikos PRVI FINALISTA Evrolige

Petak, 24.05.2024 | 20:30

Panatinaikos je prvi finalista završnog turnira Evrolige, koji se održava u Berlinu.