Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:42
IZVOR: RTCG

"U planu reforma ZZZCG, biće prisupačniji nezaposlenima"

Jedan od glavnih ciljeva jeste da učinimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim licima, kazao je v.d. direktora ZZZCG David Perčobić.




Foto:  arhiva, Kolektiv.me

"Zavod za zapošljavanje opterećuje čitav sijaset zakona koji se primjenjuju na rad i funkcionisanje Zavoda, i tako su napravili da je Zavod postala teška birokratska institucija", kazao je u Perčobić "Dobro jutro Crna Goro". 

On je naglasio da je njegov cilj da Zavod istrgne iz kandži teških birokratskih procedura.

Perčobić je najavio reformu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u punom kapacitetu svih zaposlenih.

"Dobio sam podršku većine, ako ne i svih zaposlenih u Zavodu. Želim da zajedno sa svima, kao jedan tim stavimo Zavod na noge i da on ima svoju pravu funkciju a to je da posreduje u zapošljavanju", istakao je on. 

Kazao je da imaju velika očekivanja, te da smatra da će zajedno napraviti velike reforme ne samo Zavoda nego i tržišta rada.

Podsjetio je da je Zavod za zapošljavanje zadnjih godinu radio intezivno na implementaciji novog informacionog sistema, te da je to osnova za sve reforme u Zavodu.

Perčobić je istakao da je trenutno 36.301 nezaposleno lice u Crnoj Gori. 

Kako je kazao, da se preko pola evidencije na Zavodu, u stukturi nezaposlenih lica, nalaze osobe koje su jako teške za zapošljavanje.

"Zbog zakonskih okvira koji postoje u Crnoj Gori, imamo 6.000 korisnika materijalnog obezbjedjenja porodice, zatim skoro 10.000 osoba sa invaliditetom, preko 600 lica koja imaju 67+ godina", kazao je Perčobić.

Zato, kako ističe Perčobić, želi u daljem radu Zavoda, da se momentalno posvete ljudima koji traže posao, da u vrlo kratkom roku izađu na tržište rada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Đeljošaj - Akcija „Limitirane cijene” dala REZULTATE, odluka o nastavku do kraja sedmice

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 13:54

Akcija „Limitirane cijene” koja je započela krajem marta mjeseca dala je odlične rezulatate koji su potvrda da je stručan i odgovoran pristup jedini princip kojim se moramo voditi prilikom donošenja odluka, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Radović ostaje guvernerka CBCG, neće ići u Savjet za regionalnu saradnju

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:57

Guvernerka je saopštila da je drugi kandidat dobio većinu tokom preliminarnog glasanja za generalnog sekretara RCC, nakon čega su sve države postigle konsenzus o povlačenju kandidata.

Radulović: Češke kompanije dobrodošle da grade put Mateševo-Andrijevica

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:11

Češke kompanije su dobrodošle da se prijave na Javni poziv za izvođača radova za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

U Luku Bar uplovio kruzer “Sun Princess” sa 4.200 putnika

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 09:03

Najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru, “Sun Princess”, jutros je treći put ove godine uplovio u Luku Bar. Na brodu je 4.200 putnika.

Od 11 do 15 časova: Bivši radnici Košute i danas blokiraju saobraćaj

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 08:42

Bivši radnici cetinjske Košute i danas će zaustaviti saobraćaj između Cetinja i Podgorice u mjestu Kruševo ždrijelo, a blokada će trajati od 11 do 15 sati.

LOKALNI IZBORI u Budvi; Prvi REZULTATI : ZBB 31,3 odsto, BNG 19,7 odsto, DPS 19,3 odsto...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:10

U Budvi su jutros u sedam sati otvorena biračka mjesta za lokalne izbore u Budvi. Učestvuje devet izbornih lista.

Lepa Brena nakon koncerta u PODGORICI: "Još jednom smo dokazali da nam kiša ne može ništa"

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:13

Protekle subote, Lepa Brena je doržala dugoočekivani koncert u SC "Morača" u Podgorici.

Mandić: POBIJEDILI smo u Budvi, naša politika NAJBOLJA

Nedjelja, 26.05.2024 | 22:00

Lider Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine Andrija Mandić saopštio je na večerašnjoj koaliciji za novinare da je koalicija "Za budućnost Budve" pobijedila na izborima i da imaju najviše glasova.

Bešić: Očekujem da liste koje PREDVODE Jovanović, Mikijelj i Milović osvoje između 18 i 25 odsto

Nedjelja, 26.05.2024 | 20:52

Politički analitičar Miloš Bešić očekuje da će lista čiji je nosilac Nikola Jovanović, lista Za budućnost Budve i Demokratska partija socijalista na lokalnim izborima u Budvi imati između 18 i 25 odsto osvojenih glasova.

Vlada dala saglasnost - Radna grupa će istraživati LAŽNE DIPLOME

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 08:28

Vlada je dala saglasnost za formiranje radne grupe koja će se baviti istragom lažnih diploma. Radnu grupu činiće predstavnici više resora, kao i predstavnici nevladinog sektora. Alternativa Crna Gora tvrdi da je veliki broj službenika javnog sektora diplomu dobio nelegalno, kao i da je najveći broj njih u zdravstvu.

Veliki planovi za RAZVOJ i UNAPREĐENJE Državnog arhiva Crne Gore

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:36

Ministarka kulture i medija  Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak "Neđelje arhiva", manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

PES: Staviti sve institucionalne resurse u službu OTKRIVANJE ISTINE o ubistvu Jovanovića

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:34

Danas se navršava dvadeset godina od bezuspješnog traganja za istinom o ubistvu antirežimskog novinara i glavnog urednika dnevnog lista DAN, Duška Jovanovića. Jovanović se pisanom riječju beskompromisnom borio za društveni interes, istražujući najosjetljivije teme kriminala i njegove povezanosti sa političkom elitom, čime je zadužio crnogorsko društvo i zavrijedio status borca za istinu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Donosimo SAVJETE kako da ZAČAS napunite telefon

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:24

Nije tako rijetko da nam se u važnim i ključnim momentima ugasi telefon. Kako se više ne biste doveli u takvu situaciju, obavezno pročitajte i primjenite ove savjete.

Žakelj: POBJEDA jedini CILJ, nema izgovora

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:16

Košarkaši Budućnost Volija u utorak (18 sati) imaju drugu šansu da odbrane titulu prvaka Crne Gore.

"Ma, hajde ti što imaš tri braka" - Nataša Bekvalac tražila SAVJET od majke, ona joj poslala OVU PORUKU

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:08

Pjevačica je trenutno solo, a na izjavu svoje majke slatko se nasmijala.

Nikšićka bolnica: Radnik i član obezbjeđenja pokušali da OTUĐE stolariju

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:58

Nikšička policija spriječila je tokom minule noći krađu iz kruga Opšte bolnice Nikšić.

Grgurović PROTIV ukidanja Osnovnog suda u Danilovgradu: Potencijalno ugrožavanje EFIKASNOSTI i KVALITETA pravosudnog sistema

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:50

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, izrazio je duboko neslaganje sa Nacrtom Plana racionalizacije pravosudne mreže, koji predviđa ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu i njegovo pripajanje Osnovnom sudu u Podgorici.

Injac: NEĆU podnijeti OSTAVKU; Mašković: INICIRAĆEMO Vaše razrješenje ako prođe izvještaj

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:40

Odbornik Socijaldemokrata Miloš Mašković naglasio je na današnjoj sjednici podgoričkog parlamenta da će opozicija inicirati razrješenje gradonačelnice Olivere Injac ako bude usvojen njen izvještaj o radu.

Nadal: TEŠKO mi je, moguće da je ovo POSLJEDNJI MEČ u Parizu

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:18

Rafael Nadal se poslije dvije godine vratio na teren Rolan Garosa koji je osvojio 14 puta u karijeri, ali je eliminisan već u prvoj rundi - bolji je bio Aleksandar Zverev u tri seta. "Kralj šljake" nakon meča je rekao da je ovo možda i posljednji meč na Rolan Garosu.

NEMATE VREMENA da čekate da tijesto za PICU naraste – probajte ovaj RECEPT

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:07

Ako želite da napravite tijesto za picu, a nemate vremena da čekate da naraste, isprobajte ovaj jednostavan recept.