Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:56
IZVOR: kolektiv.me

Pozorišna tribina: O režiji, pisanju i produkciji u Crnogorskom narodnom pozorištu

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem organizuje program pod nazivom POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 14. maja sa početkom u 19 h u Press sali pozorišta.




Foto: Crnogorsko narodno pozorište

Učesnici na tribini su prof. Radmila Vojvodić, prof. Mr Janko Ljumović i mr Aleksandar Radunović.

Serijal pozorišnih tribina Fakultet dramskih umjetnosti organizuje u namjeri da animira zainteresovanu javnost za studije i stvaralaštvo u polju dramskih umjetnosti. Važan segment socio-kulturnog lanca pozorišta predstavlja sistem visokog obrazovanja unutar koga se stiču znanja i vještine za stvaralaštvo i koji predstavlja ulaznicu za svijet umjetničkih profesija. Taj svijet počiva na autorstvu dramskih pisaca i reditelja i kreativnosti producenata da sa svim ostalim akterima unutar umjetničke produkcije razvijaju pozorišnu umjetnost i grade pozorišni i kulturni sistem. Učesnici tribina su profesori i saradnici sa Fakulteta dramskih umjetnosti. Tribina kao prostor razgovora je i poziv svima koji razmišljaju o studijama pozorišne režije, dramaturgije ili pozorišne produkcije da ispričaju svoju priču i upišu FDU na Cetinju.

Ulaz je slobodan, a publika se o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta može informisati putem veb sajta www.cnp.me, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Veliki planovi za RAZVOJ i UNAPREĐENJE Državnog arhiva Crne Gore

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:36

Ministarka kulture i medija  Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak "Neđelje arhiva", manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

CNP: Predstava „Proces“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:29

Predstava „Proces“, prema tekstu Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, biće izvedena u utorak 28. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20h. Sve ulaznice su rasprodate.

Premijera predstave „Probali smo, gledajte” 29. maja u KIC-u

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 10:01

Nova predstava Dodestove radionice glume „Probali smo, gledajte” premijerno će biti izvedena u srijedu, 29. maja, u sali Dodest, od 20 sati.

"Crna Gora i Kina u oblasti kulture i umjetnosti mogu razmjenjivati ZNANJA i ISKUSTVA"

Petak, 24.05.2024 | 21:39

Crna Gora i Kina imaju značajan prostor za razmjenu znanja i iskustava, i za saradnju u kulturi i umjetnosti, u oblasti kreativnih industrija i kulturne baštine, ali i u oblasti savremenih tehnologija, poručeno je sa sastanka ministarke kulture i medija  Tamare Vujović i zamjenice gradonačelnika Šangaja Lju Duo.

CNP na Priština internacionalnom pozorišnom festivalu

Petak, 24.05.2024 | 13:18

Predstava “Bladi Mun”, prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, biće izvedena u okviru takmičarske selekcije VIII Priština internacionalnog pozorišnog festivala u nedjelju, 26. maja u Teatru “Faruk Begolli” s početkom u 19h.

IRF - Raznolikost vještina i iskustva neophodna u odborima direktora kompanija

Utorak, 28.05.2024 | 11:18

Raznolikost vještina, iskustava i mišljenja je neophodna u odborima direktora kompanija. Investiciono-razvojni fond Crne Gore je, upravo kroz prvu generaciju polaznica programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja »Women on Boards«, takav tim i okupio.

Spektakularnim nastupom Baby Lasagne trijumfalno završen Sea Star Festival!

Utorak, 28.05.2024 | 11:07

Premijerni nastup Baby Lasagne pred publikom u svom rodnom Umagu označio je šesti Sea Star.

Poznati pjevač OTKRIO kako je nastao jedan od NJAVĆEIH HITOVA Zdravka Čolića (VIDEO)

Utorak, 28.05.2024 | 11:01

Momčilo Bajagić Bajaga je u novom intervjuu, između ostalog, otkrio kome je posvećena pjesma "Ajde, ajde Jasmina" koju je otpjevao Zdravko Čolić.

Podgorica: Sudski savjet u četvrtak bira PREDSJEDNIKA Osnovnog suda

Utorak, 28.05.2024 | 10:53

Izbor predsjednika Osnovnog suda u Podgorici...

Udruženje Roditelji: Za polumatursko veče opremljeno 31 dijete

Utorak, 28.05.2024 | 10:42

Završena je humanitarna akcija Zajedno za polumaturante koju je Udruženje Roditelji pokrenulo početkom aprila, kako bi pomogli porodicama da opreme djecu za proslavu svečane noći.

POVLAČI se šunka iz prodaje: Pronađena OPASNA BAKTERIJA

Utorak, 28.05.2024 | 10:38

Povlači se Z' dežele sendvič sa šunkom od 500 grama sa rokom upotrebe 31. maja 2024. godine, zbog utvrđene bakterije Listeria monocitogenes, saopštio je Državni inspektorat.

Kim Kardašijan objavila video iz djetinjstva, - "Znala sam da ću biti SLAVNA" (VIDEO)

Utorak, 28.05.2024 | 10:18

Video je snimila njena sestra Kloi.

Konačan spisak - Dragan Stojković odabrao 26 igrača za EVROPSKO PRVENSTVO

Utorak, 28.05.2024 | 10:11

Selektor Srbije Dragan Stojković odabrao je 26 igrača za predstojeće Prvenstvo Evrope koje se održava u Njemačkoj od 14. juna do 14. jula.

Rajković: Sanitarna sječa ili požari i bolesti, uz milionsku štetu za državu

Utorak, 28.05.2024 | 10:03

Zbog velikog broja novinarskih pitanja i apela od strane građana, koji šalju slike oborenih stabala iz šuma sa čitave teritorije Crne Gore, a zbog tačnog informisanja javnosti, VD direktora Uprave Miloš Rajković navodi da je stanje u šumama alarmantno po pitanju sanitarnih stabala, nastalih kako od dejstva vremenskih nepogoda, tako i od širenja potkornjaka, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

Evo koju HRANU PROBATI u ovim zemljama Evrope

Utorak, 28.05.2024 | 09:57

Kako Stari kontinent obiluje dobrim mjestima za klopu, dobro je poznato.