Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:50
IZVOR: magazin.novosti.rs

Uz njih ćete lakše SMRŠATI - NAMIRNICE koje možete jesti KOLIKO GOD POŽELITE

Konzumacija samo pola svježeg grejpa pre obroka povezana je sa primjetnim gubitkom težine. 




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

U ovom dijelu godine na nama je sve manje odjeće, a približavaju se i dani kad ćemo se morati razgolititi na plaži, čega se oni koji imaju višak kilograma užasavaju. Mršavljenje se ponekad čini kao priča bez kraja... Ali, na sreću, postoje namirnice koje imaju malo kalorija i koje možete jesti koliko god želite a da se ne debljate...

Lubenica

Foto: Ilustracija/Piabay.com 

Pojedete li krišku isječene lubenice, dobićete samo 46 kalorija, a puna je vode koja će vas zasititi. Bogata je antioksidansima, poput vitamina C. Lubenica je odlična opcija nakon vježbanja jer se lako vari zbog malo vlakana, a hidrira i osigurava elektrolit kalijum, koji se gubi znojenjem.

Jabuke

Foto: Ilustracija/Piabay.com 

Velika jabuka ima oko 148 kalorija i pet grama vlakana, koji usporavaju brzinu kojom hrana napušta želudac, što vas duže drži sitima. Treba ih dobro sažvakati, što traje, pa mozak sporije shvata da ste siti. Ova voćka sadrži polifenole, koji sprečavaju skupljanje masnoće na stomaku.

Kokice

Foto: Ilustracija/Piabay.com 

Kada vas uhvati želja za grickalicama, kokice su idealan izbor. Imaju samo 31 kaloriju po šolji, jedan gram proteina i gram vlakana. Izbjegavajte one kupovne s karamelom, maslacem ili sirom, kao i one napravljene s mnogo ulja jer su visokokalorične.

Maline

Foto: Ilustracija/Piabay.com 

Šolja malina dodaće vam samo 78 kalorija, što ih čini idealnim međuobrokom ili dodatkom grčkom jogurtu ili ovsenoj kaši. U toj porciji dobijate 10 g vlakana i dva grama proteina, osiguravate dovoljne količine vitamina C, mangana i vitamina K. Bogata količina vlakana će zadovoljiti glad i održati zdravu mikrofloru u crijevima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

FSCG pokrenuo postupak po žalbi FK Ibar

Utorak, 28.05.2024 | 16:31

Nakon dešavanja na meču baraža za popunu Druge lige između Budve i Zete, oglasila se i Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pet najzdravijih ugljenih hidrata koje možete jesti bez griže savjesti

Utorak, 28.05.2024 | 16:05

Dijete sa niskim procentom ugljenih hidrata mogu da budu korisne za neke ljude, ali nema razloga da u potpunosti izbjegavate hranu sa visokim udijelom ugljenih hidrata.

Milatovića Krapović, Lazarević i pukovnici upoznavali sa trenutnim stanjem u crnogorskoj Vojsci

Utorak, 28.05.2024 | 15:08

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u rezidenciji na Cetinju ministra odbrane Dragana Krapovića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i pukovnike Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika države.    

TAJNA CEREMONIJA u Beogradu - VJENČALI se Anastasija i Nemanja Gudelj

Utorak, 28.05.2024 | 14:11

Tajno vjenčanje.

Asanović: Ibrahimović iznio neistine koje nemaju veze sa sportom, krivo mu što su Budva i Zeta u višem rangu

Utorak, 28.05.2024 | 13:47

Predsjednik Bošnjačke stranke ErvIn Ibrahimović iznio je neistine koje nemaju veze sa sportom, već pokazuju da mu je krivo što su fudbalski klubovi Budva i Zeta obezbijedili plasman u viši rang, saopštio je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

"Užasna odluka": Netflix uvodi PROMJENU koja se mnogima neće svidjeti?

Utorak, 28.05.2024 | 13:37

Netflix je u poslednje vreme nekoliko puta "stao na žulj" korisnicima, a čini se da ne planira da prestane sa testiranjem njihove tolerancije.

VELIKI POVRATAK Fiat-a: Poznati model stiže i u benzinskoj verziji

Utorak, 28.05.2024 | 13:21

Fiat 500e, poznat kao električni automobil, uskoro će dobiti benzinsku verziju sa blagim hibridnim pogonskim sklopom. Izvršni direktor Stellantisa, Karlos Tavares, mogao bi uskoro da objavi ovu značajnu promjenu, prema izvještajima Automotive News Europe.

MF - Ministarstvo, Zavod za školstvo i škole da uspostave internu proceduru odobravanja ekskurzija i škola u prirodi

Utorak, 28.05.2024 | 12:57

Povodom učestalih dilema u odnosu na obavezu ugovaranja usluge organizovanja đačkih ekskurzija, usluga iz programa „Škola u prirodi“ i eventualno izuzeće ovih usluga od primjene propisa iz oblasti javnih nabavki, Ministarstvo finansija preporučilo je Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za školstvo, te osnovnim i srednjim školama da uspostave internu proceduru odobravanja, zbog blagovremenog planiranja i ugovaranja ovih usluga.

Knežević Spajiću: Pošto voliš Karleušine pjesme, zamoliću je da ti da autogram kad bude održala koncert u Zeti

Utorak, 28.05.2024 | 12:30

"Miki, pošto ste izgoreli poligraf u CB-u, a ti imaš veze u Njemačkoj, da odemo u Visbaden na poligraf da vidimo ko meni baje, a ko laže od nas dvojice. I da onaj na koga zapišti poligraf podnese ostavku na sve funkcije? Je li to pošteno?" napisao je na svom Instagram profilu predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Rakčević - Raspisan tender za rekonstrukciju Jusovače

Utorak, 28.05.2024 | 12:22

Partije vlasti u Podgorici najavile su da će podržati Izvještaj gradonačelnice Olivere Injac, ali nije poznato kako će se izjasniti odbornici Pokreta za Podgoricu, koji su juče imali niz primjedbi na njen rad.