Utorak, 14.05.2024 | 10:01
IZVOR: n1.hrvatska.hr

Da li ste čuli za BANANA VODU i da li je zaista DOBRA?

Možda ste primijetili da su banane trenutno u centru pažnje.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Možda ste već potopili svoje kore u vodu i tom mješavinom zalili svoje omiljene biljke ili ste možda skeptični i pitate se je li voda od banane dobra za biljke i isplati li se potruditi oko tog novog trenda.

Real Simple donosi odgovore na sva pitanja.

Štao je banana voda za biljke?

Voda od banane uključuje uzimanje stare kore od banane, rezanje na male komadiće i namakanje u vodi nekoliko dana. (To je u osnovi čaj od kore banane.) Nakon toga procijedite vodu kako biste uklonili koru, a zatim je prelijte preko sobnog bilja. Teorija je da će kore banane – koje su bogate kalijem, vitaminom C i vitaminom B6 – stvoriti zdrav napitak koji će vašim biljkama osigurati hranjive materije. 

Je li voda od banane dobra za biljke?

Iako voda od banane nije nužno loša za vaše biljke, vrtlarski stručnjaci slažu se da ovaj voćni napitak vašoj omiljenoj flori neće dati mnogo koristi. Drugim riječima: napitak od kore banane jednostavno nije vrijedan vremena.

“Banane sadrže kalij, koji je bitan nutrijent za zdravlje biljaka. Namakanje njihove kore u vodi moglo bi izvući zanemarivu količinu kalija, ali ni približno dovoljno da bi koristilo biljkama,” objašnjava Džesika Damiano, vrtna savjetnica, novinarka i autorka biltena The Weekly Dirt.

Ona kaže da ako stvarno želite hraniti svoje biljke odgovarajućim hranjivim materijama, postoje bolji načini da im pružite unos hranjivih materija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pogledajte kako su Anastasija i Gudelj izgledali na svom građanskom vjenčanju: Mlada zablistala u elegantnoj haljini (FOTO)

Utorak, 28.05.2024 | 18:44

Pjevačica Anastasija Ražnatović i fudbaler Nemanja Gudelj danas su sklopili građanski brak u vili u Ljutice Bogdana, a ceremoniji su prisustvovale samo njihove porodice i najbliži prijatelji.

Prvo OGLAŠAVANJE Anastasije Ražnatović poslije TAJNOG VJENČANJA - Donijela i važnu odluku

Utorak, 28.05.2024 | 19:57

Mladenci osmjeh ne skidaju. 

Spajić: Luštica može NADMAŠITI Ibicu, Mikonos, Sen Trope

Utorak, 28.05.2024 | 19:00

Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika Orascom developmenta na čelu sa predsjednikom Nagibom Samihom Savirisom.

Naplata parkinga na Cetinju počinje 15. juna - Ovo je CJENOVNIK

Srijeda, 29.05.2024 | 09:30

Prijestonica Cetinje započeće 15. juna realizaciju projekta Smart parking sistema, koji podrazumijeva naplatu parkinga putem SMS-a, samouslužnih aparata i kartica.

Evrovizija izbjegla skandal: Šest zemalja prijetilo da će se povući uoči finala

Utorak, 28.05.2024 | 18:32

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je za dlaku izbjegla „skandal Evrovizije svih vremena“ pošto je šest zemalja navodno trebalo da se povuče iz velikog finala 25 minuta prije početka šoua, piše Wiwibloggs, sajt koji prenosi evrovizijske vijesti.

NE BACAJTE NOVAC - Evo kako najlakše sami da OČISTITE KLIMU

Srijeda, 29.05.2024 | 17:08

Čišćenje klima uređaja je ključno kako bi se produžio njegov radni vijek.

IJZ: REGISTROVAN šesti slučaj obolijevanja od morbila u Crnoj Gori

Srijeda, 29.05.2024 | 16:53

 Institut za javno zdravlje Crne Gore, je 29.05.2024. godine oko 13 časova laboratorijskom dijagnostikom potvrdio prvi slučaj obolijevanja od morbila u Pljevljima, saopšteno je iz ove ustanove. 

MRSS: Usvajanjem Zakona o psihološkoj djelatnosti PRVI PUT će u Crnoj Gori biti REGULISANA ova oblast

Srijeda, 29.05.2024 | 16:35

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 11.aprila, 2024. godine, utvrdila Predlog zakona o psihološkoj djelatnosti i njegovo usvajanje u crnogorskom Parlamentu očekuje se u najskorijem periodu, saopšteno je iz Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

PRIRODNO povećajte usne - Potreban vam je samo SASTOJAK iz KUHINJE

Srijeda, 29.05.2024 | 16:29

Sočne i pune usne san su svake žene, ali rijetko ko ih prirodno po rođenju ima.

Transrodna žena u Kanu osvojila nagradu za NAJBOLJU GLUMICU

Srijeda, 29.05.2024 | 16:15

Karla Sofía Gascón u subotu je  uveče  proglašena najboljom glumicom na filmskom festivalu u Kanu, zajedno s tri ostale glumice, za uloge u filmu "Emilia Perez".

Poznata voditeljka nakon vijesti da je TRDUNA - "Ovo je najveći ŽIVOTNI BLAGOSLOV"

Srijeda, 29.05.2024 | 16:03

Voditeljka Marija Kilibarda oglasila se nakon najljepših vijesti, pa potvrdila trudnoću i otkrila kako se osjeća.

Novović: Nijedna informacija iz Skaj komunikacije NIJE IZAŠLA u JAVNOST dok je materijal bio u SDT-u

Srijeda, 29.05.2024 | 15:57

Nijedna informacija koja se tiče Skaj materijala nije izašla u javnost dok je materijal bio u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), poručio je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Nova studija pokazala - Šta je ZDRAVIJE hamburger ili hot dog?

Srijeda, 29.05.2024 | 15:51

Ukoliko razmišljate o brzoj večeri, možda se dvoumite između hamburgera i hot doga.

Spajić – Rot: Bundestag ŽELI da Crna Gora POSTANE DIO Evropske unije

Srijeda, 29.05.2024 | 15:38

Bundestag pruža punu podršku Crnoj Gori da bude prva sljedeća članica Evropske unije, poruka je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika Odbora za vanjsku politiku njemačkog Parlamenta Mihaela Rota.

Marija Ramadanovski pokazala fotku sa Džejem koji bi danas napunio 60 GODINA - Objavom mnoge RASTUŽILA (FOTO)

Srijeda, 29.05.2024 | 15:35

Džej Ramadanovski preminuo je šestog decembra 2020. godine, a danas bi napunio 60 godina.