Petak, 17.05.2024 | 14:29
IZVOR: Klix.ba

Neka bude hrskava i ukusna: Pet najčešćih grešaka prilikom pripremanja PICE kod kuće

Pizza koju pripremate kod kuće nije poput one u restoranu, ali to ne znači da je ne možete poboljšati i učiniti ukusnijom. Zapravo, za domaću pizzu nisu potrebni posebni sastojci, dovoljno je samo da pratite nekoliko pravila.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Kako bi napravili ukusnu pizzu poput pravih kulinarskih majstora, potrebno je da izbjegavate nekoliko uobičajenih grešaka prilikom pripreme. Pretanko razvlačite tijesto

Ljudi koji vole pizzu s tankom korom ne bi trebali previše razvlačiti tijesto. Pretanko tijesto neće biti dovoljno čvrsto da izdrži umak, sir i druge sastojke. Poželjno je da tijesto razvučete rukama jer će tako biti ukusnije, ali tako da ne bude tanje od pet milimetara.

Previše sastojaka na pizzi

Pizze s tankom korom ne mogu imati previše sastojaka. Što više sastojaka dodate, više usporavate pečenje. To može dovesti do neravnomjerno pečene pizze s prepečenom ili zagorenom korom i nedovoljno pečenim dodacima na pizzama s tanjom korom. Stoga ograničite sastojke pizze s tanjim korama na dva do tri nadjeva i malo sira. Za izdašnije obroke, napravite pizzu s debljom korom.

Dodavanje sastojaka

Osnovne sastojke na pizzi poput umaka i sira možete staviti neposredno prije pečenja, ali neke sastojke poput mesa i određenih vrsta sirovog povrća, poželjno je ranije pripremiti. Iako se pizza peče na tako visokoj temperaturi, vrijeme pečenja nije dovoljno dugo da se puno meso ili brokule temeljo ispeku.

Ne pripremate kamen za pizzu ili lim za pečenje

Da biste dobili pizzu s hrskavom korom, prije nego što stavite pizzu u lim ili kamen za pečenje, potrebno je da ih pripremite. Za savršenu koricu s hrskavim dnom, ključ je prethodno zagrijavanje ili priprema željenog posuđa. Kada koristite lim ili kamen za pizzu, potrebno ih je prethodno zagrijati u vrućoj rerni najmanje 20 minuta.

Niska temperatura pečenja

Ako pizzu pravite na niskoj temperaturi, dobit ćete pizzu s vlažnom korom i prepečenim sastojcima. Za dobru pizzu potrebna je vruća rerna, a poželjno je da temperatura bude zagrijana na minimalno 250 stepeni. Na ovaj način brže ćete ispeći pizzu, dajući joj zlatnu koricu koja je hrskava izvana, ali još uvijek mekana u sredini.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Inspektoru određeno ZADRŽAVANJE - Osumnjičen za ZLOUPOTREBU službenog položaja

Subota, 01.06.2024 | 15:35

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata urbanističko-građevinskom inspektoru Vladimiru Raškoviću (55) zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Pljevlja: Zbog nezakonitih odluka Vesne Bratić, država mora da plati preko 55.000 eura

Subota, 01.06.2024 | 15:30

Osnovnom sudu u Pljevljima podnijeto je 10 tužbi protiv Crne Gore-Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu bila Vesna Bratić, radi poništaja odluke o razrješenju dužnosti direktora u vaspitno-obrazovnim ustanovama i 12 tužbi radi naknade štete u vidu izgubljene zarade s tim što je u jednoj tužbi tražen i poništaj odluke o razrješenju dužnosti direktora u vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Mulešković o mogućem scenariju: Imaćemo hrvatske plate, a švajcarske cijene; Stop inflaciji 2 imala veći efekat od akcije Limitirane cijene

Subota, 01.06.2024 | 15:07

Ekonomski analitičar Mirza Mulešković upozorava da će Crna Gora, ako se plate budu povećavale bez realnog rasta ekonomije, imati ponovo udar kroz porast cijena porizvoda, pa kaže da može se doći u situaciju da plate budu kao u Hrvatskoj, a cijene kao u Švajcarskoj. Poručuje da je akcija Stop inflaciji 2 koju je sprovodila prethodna Vlada dala bolje rezultate i veći efekat na cijene porizvoda od akcije Limitirane cijene koju sprovodi aktuelna Vlada, iako su obije akcije, kako pojašnjava, bez dugoročnog efekta. Mulešković napominje da je neophodno da ovakve akcije budu dodatak paketima podrške privredi i građanima. On podvlači na to da, kada ovakve akcije stanu, onda cijene proizvoda rastu.    

Istraživači tvrde: Tokom spavanja, jedna navika može da bude RANI ZNAK OPASNE BOLESTI

Subota, 01.06.2024 | 14:45

Istraživači kažu da pojedine navike tokom spavanja mogu da budu simptomm određenih poremećaja u tijelu i opasnih bolesti.

Simpozijum EPCG NET 2024 - Vrijeme je da zemlje zapadnog Balkana zaključuju PPA ugovore

Subota, 01.06.2024 | 14:12

Zakon o korišćenju električne energije iz obnovljivih izvora u finalnoj je fazi i uskoro će biti pred poslanicima, u Crnoj Gori će početkom sljedeće godine biti objavljene prve aukcije za tržišne premije, a preduslov razvoja PPA ugovora je zdrava ekonomija.

"Skriveno blago ranog univerzuma" - Pronađena NAJDALJA i NAJSTARIJA galaksija do sada

Subota, 01.06.2024 | 14:03

Nasin teleskop „Džejms Veb“ otkrio je najdalju galaksiju u univerzumu i omogućio nam fascinantan uvid u najraniji period kosmosa.

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda STAN ZA SVE i da građani za 900€ po metru kvadratnom kupuju stan

Subota, 01.06.2024 | 13:48

Spajićeva Vlada je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz GP URA.

UP: Uhapšen urbanističko građevinski inspektor, podnijeta krivična prijava i protiv šest lica

Subota, 01.06.2024 | 13:16

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su nakon sprovedenih višemjesečnih izviđajnih radnji, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, lišili slobode urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Predstave, koncerti, izložbe,.. BOGAT PROGRAM "Podgoričkog kulturnog ljeta" od 2. juna do 20. septembra

Subota, 01.06.2024 | 13:01

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”, ove se godine organizuje 25. put, i trajaće od 2. juna do 20. septembra. U nepuna četiri mjeseca, podgoričkoj publici i posjetiocima Podgorice biće predstavljeni kvalitetni i raznovrsni književni, muzički, pozorišni, filmski, ali i programi iz oblasti vizuelnih umjetnosti.

"Istorija ronjenja – Evolucija ronilačke opreme kroz vrijeme" - Jedinstvena manifestacija od 7. do 17. juna

Subota, 01.06.2024 | 12:40

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru sa ponosom najavljuje jedinstvenu izložbu pod nazivom "Istorija ronjenja – Evolucija ronilačke opreme kroz vrijeme", koja će biti otvorena za javnost od 7. do 17. juna u Galeriji muzeja.