Subota, 18.05.2024 | 11:42
IZVOR: meridianbet.me

Dejan Savićević - Bio sam siguran da nas Barselona ne može stići, ostaje žal zbog Zlatne lopte 1991. godine

Na današnji dan, prije 30 godina Dejan Savićević je postigao jedan od najspektakularnijih golova u finalima Lige šampiona.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/Fudbalski savez Srbije

Tog 18. maja, 1994. godine u Atini, u finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja Milanu se nisu davale velike šanse protiv Krojfove Barselone, predvođene Stoičkovim, Romariom, Kumanom i ostalima.

Kapelo je sa druge strane bio bez pomoći Marka van Bastena, Frnaka Barseija i Alesandra Kostakurte, ali je glavna zvijezda ovog finala bio crnogorski fudbaler, danas predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević.

Nakon odličnog prodora Savićevića sa desne strane, Masaro je dočekao njegovu asistenciju na drugoj stativi i doveo “rosonere” u vođstvo u 22. minutu.

Isti igrač udvostručio je prednost u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada mu je Donadoni sa lijeve strane asistirao na 11 metara od gola.

Nakon odmora i dva minuta u nastavku vidjeli smo remek djelo Dejana Savićevića. Serhio Barhuan je oklijevio oko ispucavanja lopte pored lijeve aute linije.

“Genije” je oduzeo loptu i fantastičnim lob udarcem sa ivice šesnaesterca matirao Zubizaretu.

Plesao je Savićević te noći na Olimpijskom stadionu. Nadal je grubim startovima samo pokašavao da ga povrijedi. Nakon gola, imao je veliku šansu da postigne još jedan pogodak ali je stativa ovog puta bila saveznik Barselone.

Konačan rezultat postavio je Desai u 58. minutu.

Kapelov Milana je tada prvi put uspio da osvoji Seriju A i Ligu šampiona u istoj sezoni i dođe do petog pehara Lige šampiona.

Savićeviće se u razgovoru za Meridian Sport prisjetio gola koji je postigao prije tačno 30 godina u finalu protiv Barselone.

“Uvijek je lijepo postići gol, nezavisno od toga koje je takmičenje u pitanju, a pogotovo kada igraš finale Lige šampiona jer je to najgledanija utakmica u klupskom fudbalu. Vodili smo sa dva gola razlike, što zna da bude škakljiv rezultat u fudbalu jer protvinik, ukoliko se malo opustite, može to da iskoristi i dođe do izjednačenja… Kada je došao taj treći gol kroz glavu mi je prošlo da je utakmica odlučena jer sam bio siguran da nas Barselona više ne može stići”, rekao je Savićević za Meridian Sport.

Za 30 godina u finalima smo vidjeli nekoliko odličnih pogodaka, pa smo se sa predsjednikom Saveza prisjetili onih najljepših.

“Nesumnjivo je bilo dosta lijepih golova koji su postignuti u finalima Lige šampiona. Tu je svakako pogodak koji je postigao Zinedin Zidan u finalu odigranom 2002. godine koji je u nekom od izbora i proglašen za najljepši gol u finalima ovog takmičenja. Sjajan pogodak postigao je i Garet Bejl protiv Liverpula u finalu 2018. godine kada je makazicama zatresao mrežu rivala. Sjećam se da je lijep gol postigao i Mario Mandžukić za Juventus u finalu sa Real Madridom, zatim i Lars Riken za Dortmund u finalu sa Juventusom, kao i Krespo za Milan u čuvenom finalu sa Liverpulom… Zaista je bilo dosta lijepih golova u finalima i to je ono što daje posebnu draž ovom velikom takmičenju”, rekao je Savićević.

Ove godine u finalu Lige šampiona naći će se Real Madrid i Borusija Dortmund, a utakmica na “Vembliju” zakazana je za prvi jun.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

RASHLADITE se PORED MORA - Očekuje nas još JEDAN SUNČANI DAN uz ove TEMPERATURE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 22:02

U utorak se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Dramatična ISPOVIJEST slavnog pjevača: "Imam rak, ali sjutra ga neću imati"

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:55

Portorikanski muzičar Don Omar, pravim imenom Vilijam Omar Landron Rivera, otkrio je u svojoj poslednjoj objavi na Instagramu da se bori sa rakom.

Želite brzo da se RASHLADITE? Osvježite prvo OVAJ DIO TIJELA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:48

Vremenske prognoze u ljetnom periodu često umiju da nam unesu nemir, a na sam spomen tropskih temperatura većina nas se hvata za glavu.

Evropski gradovi koji su PRIJATELJSKI nastrojeni prema KUĆNIM LJUBIMCIMA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:43

Današnji svijet je itekako prilagođen onima koji putuju sa svojim ljubimcima.

"Vjenčanica će biti EKSTRAVAGANTNA, kao i ja“: Jelena Gavrilović PROGOVORILA o pripremama za svadbu

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:27

Glumica Jelena Gavrilović uskoro će se udari za Darija sa kojim je u vezi šest godina.

Stavite OVU BILJKU na balkon i riješićete se komaraca (VIDEO)

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:13

Osim što će otjerati dosadne komarce i konačno se opustiti i uživati, uz to i lijepo miriše.

Kolika je šansa da vaše dijete ima ZELENE ili PLAVE oči? Evo od koga to NASLJEĐUJE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:06

Često možete čuti komentare kako beba ima lijepe oči na mamu ili kako je povukla gene na tatu… Istina nije daleko od toga, jer, na primjer, boja očiju djeteta uslovljena je bojom očiju njenih roditelja.

Kilogram malina DESET EURA - PROČITAJTE koiliko iznose CIJENE drugog voća i povrća

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:46

Stigle su i maline, pa je za 250 grama ovog voća neophodno izdvojiti 2,50 eura.

Milatović za Radeva priredio svečanu večeru: Crna Gora u Bugarskoj ima ISKRENOG PRIJATELJA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva.  

Prva senzacija na Euru - Slovačka POBIJEDILA favorita

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:23

Najveće iznenađenje od starta Evropskog prvenstva režirala je Slovačka.