Nedjelja, 19.05.2024 | 13:08
IZVOR: magazin.novosti.rs

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Čokoladni kolač možete da služite na rođendanima, kada vam dođu gosti, ali i samo kada želite nešto slatko. Čokoladne poslastice rijetko ko odbija, a ako niste iskusna domaćica, donosimo vam najbolji  i najjednostavniji recept. Napravite čokoladni kolač i to samo od dva sastojka, a to su jabuke i čokolada. Super je i što se ovaj kolač ne peče, pa će vam za pripremu biti potrebno manje od pola sata, a najteže je da sačekate da se kolač stegne. 

Sastojci:

1 kg jabuka

300 g crne čokolade bez šećera

Recept za čokoladni kolač od 2 sastojka: 

Oljuštite jabuke i isjeckajte, pa poređajte u šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Procijedite jabuke, pa ih dobro izblendirajte ili sjedinite ručnim mikserom. Treba da napravite pire, a ako želite u jabuke možete da dodate i malo cimeta. Čokoladu istopite na pari, pa pomiješajte sa pireom od jabuka. Sipajte u nauljenu tepsiju ili gumeni kalup, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3-4 sata. Služite!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Popović Samardžić: IJZ dobio vakcinu za trudnice protiv velikog kašlja

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 18:07

U Crnoj Gori je trenutno stabilna situacija kada je riječ o obolijevanju od malih boginja, poručila je u emisiji “Vox populi” na RTNK epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje Milena Popović Samardžić.

Budućnost počela pripreme: Pravimo novu priču, fokus je na obavezama u Evropi

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 17:28

Fudbaleri Budućnosti pripreme za sezonu 2024/25 počinju danas, na konferenciji za medije uoči starta, trener Ivan Brnović govorio je o planovima, igračkom kadru, očekivanjima.

Radović u Londonu: Žene da budu u što većem broju vlasnice preduzeća

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 17:09

Guvernerka Irena Radović posjetila je danas Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, a sa direktorom za finansijske institucije EBRD Fransisom Maližom potpisala je Memorandum o saradnji kako bi se žene što više bile dio ekonomskog potencijala.

"Zbog izgradnje autoputa brojna sela ostala bez vode"

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 17:01

Vodosnadbijevanje, rasvjeta i putna infrastruktura glavni su problemi sa kojima se mještani udaljenih sela u podgoričkoj opštini suočavaju.

Poslanici, ipak neće, 17. juna glasati o zakonima koje je Milatović vratio na ponovno odlučivanje

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:49

Poslanici crnogorskog parlamenta neće 17. juna, kako je bilo najavljeno ranije danas, opet glasati o dva IBAR zakona koja je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno odlučivanje.

Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:17

Najbolji igrač ligaškog dijelala NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta

Baby Lasagna potpisao ugovor karijere: Sa nestrpljenjem iščekujem da vidim šta donosi budućnost

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:08

Hrvatska muzička zvijezda koja je brzinom svjetlosti osvojila svijet, Baby Lasagna potpisao je globalni izdavački ugovor sa Universal Music Groupom, čime je započeo novo poglavlje u umjetničkoj karijeri – saopšteno je iz UMG-a.

Mandić: Edukativni program parlamenta ključan segment u razvoju interesovanja za politiku kod djece i mladih

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 16:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas sertifikate učesnicima Demokratskih radionica „Barbara Pamer“ na 13. svečanoj ceremoniji upriličenoj na Vili Gorica.

Air Montenegro obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 15:49

Air Montenegro danas obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta, koji je realizovan na relaciji Podgorica – Beograd, 10. juna 2021. godine.

Disciplinci imaju posla i kad se sezona završi: Budućnost kažnjena sa 8500 eura

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 15:14

Sezona u domaćem fudbalu je završena, ali ne i posao Disciplinske komisije Fudbalskog saveza.