Nedjelja, 19.05.2024 | 13:44
IZVOR: kolektiv.me/pobjeda.me

Spajić: Srbi i Bošnjaci treba da budu NAJBLIŽI i okrenu se ekonomiji i BOLJEM životnom standardu

Premijer Milojko Spajić kazao je da amandmani na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici na najbolji način prezentuju pomiriteljsku politiku Crne Gore.




Foot: Vlada Crne Gore/ Đorđe Cmiljanić

Spajić je istakao da Srbi i Bošnjaci treba da budu najbliži i da se okrenu ekonomiji, boljem životnom standardu i budućnosti.

"Njihovi odnosi u Crnoj Gori mogu da posluže kao primjer drugim mjestima u regionu gdje Srbi i Bosnjaci žive. Amandmani najbolje razobličavaju propagandu etiketiranja bilo kog naroda - i jasno individualizuju krivicu za loše stvari iz prošlosti",  naglaiso je Spajić na mreži X.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da mu je "odvratna igra" sa crnogorskim amandmanima na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, navodeći da će istinu o tome sa kim su pregovarani i zašto, iznijeti po povratku iz Njujorka.

"Riječ je o prljavoj igri koja je trebalo Srbiji da zapuši usta, a u stvari je samo perfidni trik i cijelu istinu sa kim su pregovarani i zašto iznijeću po povratku iz Njujorka ",  ocijenio je Vučić.

On je istakao da amandmani nijesu dogovarani sa Srbijom.

"Crna Gora je podnijela amandmane, neko lupetanje oko jedinstva u različitosti tek da nešto uljepša i zamaskira, koji su dobrim dijelom prihvaćeni. Drugi amandman govori da narodi ne mogu nositi krivičnu odgovornost, već samo individualno. Ako je to tako, šta će vam onda rezolucija? Što to radite kad individualnu krivičnu odgovornost imamo, kakvu to drugu odgovornost želite da nametnete Srbiji",  upitao je Vučić, konstatujući da je to neko radio da bi mogao da opere sopstvenu savjest.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
NoNo
20.05.2024 13:33

DA , ali Srbi to neće .

0 0

OSTALE VIJESTI

Milović - Spajić da uputi predlog Skupštini da me SMIJENI

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 10:55

Ministar pravde Andrej Milović održao je vanrednu press konferenciju, sa koje je pozvao premijera Milojka Spajića da uputi Skupštini prijedlog za njegovo razrješenje.

DPS: "Pristanak Spajića na Mandićeve UCJENE oko dvojnog državljanstva vodi Crnu Goru ka NESTANKU"

Nedjelja, 09.06.2024 | 15:00

Lideri srpskih partija Andrija Mandić i Milan Knežević, svečano su se zavjetovali na velikosrpskoj paradi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, da su spremni da svoje buduće učešće u vlasti iskoriste za nestanak Crne Gore kao nezavisne države, saopšteno je iz Demokratske patije socijaista (DPS).

Milatović DONIO UKAZE o proglašenju deset "IBAR zakona", vratio dva

Nedjelja, 09.06.2024 | 14:15

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da je donio ukaze o proglašenju 10 zakona koji su u prethodnim danima usvojeni od strane Skupštine Crne Gore.

URA: "Iza svih NAPADA na nas stoji mafija, nećemo prestati da BRANIMO nacionalne interese"

Nedjelja, 09.06.2024 | 13:36

Građani tek na osnovu objavljenih sky prepiski mogu da shvate razmjere inkorporiranosti najveće kriminalne strukture u Evropi u crnogorske intitucije i naše društvo, ali i pritisaka sa kojima su se naši članovi i funkcioneri suočavali tokom borbe protiv kriminala kazali su Građanskog pokreta URA.

Odžić: Mandić pošao u Beograd da OBJEDINI vaskoliki srpski narod

Nedjelja, 09.06.2024 | 10:06

Andrija Mandić godinu i po dana nije uspio da ujedini 18 Srba-odbornika u Budvi, a pošao je u Beograd da objedini vaskoliki srpski narod, saopštio je zamjenik predsjednika SDP-a Petar Odžić.

Manifestacija “Dan najboljih” - Nagrade za 399 osnovaca i 292 srednjoškolca u Podgorici

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 10:46

Manifestacija “Dan najboljih” biće realizovana, u organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica, u utorak, 11. juna, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

"Sadnjom 7.700 sadnica na Žabljaku, uspješno završeno proljećnje pošumljavanje"

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 10:21

U proteklim mjesecima službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima naporno su radili na pošumljavanju opožarenih i degradiranih površina.

iPhone ćete moći da kontrolišete pomoću GLASA, evo i na koji način

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 10:16

Nadolazeći iOS 18 će donijeti mnoga unapređenja koja uključuju vještačku inteligenciju, a jedno od njih je i to da će omogućiti kontrolu pojedinačnih aplikacija glasom.

ZASLADITE se uz super poslasticu - Ledene cimet kocke

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 10:09

Nema boljeg načina da započnete radnu nedelju - ako budete dovoljno motivisani, prije ili posle posla na brzinu spremite ovaj kolač po ovom receptu i neka vas njegova slast drži i narednih dana.

Astro prognoza: Ova TRI horoskopska znaka čeka NAJBOLJE LJETO do sada

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 09:49

Tropske temperature su već stigle, a uskoro i zvanično počinje ljeto, koje sa sobom donosi avanture, pojačane emocije i osjećaj da je život lijep i vrijedan življenja. Za određene horoskopske znakove nastupajuća sezona biće posebno uspješna.

ATP lista donijela promjene: SINER svjetski broj jedan, Alkaras drugi

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 09:24

Najnovija ATP lista tenisera donijela je promjene.

VIDEO: Novi trijumf Bostona na svom parketu, poveo 2:0 protiv Dalasa u velikom finalu

Ponedjeljak, 10.06.2024 | 08:40

Košarkaši Boston seltiksa savladali su na svom parketu ekipu Dalas maveriksa 105:98 u drugom meču finalne serije, pa sada vode sa 2:0. Luka Dončić je meč završio sa tripl-dablom, ali to nije značilo Dalasu kojem je falilo raspoloženih pojedinaca.

Poraz pod Goricom - Gruzija bolja od Crne Gore u prijateljskom meču

Nedjelja, 09.06.2024 | 22:03

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nije mogla da parira Gruziji u prijateljskom meču, prvom pod Goricom od kada je na klupu sjeo Robert Prosinečki.

Alkaras poslije OSVOJENE TITULE - Uvijek sam poslije škole trčao kući da gledam Rolan Garos

Nedjelja, 09.06.2024 | 20:26

Karlos Alkaras je osvojio Rolan Garos, to mu je treća grend slem titula.

Alkaras "srušio" Zvereva i OSVOJIO Rolan Garos

Nedjelja, 09.06.2024 | 19:28

Španski teniser Karlos Alkaras, u spektakulranom finalu protiv Aleksandra Zvereva, osvojio je Rolan Garos.