Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:14
IZVOR: kolektiv.me

Poznat program Tesla dana, na festival stižu Iniko, Baby Lasagna, Burak Yeter, Dimash Quidaibergen, Alison Wonderland i Teya Dora

Na svečanosti potpisivanja protokola EXIT je najavio program nultog festivalskog dana Day 0!




Foto: EXIT Promo (kolaž)

U srijedu, 10. jula, Exitova Glavna bina ugostiće šampiona evrovizijske publike Baby Lasagnu, jedne od najvećih umjetnika nove generacije Iniko, popularnog Burak Yetera koji će nastupiti sa jednim od najcjenjenijih pjevača na svijetu Dimash Qudaibergenom. Njima će se pridružiti i australijska producentkinja Alison Wonderland, kao i pobjednica Pjesme za Evroviziju Teya Dora. Tom prilikom najveća bina na Petrovaradinskoj tvrđavi dobiće novo ime – Tesla Universe, u čast jednog od najvećih pronalazača u istoriji čovječanstva Nikole Tesle. Njemu u čast, početak ovogodišnje EXIT Starseeds odiseje označiće i specijalni multimedijalni performans Lords of Lightning u okviru ceremonije otvaranja.

Sa Petrovaradinske tvrđave Nultog dana EXIT festivala zagrmjeće jedan od najvećih hitova 2023. „Jericho“, koji donose vodeći umjetnici nove generacije i jedinstveni Starseeds – INIKO! Kao svestrani talentovani kantautori, multiinstrumentalisti i producenti, Iniko su se istakli svojim hit singlovima „Caught a Body“, „Motion“, najsvježijim „Armor” i ranije objavljenom „The King’s Affirmation“, koja je postala viralna za samo jedan dan, a njihova rastuća fan baza broji gotovo sedam miliona pratilaca samo na Instagramu i TikToku!

Na Tesla Universe glavnu binu stiže i Burak Yeter, čije pjesme broje gotovo milijardu strimova samo na YouTube-u! Među njima su „Happy“, „Tuesday“ – hit svjetskih razmjera koji je 2017. ušao na listu globalno najšazamovanijih pjes ama, i megapopularni remiks „My life is going on“. Burak deceniju unazad zavređuje internacionalne pohvale i priznanja muzičke industrije, pa je tako našao mjesto i na DJ Mag listi top 100 najboljih DJ-eva svijeta! Još uvijek pamtimo kako je prošle godine rasplesao desetine hiljada fanova ispred Exitove glavne bine, a ovog jula stiže sa moćnim pojačanjem!

Kao specijalni gost pridružuje mu se Dimash Qudaibergen, poznat kao „čovjek od šest oktava” zbog nevjerovanog raspona glasa, ali i po izvođenju pjesama na čak trinaest različitih jezika, uključujući srpski! Njegov debitantski album dostigao je platinasti status za 37 sekundi, na YouTube kanalu broji gotovo pola milijarde strimova, a nevjerovatna izvođenja pjesama „Greshnaya strast”, „Stranger” i „Ave Maria” u šou New Wave pogledana su 70 miliona puta!

Teslin dan 10. jula pojačava i australijska producentkinja, DJ-ka i kantautorka Alison Wonderland sa svojim projektom Whyte Fang, kojim slušaoce i publiku vješto uvodi dublje u svoj unutrašnji svijet. Autorka popularnih hitova poput „High”, „U Don’t Know”, „I Want U”, „Church” i „Anything” kroz svoj novi alter ego predstavlja nešto drugačiji, mračniji i eksperimentalniji muzički izraz u pjesmama kao što su „Deep End”, „333” i „Scream”, koji uz moćne vizuale i animacije predstavlja sveobuhvatno i autentično audio-vizuelno iskustvo.

Nulti dan EXIT festivala osvojiće i nedavno najavljeni, beskompromisni pobjednik u izboru evropske, ali i svjetske evrovizijske publike Baby Lasagna! Pored megahita „Rim Tim Tagi Dim”, koji se našao u top 5 Global Spotify‘s Viral 50 liste i broji preko 4 miliona pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dvije pjesme „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“ i „IG BOI“, koje će se naći na debi albumu „Demons & Mosquitos“. Prije nego što zakorači na Exitovu najveću binu, nastupiće u svom rodnom gradu Umagu kao jedan od hedlajnera Sea Star festivala.

Pravo sa velike evrovizijske bine stiže i srpska predstavnica Teya Dora, autorka moćne balade „Ramonda”! Kantautorka, pijanistkinja, kompozitorka, i producentkinja postala je internet fenomen pjesmom „Džanum”, koja broji 84 miliona strimova na YouTube-u, može se čuti u dva miliona videa kreiranih na Instagramu i TikToku, a zauzela je i četvrto mjesto na globalnoj top-listi najviralnijih pjesama na platformi Spotify! Dobitnica je dijamantske ploče u Turskoj, platinaste u Indiji i niza zlatnih u Evropi, a moćnim glasom i muzičkom svestranošću osvaja srca publike širom Evrope i svijeta.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni program na Tesla Universe bini.

Četvorodnevne ulaznice po promo cijeni od 69 EUR i uz uštedu od 40% dostupne su ovdje, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po cijeni od 35 EUR i uštedu od 40%. Ulaznice za nulti festivalski dan Day 0, takođe su dostupne na svim regularnim prodajnim mjestima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Rodonačelnik trapa Gucci Mane predvodi hip-hop stranu EXIT festivala sa preko 50 svjetskih i regionalnih zvijezda!

Srijeda, 12.06.2024 | 14:41

EXIT je prošle godine glasno odjeknuo velikom proslavom pola vijeka hip hopa, zajedno sa njegovim utemeljivačima – sastavom Wu-Tang Clan, a ovog jula festival nastavlja njegovanje rima i bitova uz preko 50 predstavnika i predstavnica stare i nove škole nepokolebljivog žanra!

„Ljeto u Prijestonici“ počinje večeras - Posjetioce očekuje bogat program uz KONCERTE ovih muzičkih zvijezda

Utorak, 11.06.2024 | 13:14

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju.

Na EXIT stižu Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Artbat, Sara Landry,... za vjerovatno najjači elektronski line up na svijetu ove godine

Četvrtak, 06.06.2024 | 14:28

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival biće centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line up-a na svijetu ove godine!

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Evrovizija izbjegla skandal: Šest zemalja prijetilo da će se povući uoči finala

Utorak, 28.05.2024 | 18:32

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je za dlaku izbjegla „skandal Evrovizije svih vremena“ pošto je šest zemalja navodno trebalo da se povuče iz velikog finala 25 minuta prije početka šoua, piše Wiwibloggs, sajt koji prenosi evrovizijske vijesti.

VIDEO: Mjesto za UŽIVANJE - Podgorica dobila NOVI PARK u ovom dijelu grada

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:12

Na površini od četiri hiljade kvadrata u Bloku VI, na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Meše Selimovića sinoć je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Potpredsjednik VPSCG PODNIO OSTAVKU

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:11

Potpredsjednik VPSCG Siniša Kovačević podnio je ostavku na to mjesto.

Slučaj "Tunel": Tužilaštvo NIJE SMJELO da pusti Abazovića i ministre na mjesto zločina

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:04

Ključni propust istrage u slučaju "Tunel" je što još ne znamo motiv, a ni nalogodavce, smatraju advokat Veselin Radulović i kriminolog Velimir Rakočević.

Da li PIJETE SOK od kisjelih krastavaca? Ako ne, daćemo vam RAZLOGE da počnete

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:55

Prednosti pijenja ove slane tečnosti za koje sigurno niste znali. 

Koliko dugo zaista TRAJE krema za sunčanje?

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:46

Možemo li i dalje koristiti onu od prošlog ljeta?

"Ovo mi mnogo znači..." Hezonja otkrio gdje bi želio da NASTAVI KARIJERU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:34

Košarkaši Real Madrid potvrdili su svoju dominaciju u Endesa ligi pošto su ubjedljivo, sa 3:0 u seriji, savladali Mursiju.

Ne biste NIKAD pogodili: Da li ZNATE šta znači RIJEČ "Google"?

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:14

Google su 1998. godine osnovali kompjuterski naučnici Lari Pejdž i Sergej Brin - ali znate li šta ova riječ zapravo znači?

Naučnici objasnili zašto toliko VOLIMO da jedemo NEZDRAVU HRANU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:08

RazumIJevanje zašto se prejedamo nezdravom hranom dugo je bila misterija.

VIDEO - Pobjeda Bostona, samo jedan trijumf ih dijeli od NBA TITULE

Četvrtak, 13.06.2024 | 07:00

Košarkaši Boston seltiksa savladali su Dalas maverikse rezultatom 106:99 u trećem meču finalne serije NBA lige i sada ih samo jedna pobijeda dijeli od novog šampionskog naslova.

Oblačno, sa SUNČANIM intervalima: Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 12.06.2024 | 22:05

U četvrtak nas očekuje pretežno umjereno oblačno vriejem sa dužim sunačnim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.